-
Proponuje to na co masz ochote :P Osobiscie wolalabym cycki, ale musze zaczac oprozniac zamrazarke, bo mi nic nie wchodzi, wiec zlituje sie nad tymi biednymi rybami... Pocwicze filetowanie, a co a reszte dam kotu moze zmiele i klopsy w sosie pomidorowym zrobie... kurcze sama nie wiem, nie lubie tych ryb, bo maja wiecej osci niz miesa...
-
Ja tam wędkarzy nie mam w rodzinie, więc w zamarażarce fileciki I nie wiem na co mam ochotę...tzn na to i na to, ale na co bardziej?
Nieawno odkryłam, że dorsz z pary jest pyszny (inne próbowane rybki jakieś mdłe bez smażenia) i boje się, że się tym przejem :P
Hmmm...Ty w sumie powinnaś znać dobre przepisy na rybki, rodzinna tradycja zobowiązuje. Czekam więc
-
hmmm... moi rodzice to tylko smaza, ewentualnie smaza i w ocet...
ale ja lubie pange w folii aluminiowej przyprawiona cytrynka sola i pieprzem w piekarniku, z pol godzinki 180st.
wczoraj robilam sole przyprawiona solą, pieprzem, i kardamonem - w naczyniu zaroodpornym, polh pod przykryciem, i z 10 min bez, ale mysle, ze po 15 by wystarczylo, tez 180st. termoobieg, grill.
A dzisiaj wielka improwizacja z duszeniem karasia (chyba karasia ;P )
Naprawde polecam kardamon, mocno mi pasuje do rybki, a i jeszcze kurkuma jest dobra daje fajny kolorek i smak taki inny
Za to do drobiu uwielbiam kmin rzymski
A i do tej rybki wczoraj podgotowalam 2 ziemniaki, a potem upieklam z papryka i cebula, wszystko w duzych kawalkach (oddzielnie, nie jako zapiekanka, po prostu na blasze) i przyprawilam sola i cynamonem tez bardzo fajnie smakowalo polecam
-
rybka w folii z cytryna albo z pieprzem cytrynowym, mniam. tylko nie panga, nie moge. dorsz jest the best
-
Popróbuję z tym zapiekaniem
Kardamon? Musze sprawdzić co to :P Kminku nie znoszę...
Dobra, skusiłam się na tego dorsza...wszamam go z resztkami sałatki porowej
-
kmin rzymski tylko nazwe ma podobna smak zupelnie inny, tez nie lubie kminku, kojarzy mi sie z sucharami wojskowymi
-
ja mialam dzis cycyka pieczonego z surowka:P na 2 danie:P
ryba se zostaw na piatek
choc rybke mozna na wiecej sposobów zrobic
pokrop cytynka i zoiolami z prowansji hihi
-
Właśnie zjadłam
--95g dorsza z pary (położony na pokrojonej porze, posypany vegeta, pokruszonym kawałkiem kostki "kolorowy pieprz" i skropiony cytryną (PYCHA) 66,5 kcal
--115g mojej sałatki z pory 218,5 kcal
RAZEM: 285 kcal
Przygotowałam na kolcaję sałatkę:
--kapusta pekińska (92g) 15kcal
--ogórek zielony (50g) 5kcal
--pomidor (112g) 20kcal
--papryka czerwona (30g) 9kcal
--pierś z kurczaka (surowa 115g) 140kcal
--cacyki (75g) 49kcal
RAZEM: 238kcal
Beverly, zgadzam się w 100%
Carolima, to jutro zakupię i jedno i drugie...zobaczymy :P
ChceBycSzczuplutka, pracuję nad tymi sposobami, ale leń ze mnie Ja nie "obchodzę" piątkowego postu, więc będzie wtedy co wypadnie albo na co ochota
-
pyszny obiadek widze mialas..
a ta sałatka na kolacje to juz wogole
( ja uwielbiam wszeliego rodzaju salatki i surowki)
kurde ale mi zrobilas ochoteee na sałateczke..
-
Heh, ja też, ale nie chce mi się przyrządzać :P Tymbardziej, że czasami zrobię na później...a później to już nie ma co jeść
W końcu zaczę przypinać karteczki "nie ruszać"
A obiadek pyszny....nie da się ukryć, aż żal, że tylko tyle
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki