brawa sobie sama bije
grahamki musze przyznac, że mimo, że gnioty to pyszne !!
będę je robić częsciej
duzo pracy przy nich nie ma, tylko trzeba poczekac
Aniu, robisz te bułeczki w maszynie czy bez?
Aniu, bardzo pięknie proszę o przepis, bo ja bym chciała zrobić takie grahamki też
40dkg mąki
20dkg otrąb
250ml mleka i łyzeczka drożdży
łyżeczka soli i łyżeczka cukru
piec 30 minut
oczywiscie jak każde drożdzowe najpierw gnieciemy, potem rośnie, znów gnieciemy i wyrabiamy
układamy (to był przepis na chleb, więc w formy, ale ja zrobiłam bułki, więc w bułki )
i znów rośnie
pieczemy 30 minut.
te 20 dkg otrąb to jest strasznie dużo. półtorej paczki.
dlatego jak będę robiła jeszcze raz, to wezmę mniej trocin a wiecej białej mąki
żeby były bardziej bułkowate
Super!
Dziękuję bardzo Aniu, na pewno zrobię i wezmę mniej otrąb :P :P
Ojej, ale mi się zachciało takich chrupiących bułeczek
Brzmi pysznie, moze spróbuję po świetach... Choć nie wiem, czy powinam, bo najwyższy czas trzymać się diety.
oj, moim zdaniem te bułki są tak nafaszerowane trocinami, i mają tak nieduzo karolków
a po jednej nie chce się wcale następnej
wiecie co? ja sie nawet zastanawiam, czy wieźć je jutro do rodizny
no mam ochote je sama zjesc
ale zawioze i jeszcze do przyjaciółki zawiozę
a potem sobie sama zrobie
ja tam lubie takie trociny jesc A jeszcze gorace...mmmmm
Miłej Wielkanocnej Niedzieli Ania
Zakładki