Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: *PRZEPISY* Montignac i South Beach

  1. #11
    Niunka78 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    18-03-2007
    Mieszka w
    London
    Posty
    34

    Domyślnie


    Anise
    widze ze mamy takie same postepy, bede obserwowac Twoj suwaczek bo to mobilizujace, jak ktos gubi tyle co ja, ciekawe w jakim tempie
    Mnie SB troszke odstrasza tym IG - nie rozumiem tego i ogulnie dziwne to dla mnie jest. Nie moge tez tye czasu poswiecac na przygotowanie posilkow, czesto jem cos "na szybko" - serek itp. Na dluzsze przygotowania mam czas jedynie w weekend, wiec puki co jestem na tej "mojej" diecie i zobaczymy jak to bedzie
    A co do mazurkow - nigdy nie jadlam :P
    Makowczyka za to lubie, ale i tak na swieta nie bedzie go :P
    walcze z wlasna slaboscia, czasem i kilogramami


  2. #12
    Guest

    Domyślnie

    Temat super i przepisy rewelacja
    Gdzie mozna takie znalezc w jednym miejscu w duzej ilosci?

    Ja poki co niestety nie mam piekarnika, ale na codzien przygotowuje mnostwo potraw w stylu duzone warzywa z jakims roztopionym ciagnacym serem. Uwielbiam tak jesc, dlatego te przepisy bardzo mi leza.

    Jesli znacie jakies ksiazki, a najlepiej strony netowe, gdzie jest takich duzo, to ja poprosze :P

  3. #13
    Awatar Anise
    Anise jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    21-02-2007
    Mieszka w
    Buffalo
    Posty
    867

    Domyślnie

    Niunka, szkoda ze nie masz tuaj na forum swojego pamietnika, albo innego watku, zawszse to byloby poreczniej do Ciebie wpadac i sie komunkowac. Ja sie pozbylam trzech kilogramow od 22 lutego (wtedy to zalozylam tutejszy Pamietnik). W zalozeniu mam wolne czyli zdrowe chudniecie. Oliveira, musisz sama posiedziec troche w google i poszukac przepisow czy ich zbiorow. Ja korzystam ze swoich ksiazek i innych zrodel nieinternetowych. A piekarnik to ja akurat mam. Nawet ostatnio zakupilam kuchenke gazowa z najwiekszym dostepnym gabarytowo piekarnikiem.
    Przykro mi, ale jeszcze mam przepis do ktorego potrzebny jest piekarnik niestety.

    Kurczak Capri

    Składniki na 4 porcje

    • 1 szklanka sera ricotta
    • 1 plaska lyzeczka suszonego oregano
    • 1/4 lyzeczki soli
    • 1/4 lyzeczki pieprzu
    • 4 piersi kurczaka
    • 1 lyzeczka czosnku w proszku
    • Oliwa
    • 1 szklanka posiekanych pomidorow z puszki
    • 4 plastry sera mozzarella


    Etapy przygotowania

    1. Ser ricotta wymieszaj z oregano, sola i pieprzem. Mozna go dokladnie zimksowac przy pomocy miksera zeby mial bardziej kremowa konsystencje, ale nie jest to konieczne.

    2. Piersi kurczaka natrzyj czosnkiem w proszku. Na oleju, na sredniej temperaturze smaz je na zloty kolor (okolo 10 minut z kazdej strony). Przeloz do naczynia zaroodpornego ukladajac jedna obok drugiej, poczekaj az troche ostygna.

    3. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C. Na kazda przygotowana piers kurczaka nakladaj 1/4 czesc sera ricotta, 1/4 czesc pomidorow i przykryj plastrem sera mozzarella. Piecz 20-30 minut.

    4. Zielona salata z dressingiem i brokuly beda swietnym akompaniamentem do takiego kawalka miesa.


  4. #14
    Awatar Anise
    Anise jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    21-02-2007
    Mieszka w
    Buffalo
    Posty
    867

    Domyślnie

    Zupa szpinakowa

    Potrzebne jest:
    - 2 lyzki oliwy z oliwek
    - 1 srednia cebula posiekana
    - 1 zabek czosnku przecisniety przez praske
    - 200 g swiezego szpinaku
    - 4 szklanki bulionu z kurczaka
    - 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
    - Sol i pieprz

    W garnku na oliwie trzeba udusic cebule z czosnkiem, zeskrzylic zeby sie nie przypalila, nastepnie wrzucamy do niej szpinak i smazyny dalej az sie zmniejszy jego obiejtosc. Teraz to tylko trzeba dodac bulion i gotowac okolo 15 minut na nie za duzym ogniu. Kiedy szpinak jest juz miekki rozcieram go przez sitko, albo jak sie komus chce moze wytarmosic go w blendrze. Potem juz tylko trzeba to wszystko zabielic jogurtem i gotowe. Oczywiscie doprawic sola i pieprzem wedlug uznania.

  5. #15
    unhappy91 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    19-07-2006
    Posty
    981

    Domyślnie

    Anise jesteś albo byłaś na SB? można na SB jeść ta zupe pomidorowa Knorr? chciałam przejść na SB, ale nie dałam rady Bo czesto miedzy posiłkami jestem głodna, tak to sobie jem jakiś owoc, a na SB nie mozna jesc owocow [/b]

  6. #16
    Awatar Anise
    Anise jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    21-02-2007
    Mieszka w
    Buffalo
    Posty
    867

    Domyślnie

    Powiem szczerze, ze z dieta SB mialam jakis kontakt ale chwilowy tylko. To znaczy sprobowalam przejsc przez pierwsza faze, ale druga juz w pewnych momentach roznila sie od Montignacowej wiec wolalam pozostac przy nim wlasnie. Mam ksiazki SB i korzystam z przepisow, bo maja dosyc smaczne jedzonko.
    Jedz owoce, orzechy miedzy posilkami. Wytrzymaj jednak troche po glownych posilkach i traktuj owoce bardziej jako przekaski przed nastepnym glownym daniem.
    Nie wiedzialam ze na SB nie mozna jesc owocow. Trzymaj sie Montignaca i zobaczymy co bedzie dalej.

    Jeszcze zapytam o jaka zupe pomodorowa Knorr Ci chodzi. Jakas w proszku? W puszce?

  7. #17
    unhappy91 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    19-07-2006
    Posty
    981

    Domyślnie

    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] o to zupe mi chodzi :]

    dzięki bardzo za pomoc ;*;*

    a ile schudłaś na Montignacowej?

  8. #18
    Awatar Anise
    Anise jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    21-02-2007
    Mieszka w
    Buffalo
    Posty
    867

    Domyślnie

    Wiesz, musisz zobaczyc na sklad tej zupy. Nie powinno byc cukru, bialej maki... nie wiem. Poczytaj co tam jest w srodku.

    A teraz podam przepis na kurczaka, moze na to sie skusisz?

    Sałata z kurczakiem na ciepło

    • 1/2 kg piersi z kurczaka
    • Po naprawde dużej szczypcie, albo nawet dwóch oregano i bazylii
    • Dalej: soli, pieprzu, papryki czerwonej, sproszkowanej cebuli, czosnku
    • Główka rzymskiej sałaty
    • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
    • 1 żółtko jajka
    • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
    • 3 łyżki soku z cytryny
    • 1/4 łyżeczki bazylii, tymianku, pieprzu i soli
    • 1 łyżeczka sosu Worcestershire
    • 1 duża bułka
    • Usmażony bekon albo chudy boczek w symbolicznych ilościach
    • 1 szklanka utartego sera cheddar

    Etapy przygotowania

    1. Kurczaka można przygotować na grilu, bądź smażąc go na patelni z dodatkiem oliwy. W pierwszym przypadku przed rzutem na ruszt trzeba kawałki mięsa dobrze natrzeć oregano, bazylią, tymiankiem, solą, pieprzem, czerwoną papryką, sproszkowaną cebulą i czosnkiem. Jeżeli będzie smażony na patelni, polecam już przed obróbka cieplną pokroić go na małe kawałki i dokładnie obtoczyć wszystkimi przyprawami.

    2. W międzyczasie, kiedy to kurczak się smaży, za pomocą miksera albo malaksera trzeba przygotować dressing. Łączymy dokładnie wszystkie jego składniki czyli: czosnek, żółtko jajka, oliwa, sok z cytryny, bazylia, tymianek, pieprz, sól i sos Worcestershire.

    3. Sałatę po umyciu koniecznie należy dobrze osuszyć. Bułkę po pokrojeniu na małe kwadraty albo prażymy na patelni, albo wrzucamy na chwilę do rozgrzanego piekarnika, żeby zrobiły się chrupkie i lekko brązowe. Usmażony bekon albo boczek kroimy na malutkie kawałki.

    4. Danie serwujemy układając liście sałaty na dużych talerzach, dodając dressing w ilościach nie za dużych (każdy może sobie potem indywidualnie dołożyć), posypane kawałkami bułki, boczku i serem. Grilowany kurczak kroimy na podłużne kawałki i kładziemy na wierzch przygotowanej sałaty. To samo robimy ze smażonym mięsem oczywiście. Doprawiamy pieprzem jeżeli jest takie życzenie i jemy od razu kiedy mięso jest jeszcze gorące.


  9. #19
    unhappy91 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    19-07-2006
    Posty
    981

    Domyślnie

    wygląda smacznie, ale ja nie jem mięsa, bo jestem wegetarianka ale może mojej rodzince to zrobię? im na pewno będzie to smakować!! dzięki za przepis

    a mówiłaś, że masz książki SB, a jakie?

    może [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] taką? :>

    albo

    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ;>

  10. #20
    Awatar Anise
    Anise jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    21-02-2007
    Mieszka w
    Buffalo
    Posty
    867

    Domyślnie

    Jajka po meksykansku wedlug AgaB

    Potrzebne jest:

    dwie puszki pomidorów, cebula, ząbek czosnku, łyżeczka od herbaty papryki czerwonej słodkiej, sporo świeżej bazyli, szczypta pieprzu białego i chili do smaku, 5-8 jajek ugotowanych na twardo, 200 g sera typu parmezan lub inny o ostrym smaku, dwie łyżki śmietany 18%, sporo zmielonej gałki muszkatałowej, szczypta pieprzu czarnego

    cebulę zeszklic na dwóch łyżkach masła lub oliwy z oliwek, dodać czosnek z minutę poddusić, dodac zgniecione pomidory z puszki, paprykę, chili, pieprz biały, świeżą bazylię i dusic ok 7 min.
    ugotowac jajka na twardo, obrac i przekroic na pół, wydłubać żółtka i zetrzec na drobnej tarce, zetrzeć ser do zółtek, dodać śmietanę i gałkę z pieprzem czarnym dobrze wymieszać, powstaje taka sucha gęsta masa, naprawdę dwie łyżki stołowe śmietany wystarczą
    do naczynia żaroodpornego wlać sos, wyłożyć białka jajek masą żółtkowo-serową i układac delikatnie na wierzchu na sosie, wstawic do piekarnika (180st) na 15 min.
    Pozsypac świeżą bazylią i podawać, można na gorąco a jak wystygną jako przystawkę na zimno... są po prostu boskie
    Smacznego

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •