-
-
No tak. Zabie.
Skrzyzowanie ryby z drobiem na niekorzysc jednego i drugiego.
Ale trzeba korzystac z okazji i probowac, co sie da, bo taka szansa moze sie wiecej nie powtorzyc.
Jadlam tez orzeszki pekan - subtelniejsze od wloskich - wprost rozplywaja sie w ustach. A wczoraj w lodowce mojej gospodyni odkrylam legandarna okre. A poniewaz przez najblizsze 10 dni gospodarze w domu sama, nie omieszkam jej zuzyc.
-
Hej Devoree
Nie znamy sie chociaz ja czuje czasem jakbym Ciebie dobrze juz znala z Twojego watku i wypowiedzi forumowiczek Jestes moim idolem jesli chodzi o dietowanie i zycze sobie takiego sukcesu jak Twoj A Tobie zycze dobrego Nowego Roku na ktorymkolwiek kontynencie bys sie nie znalazla...
Ja mieszkam (choc do 1 stycznia przebywam w Polsce) na poludniu USA w Atlancie i okra jest dla mnie jednym z ulubionych dan kuchni poludniowoamerykanskiej. Ale ze ja do gotowania mam dwie lewe rece nie moge pochwalic sie zadnym wyprobowanym przepisem... zawsze jadam u znajomych i sie zachwycam...
Zycze smacznego eksperymentowania - i zawsze zapraszam na goscine do Atlanty --- chociaz spanie moge oferowac tylko w towarzystwie moich dwoch kotowatych
-
Stary Rok mija lecz marzenia zostaja, niech one sie Tobie wszystkie spełniaja i z Nowym Rokiem niech los Ci sie odmieni, a ogród życia wnet sie zazieleni.
Zycze Ci zabawy do bialego rana, najlepszych piosenek, pysznego szampana! Choc nie jestem z Tobą w noworoczna noc, pamietaj tez o mnie przez nastepny rok.
-
-
Pozdrawiam w Nowym Roku i życze spełnienia marzeń!!!!
-
Devoree proszę podaj przepisy na te pyszne amerykańskie potrawy , które tam spróbowałaś , a także przepis na okrę - zapewne kiedyś się u nas pojawi ?
CZY ODWIEDZIŁAŚ JAKIEŚ CUKIERENKI ?!?!?!???
Pozdrawiam
Każdy może upaść, ale po co się od razu wylegiwać ?
-
Hej w nowym roku i z nowego adresu.
Okra zostala zrobiona na dwa sposoby - z mielonym indykiem i z lososiem. Pierwsza z tych potraw zezarlam sama, drugiej niestety nie sprobowalam, ale poniewaz wczoraj degustanci poprosili mnie o przepis, to jak mniemam - byla chyba udana.
Okra w smaku jest uniwersalna, to znaczy przejmuje smak calej potrawy, natomiast w konsystencji przypomina grzybki marybowane - jest slazowata i stawia lekki opor zebom. Pychotka. A do tego jak cudnie wyglada!
Galciu, milo mi Cie poznac no i czekam na jakies propozycje.
-
Devoree witaj
Trochę tu pozmieniałam bo za dużo rozmyślałam o tej cukierence a mam nic nie wiedzieć ( BARDZO TAJEMNICZO TO NAPISAŁAŚ ) . A ten wpis kursywą to po 3 godzinach od pierwszego . Czy to co mam wiedzieć o tamtej cukierence to jest akurat tyle wiadomości , ile powinnam mieć o każdym innym torcie i całym tym temacie ? Wyciągnięcie takiego wniosku właśnie tyle mi zajmuje . A i tak nie wiem , czy jest on prawidłowy . Poproszę o łatwiejsze zagadki !
Widziałam Twoje nowe urocze kotki . A Cannon Beach w Virginii wyobraziłam sobie jako ciche i spokojne miejsce z klimatem jakby z Ani z Zielonego Wzgórza . No i bardzo słoneczne !
Gratuluję sukcesów kulinarnych !! A okry dotąd nie napotkałam . Pierwszy raz dowiedziałam się o tym właśnie z Twojego wpisu
Nie tak dawno weszłam do krainy mięs przyrządzanych na słodko i zrobiłam wątróbki drobiowe z winogronami i z tymiankiem . Były bardzo , bardzo dobre . Były tak dobre , że uznałam , że poznałam słodycze nowego rodzaju . Bardzo się cieszyłam bo to takie pozytywne słodycze . Ponieważ zostały mi winogrona to następnego dnia zrobiłam białe mięso z indyka z winogronami i inną przyprawą , chyba cząber postanowiłam wypróbować . To drugie było nijakie . Nie wiem dokładnie , czy powodem tego jest mięso czy przyprawa , ale chyba mięso indyka .
Pozdrawiam [/i]
Każdy może upaść, ale po co się od razu wylegiwać ?
-
Oj, no to straszna szkoda, że jednak się nie spotkamy, bo bardzo się na to spotkanie cieszyłam. Macham Ci w takim razie z - teraz już odległego - zachodniego wybrzeża.
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki