Strona 385 z 2069 PierwszyPierwszy ... 285 335 375 383 384 385 386 387 395 435 485 885 1385 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,841 do 3,850 z 20687

Wątek: 30-stki odchudzające się

  1. #3841
    Awatar maggy75
    maggy75 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    22-06-2010
    Posty
    531

    Domyślnie

    I od czasu do czasu, posmiejemy sie z "normalnego" jedzonka, bo co nam innego pozostaje co nas nie zniszczy robi nas silniejsze A dieta nadal glownym celem!!!!!!!

    I nie gniewajcie sie dziewczyny, ze my sobie jaja z tlustego, nie zdrowego zarcia robimy!!!!!!!

  2. #3842
    Awatar sekretareczka
    sekretareczka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    17-06-2005
    Mieszka w
    Grzeszyn
    Posty
    6,059

    Domyślnie

    Ewuś, proszę bardzo. Na życzenie zraziki . A na tej wodzie, w której będziesz dusiła mięsko zrobisz sosik-palce lizać
    Zrazy wołowe

    Przygotowanie: 30 min
    Smażenie: do 40 min
    Składniki na 4 porcje

    • 700 g mięsa wołowego

    • 150 g wędzonego boczku pokrojonego w cienkie plastry

    • 2 ogórki kiszone

    • 2 łyżki stołowe musztardy

    • majeranek

    • 2 cebule

    • mąka do obtoczenia zrazów


    Etapy przygotowania

    1. Mięso wołowe oczyścić z błon i ścięgien, pokroić na 4 plastry grubości ok. 1,5 cm. Każdy plaster rozbić delikatnie, na grubość ok. 0,3 mm

    2. Posmarować musztardą, posolić i popieprzyć, a na środku układać po dwa plastry boczku, słupki pokrojonego ogórka kiszonego oraz posypać szczyptą majeranku.

    3. Zrazy zawijać tak jak krokiety: najpierw brzegi do środka, a następnie zwinąć w ruloniki, każdy spiąć wykałaczką.

    4. Rozgrzać olej na patelni, zrazy obtoczyć w mące i smażyć na brązowy kolor, pod koniec dodać pokrojoną w kostkę cebulę.

    5. Zrazy przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować do miękkości (ok. 40 minut).
    Na pewno powrócę do właściwej wagi

  3. #3843
    zuzanka0312 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-07-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    No bardzo smaczny przepis na zraziki tylko ja nie daje majeranku a w zamian do środeczka piórka cebulki


    Co to za cisza gdzie to się wszystko podziało ,pochowałyście sie w norkach na widok zrazików no nie uwierzę takie wytrwałe odchudzaczki
    no meldować się tu

  4. #3844
    nusia5 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-09-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    dzięki Dorotko za zraziki
    Ja kucharka doskonała potrafię zepsuć każde danie. Ostatnio teściowa robiła takie kuraka ale w takim sosiku pychota. Chciałam zrobić to samo, przepis dała, ale zjeść się tego już nie dało. Tak za mnie kucharka. Mnie tylko z torebki sosy wychodzą i to nie zawsze.
    a ja dzisiaj albo łazanki albo bigosik zrobię. Albo jedno i drugie
    A wy bigosik chudy jak robicie???

  5. #3845
    nusia5 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-09-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Dorotko a jak się robi sosik?
    A przy was to może w gotowaniu się podszkolę, tylko czy wtedy schudnę jak będę umiała takie pyszności zrobić???

  6. #3846
    Awatar sekretareczka
    sekretareczka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    17-06-2005
    Mieszka w
    Grzeszyn
    Posty
    6,059

    Domyślnie

    ja też do zrazików daję cebulkę. A przed chwilką wyczytałam, że superaśny jest sosik, gdy dodamy do tego bulionu( jak już mięsko będzie podduszone) 4-5 kromek razowego rozkruszonego chleba,dalej poddusimy. I to są zrazy po staropolsku. Chyba się skuszę na ten razowiec w sosiku
    Na pewno powrócę do właściwej wagi

  7. #3847
    zuzanka0312 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-07-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Dobry ,dobry tylko posmak ciut inny i trzeba trochę poczekać ,ąż chlebus się rozgotuje i sosik zredukuje ale odmiana musi być



    No i gdzie się wszystkie podziały he

  8. #3848
    Awatar sekretareczka
    sekretareczka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    17-06-2005
    Mieszka w
    Grzeszyn
    Posty
    6,059

    Domyślnie

    Ewuś, ja nabieram widelcem 4-5 miarek czubatych mąki, mieszam żeby nie było grudek z zimną wodą, jeśli chcesz możesz dodać kwaśnej śmietanki 12%, mieszasz wszystko, dolewasz do tego gorącego bulionu ( z gara, gdzie się mięsko dusi), mieszasz i wlewasz do gara. Musisz wymieszaćzimne z gorącym, żeby zahartować zaklepkę, bo inaczej będą grudki. Zresztą robisz tak, jak w zupie
    Na pewno powrócę do właściwej wagi

  9. #3849
    Awatar sekretareczka
    sekretareczka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    17-06-2005
    Mieszka w
    Grzeszyn
    Posty
    6,059

    Domyślnie

    acha, gdyby sos wyszedł ciut gęsty i były grudki, dolej zimnej wody i dobrze wymieszaj
    Ale sosik musi pyrkać na ogniu
    Na pewno powrócę do właściwej wagi

  10. #3850
    Awatar sekretareczka
    sekretareczka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    17-06-2005
    Mieszka w
    Grzeszyn
    Posty
    6,059

    Domyślnie

    Basia, jadłaś z tym razowcem Warto robić, czy uważasz to za zbytek
    Na pewno powrócę do właściwej wagi

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •