Strona 458 z 506 PierwszyPierwszy ... 358 408 448 456 457 458 459 460 468 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,571 do 4,580 z 5051

Wątek: Ile to ma kcal? Masz wątpliwości, pytania pisz TUTAJ!

  1. #4571
    sylwiazdebicy jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    16-09-2005
    Mieszka w
    Dębica
    Posty
    9

    Domyślnie

    Hej czy moze ktos sprawdzic w drogerii Rossmann ile Kcl ma ten "Koktajl Młodości Q10" ktory maja w sprzedaży, widzialam w gaztce promocyjnej, a tu znalazlam zdjecie
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

  2. #4572
    BellWitch jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    25-07-2007
    Mieszka w
    Wrocław
    Posty
    1

    Domyślnie

    MlodyAniolek, Nowicjuszka dzięki Policzyłam mniej więcej jak chałkę + rodzynki. Nie ma to jak kreatywność ;>

  3. #4573
    moniii jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    22-07-2007
    Posty
    0

    Domyślnie

    Dziewczyny mam pewne dośc ważne i pilne pytanie.
    Kupiłam ryż zwazywami, który w 100 g ma 110 kcal.. niestety na opakowaniu pisze, ze to 110 kcal faktycznie jest ale w 100 g gotowego produktu... :/ sama nie wiem teraz jak to policzyć... Pomóżcie...

  4. #4574
    annia13 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    07-12-2005
    Mieszka w
    Łódź
    Posty
    0

    Domyślnie

    Ja mam pytanie co do jedzenia z puszki (tuńczyk i fasola czerwona).
    Mój tuńczyk waży 185g, z czego pisze, że zawartość samego tuńczyka to 70% (czyli reszta woda). Ile g liczyć? A fasola waży 400g, 240g po odsączeniu, ile liczyć? Z góry dziękuję za pomoc

  5. #4575
    kama 11 Guest

    Domyślnie

    annia13, może spróbuj odlać wodę z tuńczyka i zważyć to, co Ci pozostanie? Co do fasolki - tak samo

    moniii, jedyny mój pomysł w takim wypadku to będzie po prostu ugotować np. 50g tego produktu (żeby nie był za bardzo ani za mało rozgotowany - echh, znów to wyczucie... :P) i zobaczyć, ile Ci wyjdzie... Najwyżej po prostu nie zjesz całego od razu, tylko sobie później w mikrofalówce odgrzejesz albo dodasz do sałatki (nie wiem, jakie warzywa są w tym ryżu, ale wierzę, że da się dobrać coś do nich pasującego ). A jeśli sprawdzisz, ile Ci wyszło po ugotowaniu, to będziesz miała jako-takie pojęcie, w jakim stopniu się to rozgotowuje i będziesz mogła przewidzieć w przyszłości, ile musisz wziąć suchego, żeby mieć daną ilość gotowego...
    PS Nie mam wykształcenia pedagogicznego, jestem gimnazjalistką Jeśli wydaje się, że mam to wykształcenie, to może dlatego, że trochę interesuję się też psychologią (a poza tym kiedyś panicznie się bałam, że jacyś psychologowie po jednym spotkaniu ze mną będą wiedzieć za dużo, więc starałam się "poznać metody walki wroga" ). Pozdrawiam

  6. #4576
    annia13 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    07-12-2005
    Mieszka w
    Łódź
    Posty
    0

    Domyślnie

    Czyli uważasz, że powinno się liczyć kcal po odsączeniu, tak? ;> Byłoby super

  7. #4577
    kama 11 Guest

    Domyślnie

    Noo, ja tak zawsze liczyłam

  8. #4578
    moniii jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    22-07-2007
    Posty
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez annia13
    Ja mam pytanie co do jedzenia z puszki (tuńczyk i fasola czerwona).
    Mój tuńczyk waży 185g, z czego pisze, że zawartość samego tuńczyka to 70% (czyli reszta woda). Ile g liczyć? A fasola waży 400g, 240g po odsączeniu, ile liczyć? Z góry dziękuję za pomoc
    Odnośnie fasoli, to skoro masz napisane, ze pod odsaczeniu jest tam 240 g, to poprostu odlej zalewe, wypłukaj fasole wodą i w ten sposób licz liczbe kalorii fasoli czerwonej w 240 g a co do tuńczyka, to trzeba policzyć procenty, ale na mnie nie licz, bo z matmy jestem słaba :P albo poprostu tak jak napisała Kama odsiącz dokładnie tuńczyka z wody i zważ

  9. #4579
    moniii jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    22-07-2007
    Posty
    0

    Domyślnie

    czy jedzenie marchewki gotowanej podczas diety jest 'dobre', czy lepiej zamienic ja na jakis inny produkt, tak samo pozywny, a majacy np. mniej kalorii ? i jesli lepiej zamienic ja to na co ? na jakie inne warzywo ? odrazu mówie cos w style sałata, pomidor, ogórek, odpada, chodzi o cos co mozna jesc jako produkt gotowany.

  10. #4580
    annia13 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    07-12-2005
    Mieszka w
    Łódź
    Posty
    0

    Domyślnie

    Kalafior, brokuł, fasolka szparagowa, brukselka, szpinak? ;>

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •