KOKOSOWIEC
4 jajka, 2 szklanki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, szklanka cukru, pół kostki masła
Przygotowanie ciasta: jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę, proszek i rozpuszczone masło (ale przestudzone).
Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną masłem i posypana bułką tartą i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Masa kokosowa:
1 kostka masła, 12 łyżek mleka, 2 paczki wiórek kokosowych, 1,5 szklanki cukru, 3 łyżki kakao.
Przygotowanie: masło rozpuścić w garnku dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Po upieczeniu ciasta (30 minut w piecu) wyjąc je na chwilkę położyć na wierzch masę ciepła z kokosa i wstawić jeszcze do piekarnika na 10-15 minut.
Po ostygnięciu ciasto przekroić na pół wzdłuż i przełożyć kremem karpatką, można do kremu dodać rodzynki i orzechy. ostrożnie kroić bo może się rozwalić ale krem i tak wszytko scali.
SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!
Zakładki