No to wyciągam i wietrzę troche, bo coś dawno nikt tu nie kawy nie stawiał![]()
No to wyciągam i wietrzę troche, bo coś dawno nikt tu nie kawy nie stawiał![]()
witam...![]()
jaka cisza
![]()
![]()
![]()
![]()
zapraszam na kawkę![]()
jakie mi przepyszne ciasto wyszło przedwczorajJuż myślałam,że będę się nim dlektowała do czwartku, a tu niespodziewanie rodzinka wciągnęła mi całość do wczorajszego wieczoru. I niby to dobrze ale... nawet nie zdążyłam się tym rarytasem podelektować
![]()
Maggunia, to jeszcze może być Kia Carnivali chyba najbardziej by podeszła
![]()
![]()
Dziękuję za życzenia.
Po imprezowaniu od piątku do niedzieli znów mam co robić, musze zgubić 2,5 kg![]()
![]()
Dorkaaaaaa... a co to za pyszne ciasto było...?
nio to dawaj ten przepis![]()
Goska, ty sie z rocznikami nie pomylilas??? Ty napewno juz 30tke obchodzilas ???, no chyba ze fotomontaz jakis , wcale na 30ci nie wygladasz![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Odemnie tez spoznione ale szczere Happy Birthday
Dorka, spoko, Slawek juz cos tam mieszal i sie patrzal![]()
![]()
Ladna ta KIA
![]()
Gosia raz jeszcze dziekuje.
Niestety rocznikowo 30 ale duchem 15![]()
![]()
Żyję - wyglądam niestety dobrze, nie odchudzam się. Suwak nieaktualny - trzeba dodać 1,5 kgAle nie przeszkadza mi to .... Wogóle jakiś mam olewczy stosunek do mojej wagi.
Gosiu - wszystkiego dobrego w dorosłym życiu
Jakie cappucino z galaretką????? A ja nie mam.... Dorka poproszę o przepis... Już się obśliniłam.....
Cappuccino z brzoskwiniami
Biszkopt z 4 jaj
Warstwa cappuccino:
1 szklanka cappuccino (ulubiony smak)
1 szklanka mleka
2 opakowania śnieżki
1 łyżka żelatyny
Warstwa śmietanowa :
600 ml śmietanki 30%
2-3 śmietan fixy
3 łyżki cukru pudru
Wierzch:
puszka brzoskwiń
2 galaretki brzoskwiniowe
Dodatkowo:
delicje lub biszkopty (2 paczki) maczane w cappuccino
Upiec spód biszkoptowy. Blaszka 25x40 cm.
Cappuccino: zagotować mleko i rozpuścić w nim cappuccino. Gdy ostygnie wstawić do lodówki (powinno być bardzo zimne). Następnie dodać śnieżki i ubić na sztywno.
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i dodać do masy.
Masę wyłożyć na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia.
Na masie ułożyć delicje (lub biszkopty). Można namoczyć w kawie z dodatkiem likieru amaretto
Ciastka przykryć ubitą śmietanką (z cukrem pudrem i śmietan fixami)
Wierzch: ułożyć pokrojone brzoskwinie i zaleć galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody.
Ps. biszkopt nasączyłam sokiem z brzoskwiń a delicje rozcieńczonym zdziebko alkoholem z aromatem migdałowym, bo akurat nie było likieru w domu. I trzeba dać 4 śmietan fixy, żeby śmietana niczym krochmal była![]()
Zakładki