Robi sie go szybciutko, a zawiera mniej kalorii Wlasnie eksperymentowalam z maka ziemniaczana i kisiel sie udal Robi sie go dokladnie tak, jak klasyczny kisiel z torebki - czubata lyzke maki ziemniaczanej rozpuszcza sie w 0,5 szklanki chlodnej wody, w rondelku gotuje sie wode z czymkolwiek (owoce, dzem, sok owocowy, cukier, slodzik itp. :P) i po zagotowaniu, wlewa sie zawiesine maki do rondelka ciagle mieszajac
Ja zrobilam kisiel na bazie dzemu jezynowego, ma niecale 100 kcal na caly garczek (28 kcal z dzemu i 68 z maki - niestety, jest kaloryczna ;/ ) i jest go naprawde sporo Mi bardzo smakuje
Widzialam ostatnio te wafle cynamonowe, ale stwierdzilam, ze wole 2 kromki wasy za 20 kcal, niz 1 chlebek ryzowy za 35
Zakładki