-
Bjedrona gratuluję tak silnej woli, wytrzymałości i zrzucenia tylu kilogramów<brawo> Mam nadzieję, że mi również się uda
-
Kimuss dziękuje i życze powodzenia w gubieniu kilogramów
U mnie robota idzie pełną parą, już niedługo koniec i wtedy dam zdjęcia :P
Idę na obiadek, dzisiaj panga w sosie koperkowym
-
smacznego i czekam na zdjecia
-
też mam ostatnio ochotę na pangę, ale moja mama powiedziała, że rakotworcze to jest
A jak ją najlepiej przyrzadzić (najzdrowiej) ?
Jakby co to pieczenie w piekarniku u mnie odpada...
-
Oj ale miałam urwanie głowy w domku
mamuśka pokłucila się z Bobami i niestety resztę remontu wykonujemy sami
Poszło o chorendale sumy jakie sobie zażyczyli za malowanie ścian
Przechodzi ludzkie pojęcie, teraz prawie wszyscy budowlańcy wyjechali do Anglii a tym co zostali to się w głowach poprzewracało
Jestem cała upaćkana farbą w kolerze "delikatny łosoś"
Iwona męczy się z sufitem, zaraz idę ją zmienić
Jednynie co w tym stanie mogę stwierdzić to to że po malowaniu dobrze robi zimne piwo
Nika od kiedy ryby są rkotwórcze ja smarze na patelni grilowej bez tłuszczu albo w naczyniu żaroodporym w jakimś sosie na bazie jogurtu, pyszzzka
-
A myślisz, że na zwykłej patelni teflonowej bez tłuszczu też da sie usmażyć ??
Aha i jeszcze coś - co z panierką? Bo chyba nie kładziesz na patelni takiej "gołej" ryby...
Co do rakotwórczości to było stwierdzenie mojej mamuski, a ja za nią nie odpowiadam :P
Juz sobie wyobrazam tego delikatnego łososia
-
Skończyłyśmy sufit na łososia i ściany na dzikie wino jest ok ale wszystko mnie boli
No ja tę pangę to robie w takiej jakby zalewie
dwie łyżki oliwy z oliwek
przyprawa do ryb
sól
pieprz
papryka
przyprawa typu warzywko, wegeta
Gołą rybę obtaczam w tej zalewie, zostawiam na 15 minut i wkładam na patelnie albo zawijam w foli i do piekarnika, a w sosie to gołą rybe i zalewam tym sosem :P
A tak na patelni nawet teflonowej to ci przywrze i przypali, lepiej w tej zalewie to wtedy bardzo smaczna i niskokaloryczna wychodzi 130kcal na porcję
-
Dzięki za przepis
Na pewno wkrótce wypróbuję, tylko najpierw muszę kupić oliwę z oliwek
I pewnie będę musiała ze swoich wyłożyć, bo moja mam stwierdzi że to niepotrzebne.
No i drogie jest z tego co wiem ;/
-
jezu, jaka Wy macie inwencje tworcza w jedzeniu, ja lubie jakies specylajy, ale gotowac nie umiem. buu
-
Mi moja Iwonka (bratowa) gotuje :P za to ja kocham bo my obydwie lubimy zjeść takie specjały ale nie bardzo kaloryczne
Nika oliwa kosztuje koło 16zł 500ml ale to starcza na pół roku :P
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki