Strona 142 z 903 PierwszyPierwszy ... 42 92 132 140 141 142 143 144 152 192 242 642 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,411 do 1,420 z 9027

Wątek: Mój dzienniczek

  1. #1411
    EfCiAsChUdNiEsKuTeCzNiE jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    10-10-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez bewik
    nie przejmuj się wpadkami, tożto my są istoty żywe i zawsze zakazany owoc najlepiej smakuje.

    Psotko

    wpadki nie sa złe gdy nie zdarzaja się za czesto

    miłej niedizleki :P

  2. #1412
    Awatar katson
    katson jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-01-2005
    Posty
    514

    Domyślnie

    Psotulko dziekuje za przepyszne przepisy na moim watku.jak bedziesz miala wiecej to przeslij
    pozdrawiam



  3. #1413
    Awatar bike
    bike jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    07-09-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    1,424

    Domyślnie



    Psotulciu kochana, pozdrawiam niedzielnie
    trzymaj się i nie dawaj się żadnym pokusom

  4. #1414
    Awatar psotulka
    psotulka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    30-11-2004
    Mieszka w
    Babice gm. Oświęcim
    Posty
    531

    Domyślnie

    CZESC KOCHANE BEDE ZA JAKIES 2 GODZINKI ROBIE MALY SPACER Z PSEM STARUSZEK GRA W BRYDZA ! BEDE ZA JAKIES 2 GODZ. ZNALAZLAM CIEKAWY ARTYKUL -TYLKO JESZCZE SIE DO NIEGO STOSOWAC

    Zimą największą popularnością cieszą się warzywa korzeniowe i różne kapusty. To właśnie one najlepiej znoszą przechowywanie i w dużym stopniu zachowują składniki odżywcze.

    Ale oprócz marchewki, selera, buraków, kapusty i brukselki na surówki warto też przeznaczyć cykorię, por, cebulę, czosnek, brokuły. By z warzyw wydobyć to, co najwartościowsze, warto pamiętać o następujących zasadach:
    - najpierw przygotować sos do polania surówki,
    - warzywa rozdrabniać tuż przed przyrządzeniem potrawy,
    - surówek nie przechowywać, ale zjeść od razu po przygotowaniu.


    Buraczki

    Najsmaczniejsze z jabłkiem, cebulą, orzechami, pomarańczą. Do przyprawienia najlepiej użyć cukru, soli i pieprzu, skropić olejem.
    Zawierają dużo soli mineralnych, między innymi magnezu, wapnia, potasu i sodu. Działają odkwaszająco na organizm.
    Składniki
    - 2 buraki
    - 1 pomarańcza
    - sól
    - cukier
    - olej
    Buraki ugotować w skórce, obrać, pokroić. Pomarańczę pokroić. Ułożyć na talerzu, oprószyć solą i cukrem, skropić olejem.


    Marchewka

    Harmonizuje z jabłkiem, selerem, porem, białą kapustą. Sałatki z jej dodatkiem można polać śmietaną, jogurtem,
    wymieszać z odrobiną majonezu.
    Stanowi jedno z najlepszych źródeł beta-karotenu, dzięki czemu korzystnie wpływa na wzrok oraz stan i koloryt skóry.
    Składniki
    - 3 marchewki
    - 2 łodygi selera
    - kiełki
    - jogurt
    - sól


    Brukselka

    Pyszna z cebulą, natką. Można dodawać do sałatek, podawać jako jarzynkę z masłem i bułką tartą lub zapieczoną pod beszamelem. Zawiera dużo beta-karotenu, witaminy C, witamin z grupy B, a także minerałów: potasu, magnezu, fosforu, wapnia.
    Składniki
    - Brukselka
    - parówki
    - por
    - sól
    - pieprz
    - majonez
    Brukselkę ugotować. Parówki pokroić. Por pokroić na krążki, sparzyć. Składniki sałatki wymieszać, przyprawić, polać majonezem.


    Seler korzenny

    Komponuje się z marchewką, jabłkiem. Można go łączyć z rodzynkami, orzechami, polewać jogurtem. Przyprawia się
    sokiem z cytryny i cukrem.
    Dostarcza dużo błonnika, potasu. Działa odchudzająco, leczy reumatyzm i choroby dróg moczowych.
    To także znany afrodyzjak!
    Składniki
    - Seler
    - marchewka
    - jabłko
    - rodzynki
    - sok z cytryny
    Seler i marchewkę zetrzeć, skropić sokiem z cytryny. Jabłko pokroić. Składniki surówki wymieszać, dodać rodzynki, przyprawić solą i cukrem.



    Kapusta czerwona

    Znakomita z jabłkiem, marchewką, cebulą, fasolą. Można dodawać rodzynki, pomarańcze, orzechy, kukurydzę z puszki, przyprawiać cukrem i octem.
    Podobnie jak biała dostarcza witaminy C, witamin z grupy B, beta-karotenu, a także witamin E i K. Ma również sporo wapnia, potasu i siarki.
    Składniki
    - Kapusta
    - cytryna
    - sól
    - cukier
    - olej
    - rodzynki
    - jabłko
    Kapustę poszatkować, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i cukrem, wymieszać z olejem. Posypać rodzynkami
    i pokrojonym jabłkiem.


    Czy wiecie, że...-
    Biała błonka pod skórką cytrusów (tzw. albedo) zawiera sporo pektyn. Jest nawet wykorzystywana do przemysłowej produkcji tego składnika.
    - Brukselka to warzywo zbierane późną jesienią i zimą. Wytrzymuje nawet mrozy (do -7°C).
    - Kapustę białą i czerwoną różni w zasadzie tylko barwa. Jednak czerwona jest gorzej trawiona niż biała.

    I WAZNE
    Owoce zastąpią słodycze

    Wskazane: grejpfruty, jabłka, wiśnie, śliwki, morele
    Niewskazane: ananasy, kiwi, arbuz, banany, brzoskwinie
    [/color]

    MOZE TO NIE NOWOSCI ALE WARTO PAMIETAC


  5. #1415
    Awatar katson
    katson jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-01-2005
    Posty
    514

    Domyślnie

    Znowu same smaczne przepisy ktory ja zrobie pierwszy to nie wiem


  6. #1416
    Vienne jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    22-12-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    0

    Domyślnie

    Psotuś, znam ból chałwy Dlatego ostanio szerokim łukiem omijam stoiska ze słodyczami.

    Pozdrawiam, miłego tygodnia już zycze, trzym kciuki, cobym się jutro rano nie załamała na tej wadze

  7. #1417
    luizek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    75

    Domyślnie

    WITAJ PSOTULKO , DZIEKI ZA ODWIEDZINY ,FAKTYCZNIE JESTEM LENIWIEC ALE JUTRO IDĘ NA BASEN WIĘC TROCHE LENIA WYMOCZĘ
    MIŁEGO TYGODNIA,
    17/11/2008
    ___________________
    DZIEŃDOBEREK- tu jestem
    Tu byłam

  8. #1418
    Awatar psotulka
    psotulka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    30-11-2004
    Mieszka w
    Babice gm. Oświęcim
    Posty
    531

    Domyślnie

    JAK BYLO DZISIAJ LENIUCHOWO I SPACERKOWO ZJADLAM:

    Feta light opakowanie 270g 0,1 48,60
    Naleśniki z mięsem i grzybami średnio 100g 1 329,00
    Barszcz czerwony czysty talerz 250ml 1 43,00
    Melon plaster 150g 3 108,00
    Winogrona białe średnio 100g 1 78,00
    Pieczywo chrupkie płatek 9g 4 112,00
    Feta light opakowanie 270g 0,3 145,80
    Pieczywo chrupkie płatek 9g 4 112,00


    RAZEM:976,40

    SPACERKOWO I SIEDZAC PRZY KOMPUTERZE SPALILAM Z 200

    MAM KLOPOTY Z LICZENIEM DZISIAJ DO FETY DODALAM SIEMIE LNIANE -DOBRE ALE ILE TO MA KALORII TO NIE WIEM I CIATECZKA ZBOZOWE DALEJ NIE WIEM ILE TEZ MAJA / NA OPAKOWANIU NIE PODAJA/. POWINNAM SIE ZMIESCIC W LIMICIE

    ZYCZE POWODZENIA JUTRO PRZY ROZLICZENIU TYGODNIA MOZE I MNIE SIE UDA POZDRAWIAM CIEPLUTKO -KOLOROWYCH SNOW. BUZIAKI DLA TYCH ,KTORE NIE MAJA SWOICH WATKOW A MNIE ODWIEDZAJA


  9. #1419
    Filigree jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    11-09-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Psotulko, Twoje menu jest bardzo smakowite
    Niestety siemie lniane jest bardzo kaloryczne i duża łyżka ma ok. 80 kcal
    Pozdrawiam

  10. #1420
    Guest

    Domyślnie

    Witam cieplutko
    U Ciebie na wątku jest fakycznie smakowicie :P
    Pozdrawiam

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •