-
blanka75 - rosół mieszany jest najpyszniejszy :D
tylko szponder gotujemy 2,5 godziny (dodaję przyprawy), a jak zaczyna przypominać mieso, a nie podeszwę dodajemy kuraka i włoszczyznę
na przykład na niedzielny rosołek nastawiam o 10 i sobie bulga aż ta cholera zmieknie :D:D:D
-
-
Ocena dzisiejszego dnia:
Jedzonko: byłam niewyobrażalnie grzeczna - byliśmy na kawce u znajomych - wypiłam kawę, malutki kieliszeczek Becherovki, zjadłam madarynkę!!!!! a tyle ciastek leżałooooo
Ruch - nie chciało mi się zrboć brzuszków, bo już mogę... buuuu
płyn Ok
dla siebie - depilowanie
dzień zupełnie przyzwoity, tylko rozleniwiłam się
Mam nadzieję, ze jutro też będzie dobrze :D
-
No, jak Ci pieknie idzie :)
Ja tez mam sukcesik na koncie - dalam rade i wczoraj w restauracji wybralam wszystko zgodnie z MM :D
-
Gratuluję Ziutuś !!!
Planu na dziś nie będzie :) napisze wieczorem co zjadłam, bo idę na cały dzień do kupeli i nie wiem co będziemy jadły. Ona też się odchudza, więc się nie boję
-
Witaj Waszko!
widzę że podsumowywanie każdego dnia super działa...tzn lepiej mieć codziennie sukces niż jeden raz w tygodniu i nawet jak zgrzeszymy robiąc odchył w planie to przynajmniej na tydzień mamy 6 sukcesów i tylko jedną porażkę :wink:
bardzo podnosi mnie na duchu twoja walka, więc będę tu chętnie zaglądać, trzym tak dalej :!:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt...69c/weight.png
-
moim zdaniem najlepiej jest spotkykac sie w trakcie odchudzania z kims kto się odchudza ;) choc to prawie ze nie jest wykonalne :|
miłego dnia w takim razie :!:
-
-
Waszko podaje Ci dobry przepis na wołowine:
Porcja dla 6-8 osob.
1,5 kg pieczeni wolowej.
Marynata:
por,
seler,
2 marchwie,
korzen pietruszki,
2 cebule,
10 lisci laurowych,
5 ziaren ziela angielskiego,
20 ziaren jalowca,
20 ziaren pieprzu,
1/4 l octu
Mieso oczyscic z powiezi i żyl. Grubo pokrojone warzywa do marynaty, przyprawy, ocet i 1/2 l wody wlać do dużego naczynia. Wlożyc mieso tak, by bylo
przykryte plynem, przykryć i zostawić na 2 dni w chlodnym miejscu.(lodówka, balkon)
Przed duszeniem mieso dobrze osaczyć, natrzeć sola i zrumienić na oleju można z
dodatkiem kawalka boczku.
Pozdrawiam i życze smacznego.
-
Kochana Waszko, a to następny przepis na wołowinę, z obu przepisów mięso jest kruche i soczyste. Jednak w tym przepisie wołowina powinna byc lepszego gatunku.
Wołowina z owocami.Porcja dla 4-6 osób.
1 kg poledwicy wolowej lub rostbefu,
1 lyzka oleju do smazenia,
1 marchew pokrojona w "kwiatuszki" do przybrania.
Marynata:
4 cebulki dymki,
3 zabki czosnku,
1 duze jablko,
1 duza gruszka,
2 lyzki cukru pudru,
3 lyzki ziarna sezamowego,
4 lyzki sosu sojowego,
2 lyzki sherry,
2 lyzki oleju sezamowego,
sol, pieprz.
1. Mieso pokroić w plastry o grubosci 1cm., a nastepnie w kwadraty o boku 3 cm.
2. Jablko i gruszke obrać i utrzeć na tarce. Cebulki i czosnek obrać i bardzo
drobno posiekać.
3. Dodac pozostale skladniki marynaty i starannie wymieszac.
4. Mieso wymieszać z marynatą. Marynować w temperaturze pokojowej przez 3 godz.
5. Mieso wraz z marynatą zasmażyć, ciagle mieszajac, na 1 lyżce silnie rozgrzanego oleju, przez 5 min.
6. Wylożyc na gleboki polmisek, przybrać "kwiatuszkami" marchwi i listkami zielonej pietruszki. Potrawa powinna byc bardzo goraca.
Jeszcze raz Cię pozdrawiam i życzę smacznego.