Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: *PRZEPISY* Montignac i South Beach

  1. #21
    Niunka78 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    18-03-2007
    Mieszka w
    London
    Posty
    34

    Domyślnie

    Witaj Anise

    Fajne sa te Twoje przepisy, ale ja sie chyba juz przyzwyczailam do mojej dietki. Nawet juz nie licze z takim zapalem czy jem 1000kcalczy moze 700 lub 1200 Jem duzo warzyw, owoce, ostatnio tez orzechy, moge 2 tygodnie nie jesc mieska, ale jak juz mnie napadnie to jednego dnia bede jadla tylko miesko Jem w miare rozsadnie i pamietam o sniadaniach, efekty jak widac sa
    walcze z wlasna slaboscia, czasem i kilogramami


  2. #22
    Awatar Anise
    Anise jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    21-02-2007
    Mieszka w
    Buffalo
    Posty
    867

    Domyślnie

    Niunka, jakos nie moge doszukac sie poczatkowej daty Twojej walki z tluszczykiem i czy jestes na 1000 kcal? Widze ze juz finiszujesz i bardzo Ci gratuluje z tej okazji.

  3. #23
    bedemotylkiem jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-02-2007
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Posty
    5

    Domyślnie

    Dzięki,
    znalazłam właśnie ten wąteczek o przepisach na SB - jestem od trzech dni dopiero, ale zapał jest nadal! Na pewno skorzystam, wielkie dzięki dziewczynki!
    pozdrawiam

  4. #24
    Awatar julcyk
    julcyk jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-08-2004
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    1,289

    Domyślnie

    fajne te Twoje przepisy

    a tu linki do 2 wątków z przepisami innymi:
    SB i poniekąd Monti --> http://forum.dieta.pl/viewtopic.php?t=57432&highlight=
    Dietowa Książka Kucharska --> http://forum.dieta.pl/viewtopic.php?t=64512
    JA

    JOJO waga około 85 kg.

  5. #25
    Awatar maroxia
    maroxia jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    27-01-2007
    Mieszka w
    Wrocław
    Posty
    1

    Domyślnie

    podobal mi sie przepis na placek z platkow owsianych.. chodz raz jak czytam przepisy sie tak slozylo ze wszystko akurat w domu mam.. tylko zamist wanili dam cukier waniliowy.. na sniadanie se zrobie.. o matko.. juz glodnialam.. heheeee..
    (nie powaznie.. ciesze ze z tego przepisu.. bo jak do tej pory nie slyszalam o dobrze brzmiacym przepisie na cokolwiek z platkow owsianych)

  6. #26
    Awatar Anise
    Anise jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    21-02-2007
    Mieszka w
    Buffalo
    Posty
    867

    Domyślnie

    Na Twoje zyczenie Koczkodanie, wpisuje przepis na placki na sniadanie (i nie tylko).

    Placki (racuchy?) z owsianka i jablkami
    Przepis z ksiazki diety South Beach.

    Potrzebne jest:
    - 1 1/4 szklanki platkow owsianych
    - Mleko albo kefir
    - Jajko
    - 1/2 szklanki maki z pelnego przemialu
    - 1/4 szklanki otrebow pszennych (albo po prostu wiecej maki)
    - 1 kopiasta lyzka proszku do pieczenia
    - Fruktoza w ilosci okolo jednej lyzki
    - 2 lyzeczki oliwy
    - Sol do smaku
    - Jablka utarte albo inne owoce

    Wszystkie skladniki trzeba wymieszac dokladnie i pozostawic w lodowce na okolo 30 minut. Potem to juz tylko usmazyc trzeba placki na margarynie na przyklad, albo na tym kto jakie ma preferencje. Jezeli chodzi o mleko albo kefir, to dodajemy go w ilosciach odpowiednich aby konsystencja byla taka jak lubimy. Gestrze ciasto sprawia ze placki sa twardsze i bardziej ubite. Polecam .

  7. #27
    bedemotylkiem jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-02-2007
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Posty
    5

    Domyślnie

    Ja robiłam coś podobnego, ale to był w zasadzie naleśnik z płatków owsianych, też z książki o SB.
    Składniki były takie:
    * 1/4 szkl. płatków owsianych
    * 1/4 szkl. serka niskotłuszczowego wiejskiego
    * 1 białko
    * wanilia (ja dałam kroplę olejku migdalowego, bo taki miałam)
    To wszystko razem trzeba zmiksować na gładką masę i smażyć na odrobinie oliwy. Pycha. Tam piszą, zeby jeść z niskosłodzonym sokiem owocowym ale ja jadłam ze świeżymi truskawkami i było super!
    Pozdrawiam.

  8. #28
    Awatar Anise
    Anise jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    21-02-2007
    Mieszka w
    Buffalo
    Posty
    867

    Domyślnie

    Motylku, cos mi sie zdaje, ze ten placek to ten sam przepis, ktory podawalam na pierwszej stronie. Ja rowniez uwazam ze to pychotka.

    A teraz:


    Zupa z soczewica

    Potrzebne jest:

    - Oliwa z oliwek
    - Cebula sredniej wielkosci, posiekana
    - Lodyga selera naciowego, pokrojona w kostke
    - 1/2 malej cukini, pokrojonej w kostke
    - 4 szklanki bulionu drobiowego
    - 3 szklanki pomidorow z puszki (najlepiej takich przetartych)
    - 1-2 zabki czosnku, obrane i rozgniecione
    - 3 lyzki posiekanej natki pietruszki
    - 3 lyzki posiekanego szczypiorku
    - 1/2 lyzczeczki soli selerowej
    - Pieprz
    - 3 szklanki ugotowanej soczewicy zielonej

    Wykonanie jest nastepujace:
    W duzym garnku podgrzac oliwe i podsmazyc na malym ogniu cebule, seler i cukinie. Dodac bulion, pomidory, czosnek, przyprawy. Gotowac pod przykryciem na srednim ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszajac. Wlozyc soczewice i gotowac jeszcze przez pare minut i gotowe.


    To jest przepis z polskiego wydania ‘Smacznie i zdrowo’ cz. 2.

  9. #29
    Awatar Anise
    Anise jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    21-02-2007
    Mieszka w
    Buffalo
    Posty
    867

    Domyślnie

    Pozwalam sobie przekopiowac przepis Milas. Wyglada pysznie i jak zastosujemy make z pelnego przemialu to pod Montignaca mozna by to ciasto wcisnac.


    "Przepis ściągnięty jest z dirty zuzla.Mi zawsze wychodzi z zakalcem, ale pyszne jest rzeczywiście

    Ciasto cukiniowo-kakaowe

    1 1/2 szklanki startej ze skórką na grubej tarce młodej cukinii
    3 białka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    1 łyżeczka cynamonu
    1/4 łyżeczki imbiru
    1 łyżka kakao
    1/2 szklanki fruktozy
    1/2 szklanki maślanki
    1 1/2 szklanki maki pszennej 1850
    1 duże jabłko lub 2 mniejsze

    Białka ubijamy na sztywna piane, dodajemy po trochę fruktozę cały czas ubijając. W drugim naczyniu mieszamy resztę składników, dodajemy piane delikatnie mieszając. Przekładamy do keksówki wyłożonej pergaminem lub do foremki silikonowej. Na wierzchu układamy plastry jabłka. Pieczemy około 40 min w 180 stopni."

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •