Strona 429 z 542 PierwszyPierwszy ... 329 379 419 427 428 429 430 431 439 479 529 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,281 do 4,290 z 5414

Wątek: w Australii tez sa grubaski

  1. #4281
    Awatar psotulka
    psotulka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    30-11-2004
    Mieszka w
    Babice gm. Oświęcim
    Posty
    531

    Domyślnie

    KASIU TO BYLO NOWE DOSWIADCZENIE WIECEJ JUZ JESC NIE BEDE
    POZDRAWIAM CIEPLUTKO W TYM NOWYM ROKU


  2. #4282
    Migotka15 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    11-03-2007
    Posty
    0

    Domyślnie

    dołaczam sie do pytania: co to za potrawa na zdjeciu powyzej?

  3. #4283
    Awatar katson
    katson jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-01-2005
    Posty
    514

    Domyślnie

    Ja teraz nie pamietam gdzie przepis ,na to widzialam.Mysle jednak ,ze to pomidorki sa a nie salami.Jak tylko znajde nazwe zaraz ja napisze

  4. #4284
    Awatar katson
    katson jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-01-2005
    Posty
    514

    Domyślnie

    To jest to co ,na obrazku

    Roasted Tomatoes, Red Onions and Arugula Tart
    You need:

    11 oz puff pastry (for a rectangular tart measuring 10″ x 12″)
    1 lb + 2 oz medium-sized cherry tomatoes
    2 garlic cloves, crushed
    1 Tbsp light brown sugar
    2 oz Mozzarella
    2 Tbsp pine nuts
    Olive oil
    Arugula
    Parmesan
    Salt and pepper
    Steps:

    Roll the puff pastry thinly into a rectangular. Place it on a baking sheet (Silpat — silicone baking sheet — or parchment paper) and make tiny holes with a fork. Place the dough in the fridge for 30 mns, minimum.
    The following two steps can be prepared ahead of time.

    To slow roast the tomatoes, wash them and cut them in 2 halves. Remove the seeds. Mix together 4 Tbsp olive oil, 1 Tbsp sugar, 2 crushed garlic cloves, salt and pepper. Place the tomatoes face down in an oven dish with the sauce, and mix carefully. Cook them for 1 hour in an oven preheated at 260 F.
    To make the onions, follow the steps here.
    Preheat the oven at 375 F.
    Grate the mozzarella.
    Take your pastry and top with the onions (0.5″ away from the edge).
    Continue with the mozzarella and then place the tomatoes on top, face up.
    Cook in the oven for 30 to 35 mns, or until the dough is golden. Remove from the oven and let cool down.
    When ready to serve, top it with fresh washed arugula, shaved parmesan, pine nuts, salt and pepper, and a dash of olive oil. This tart is excellent lukewarm.

  5. #4285
    Kasia Cz. Guest

    Domyślnie

    Witaj Kasieńko :P

    Jakież wspaniałości nam tu prezentujesz, mniam

    Jako leń kulinarny na pewno tego sama nie zrobię, ale miło poczytać i popatrzeć na takie smakołyki

    Miłego dnia a raczej chyba powinnam Ci życzę spokojnej nocki

  6. #4286
    Awatar bike
    bike jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    07-09-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    1,424

    Domyślnie



    Witaj Katsonku
    dziękuję, że zadałaś sobie trochę trudu i jednak mnie znalazłaś

    buziaki niedzielne Ci posyłam kochany Blondwłosy Aniołku

  7. #4287
    Toshi jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    10-11-2007
    Mieszka w
    Międzyzdroje
    Posty
    1,916

    Domyślnie

    Witaj Kasiu . Jakie przesyłasz ciekawe wiadomości. U nas z zakazami to jest tak, że niestety wszyscy je łamią . Kiedy jest zakaz podlewania, to wszyscy podlewają ogródki przydomowe czy działki. Kiedyś odczuwałam to bardzo boleśnie bo mieszkałam na 4 pietrze w bloku i w ogóle w dzień nie miałam wody. Obecnie mieszkam w domku i pomna doświadczeń podlewam raczej mało. Z tym, że u nas takie upały to się nie zdarzają więc nie mam aż takiej klęski w ogródku. Podzielam zdanie dziewczyn ,nie cierpię upałów. Jak o wytrzymujesz?
    Pozdrawiam

  8. #4288
    Awatar buttermilk
    buttermilk jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    22-08-2005
    Posty
    6,995

    Domyślnie

    Ostatnio w TV widzialam program (angielski) o eko ogrodach, facet radzil tam lapac deszczowke do beczki, co jest zrozumiale, ale mowil jeszcze ze mozna spokojnie wlewac do tej beczki wode ze zmywania bo jesli uzywa sie plynow biodegradalnych to taka woda sie nadaje do podlewania... osobiscie nie mialabym zaufania...
    buttermilkowe wzloty i upadki - Część 1 - Grupy Wsparcia Dieta.pl tu bylam:http://forum.dieta.pl/viewtopic.php?t=60019

    It's not why you're running, it's where you're going. It's not what you're dreaming, but what you're going to do.
    It's not where you're born, it's where you belong. It's not how weak but what will make you strong.

  9. #4289
    Awatar katson
    katson jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-01-2005
    Posty
    514

    Domyślnie

    Jak ja sie boje isc spac dzisiaj,bo jak jutro sie obudze to bedzie moj ostatni dzien urlopu
    Jednak nie ma co sie martwic ,bo i tak w lutym czy marcu czeka mnie nastepny urlop .

    Dzisiaj bylo wreszcie pedalowanko.Przejezdzilam 25 min i prawie 10 km.No dokladnie 8.660m
    Nawet fajnie sie jezdzi ,zobaczymy tylko jak bede sie czula jutro

    Toshi -Witam u siebie

    jadlam dzisiaj
    tosty z avocadem i pomidorki z naszego ogrodka-3 i pol

    kurczak w bulce i suchej cebuli oraz salatka i kalafior-7 i pol

    banan-1 punkt

    kanapki z avokadem i pasta oraz jogurt i kawa-9 punktow

    razem-21 punktow

    rower 25 min-jak ,na poczatek to chyba nie zle




    [/img]

  10. #4290
    Kasia Cz. Guest

    Domyślnie

    Kasieńko, powroty do pracy po urlopie chyba dla każdego są ciężkie

    Życzę Ci więc, aby jutrzejszy dzień w pracy nie był ciężki i abyś mogła się spokojnie wdrożyć do codziennych obowiązków

    A teraz marsz do łóżka, żebyś się mogła wyspać i mieć siłę do pracy

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •