DIETA KOPENHASKA
Przereklamowana
Jest to
dieta niskowęglowodanowa i ubogokaloryczna. Ma za zadanie usprawnić twoją przemianę materii. Musisz jednak ściśle przestrzegać jadłospisu ułożonego na 7 dni. W drugim tygodniu jesz dokładnie to samo, co w pierwszym. Wolno ją stosować tylko przez 13 dni. Dzięki niej możesz schudnąć nawet 7 kilogramów.
Co wolno jeść: w ograniczonych ilościach jajka na twardo, pomidory, szpinak, marchewkę, sałatę, steki, chudą rybę, jogurt, szynkę, grzanki.
Czego nie wolno jeść: niczego oprócz tego, co jest wymienione w jadłospisie.
Wady
Jest bardzo rygorystyczna. Jeśli podczas jej stosowania zjesz dodatkowy kawałek chleba, a nawet pozwolisz sobie na żucie gumy, jej kontynuacja nie ma sensu i nie będzie efektów. Jest też dość wyczerpująca. Odczwasz głód i możesz czuć się osłabiona. Po zakończeniu szybko następuje efekt jo-jo.
Zalety
Według twórców przyśpiesza przemianę materii i zmienia upodobania smakowe. Po jej zakończeniu nie masz ochoty na pieczywo i słodycze. Jest skuteczna, jeśli zależy ci na szybkim efekcie. Może być dobrą motywacją do dalszego odchudzania, bardziej racjonalnego.
Przykładowy jadłospis
Śniadanie: kubek czarnej kawy i kostka cukru.
Obiad: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak, pomidor.
Kolacja:duży befsztyk, zielona sałata skropiona cytryną. Przez cały dzień 2,5 I wody mineralnej niegazowanej.
Zakładki