Strona 21 z 51 PierwszyPierwszy ... 11 19 20 21 22 23 31 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 504
Like Tree34Lubią to

Wątek: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies - Część 3

  1. #201
    Awatar Pynia80
    Pynia80 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    26-09-2008
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    1,591

    Domyślnie Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies

    O, no to już wiem, jak mnie określić .....jestem skinny fat! Dokładnie to! W ubraniach całkiem szczupła, pod ciuchami hipopotam w galarecie ..... A czy można tu gdzieś załączniki dawać? Bo trochę już tej Chody się zebrało

    U mnie waga aktualna 63,9 kg
    Cel 55 kg
    cel krótkodystansowy 62 kg.
    Ćwiczenia 4 razy w tygodniu cokolwiek! (najchętniej Chodakowska i bieganie, chcę też kupić kettle, uwielbiam z nimi ćwiczyć, ale nigdzie ich nie ma
    Dieta Chodakowskiej + inne modyfikacje, rozważam też odrzucenie glutenu, bo wtedy samo leci A i jelitka będą zdrowsze
    Bernii, nie wiem, co Ci napisać, bo nie wiem, co Ci dolega. Ale do 18 czerwca, to kobieto będziesz miała sieczkę w jelitach i zatruty organizm Ciekawe, czy swoje dzieci te konowały też tak faszerują......
    66,8----> 57kg


  2. #202
    Awatar Pynia80
    Pynia80 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    26-09-2008
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    1,591

    Domyślnie Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies

    Macie tu tydzień Chodakowskiej jak wolicie, to podajcie maile na priv to Wam powysyłam, będzie lepiej chyba Tylko jakbym na priv nie odpisywała to mnie szturchnąć

    DZIEŃ 1
    Owsianka z otrębami, bananem i cynamonem
    • 4 łyżki płatków owsianych
    • 2 łyżki otrębów żytnich
    • 1 szklanka mleka 2% tł./mleka roślinnego
    • ½ średniego banana
    • 1 łyżka siemienia lnianego
    • Cynamon
    Płatki owsiane i otręby ugotować na mleku. Dodać siemię lniane, pokrojonego w plasterki banana i cynamon.
    Kanapka z jajkiem, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem
    • 1 kromka chleba żytniego razowego
    • 1 jajko
    • 4 rzodkiewki
    • 1 łyżka kiełków słonecznika
    • 1 liść sałaty
    • Pieprz czarny świeżo mielony
    Jajko ugotować na twardo, obrać i pokroić w plastry. Na kromkę chleba położyć liść sałaty, plastry jajka, pokrojoną rzodkiewkę i kiełki słonecznika. Całość oprószyć świeżo mielonym pieprzem.
    Makaron z ciecierzycą i warzywami
    • Ciecierzyca 1/3 puszki
    • Pomidory z puszki ½ puszki
    • Seler naciowy ½ łodygi
    • Marchew 1 średnia
    • Papryka czerwona ½ średniej
    • Oliwa z oliwek 1 łyżka
    • Cebula ¼ średniej
    • Makaron pełnoziarnisty 2/3 szklanki ugotowanego
    • Papryczka chili (½ małego strąka), czosnek, natka pietruszki, sok z cytryny
    Na oliwie zeszklić cebulkę, dodać rozdrobniony ząbek czosnku, drobno pokrojone chili oraz pokrojone w słupki marchew, selera i paprykę i smażyć około 5 minut. Dodać pomidory oraz odcedzoną i przepłukaną wodą cieciorkę, przyprawić solą, pieprzem, łyżeczką soku z cytryny, i dusić ok.10-15minut. W tym czasie ugotować makaron. Warzywa podawać z makaronem, posypać posiekaną natką.
    Koktajl z kiwi i ananasa
    • 2 średnie kiwi
    • 2 plastry świeżego ananasa
    • Woda mineralna
    Owoce obrać, pokroić i zmiksować razem z wodą mineralną do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Sałatka z tuńczyka, rzodkiewki i dymki
    • 2 liście sałaty lodowej
    • ¾ puszki tuńczyka w sosie własnym
    • 10 rzodkiewek
    • 1 cebula dymka
    • 6 oliwek zielonych
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • Pieprz czarny świeżo mielony, bazylia
    Sałatę porwać, rzodkiewki i oliwki pokroić, a dymkę drobno posiekać. Dodać odsączonego tuńczyka. Sałatkę polać sosem przygotowanym z wymieszania oliwy z oliwek sokiem z cytryny, pieprzem i bazylią.

    DZIEŃ 2
    Twarożek z czerwoną papryką i czarnymi oliwkami
    • 2 plastry sera twarogowego półtłustego (80g)
    • 3 łyżki jogurtu naturalnego
    • ¼ średniej papryki czerwonej
    • 6 sztuk czarnych oliwek
    • 2 kromki chleba żytniego razowego
    • Sól morska
    Paprykę pokroić w kostkę, a oliwki w plasterki. Ser twarogowy wymieszać z jogurtem naturalnym, dodać paprykę i oliwki. Doprawić solą morską. Gotowy twarożek podawać z pieczywem żytnim razowym.
    Sałatka owocowa z miodem i migdałami
    • ½ średniego jabłka
    • ¼ średniej pomarańczy
    • ½ średniego banana
    • 1 średnie kiwi
    • 1 łyżka posiekanym migdałów
    • 1 łyżeczka miodu naturalnego
    Owoce umyć, obrać i pokroić na kawałki. Sałatkę polać miodem i posypać posiekanymi migdałami.
    Dorsz w ziołach z kalafiorem
    • 1 średni filet z dorsza (150g)
    • ½ średniej cebuli
    • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 porcja kalafiora
    • 1 łyżeczka sezamu
    • Bazylia, oregano, tymianek, liść laurowy
    • 3 łyżki ryżu brązowego (45g)
    Posiekaną cebulę podsmażyć na rozgrzanej patelni, dodać koncentrat i doprawić ziołami. Następnie dodać rybę i dusić na małym ogniu przez ok. 15 minut. Gotowe danie podawać z ugotowanym ryżem brązowym oraz kalafiorem posypanym uprażonym sezamem.
    Zupa krem z selera z prażonymi pestkami dyni
    • 1 szklanka bulionu warzywnego
    • ¼ średniego selera
    • 1 średni ziemniak
    • ½ cebuli szalotki
    • ¼ łodygi selera
    • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
    • ½ łyżeczki startego świeżego imbiru
    • 1 łyżka pestek dyni
    • Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
    W garnku rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić posiekaną cebulę. Ziemniaka i selera obrać, pokroić w kostkę, dodać do cebuli i smażyć przez ok. 4 minuty. Następnie dodać starty imbir, zalać bulionem i gotować około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Gotową zupę zmiksować i doprawić solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki i uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.
    Sałatka z kurczakiem, szpinakiem i awokado
    • ½ średniej piersi z kurczaka (60g)
    • 2 szklanki bulionu warzywnego
    • 2 garście świeżego szpinaku
    • 1 średni pomidor
    • ½ dojrzałego awokado
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
    • Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony, bazylia, estragon, ziele angielskie, liść laurowy
    Pierś z kurczaka umyć, włożyć do bulionu dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować ok. 30 minut. Warzywa umyć i osuszyć, awokado obrać i pokroić w kostkę, a pomidora w ćwiartki. Ugotowane mięso pokroić w kostkę. Do szpinaku dodać pokrojone warzywa i kurczaka, polać oliwą z oliwek i doprawić ziołami. Całość delikatnie wymieszać.

    DZIEŃ 3
    Jaglanka z jabłkiem, cynamonem i rodzynkami
    • 4 łyżki kaszy jaglanej
    • ½ szklanki mleka 2% tł./mleka roślinnego
    • 1 średnie jabłko
    • 1 łyżka rodzynek
    • Cynamon
    Kaszę jaglaną ugotować na wodzie. Pod koniec gotowania dodać mleko i gotować do momentu wchłonięcia mleka przez kaszę. Dodać pokrojone w kostkę jabłko, rodzynki i cynamon.
    Twarożek na słodko z ananasem i kiwi
    • 2 plastry sera twarogowego półtłustego (80g)
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego
    • ½ plastra świeżego ananasa
    • ½ średniego kiwi
    • 1 łyżeczka posiekanych migdałów
    Ser rozdrobnić widelcem, dodać jogurt oraz pokrojonego w kostkę ananasa i kiwi. Wszystko razem wymieszać. Gotowy twarożek posypać posiekanymi migdałami.
    Kurczak curry z kaszą pęczak i surówką z marchewki i selera
    • 1 średni filet z piersi kurczaka (120g)
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 1 ½ łyżki oliwy z oliwek
    • 1 duża marchew
    • 1 plaster selera
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • 3 łyżki kaszy pęczak (45g)
    • Curry
    Czosnek posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Ugotowaną kaszę wymieszać z czosnkiem i posiekaną natką pietruszki. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i obtoczyć curry. Dusić przez ok. 15-20 minut. W tym czasie marchew i selera obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać sok z cytryny i oliwę z oliwek. Gotowego kurczaka podawać z kaszą i surówką.
    Koktajl warzywny z jogurtem naturalnym
    • ½ szklanki jogurtu naturalnego
    • ½ średniego jabłka
    • 1 średni pomidor
    • 1 średnia marchewka
    • ½ średniej czerwonej papryki
    • Świeżo mielony czarny pieprz
    Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą konsystencję. Koktajl można przyprawić świeżo mielonym pieprzem.
    Czerwona papryka nadziewana soczewicą
    • ¼ szklanki soczewicy
    • ½ dużej cebuli
    • ½ zielonej papryczki chili
    • 1 duża papryka czerwona
    • 1 jajko
    • ½ łyżki oliwy z oliwek
    • Korzeń imbiru o dł. ok. 1,5cm (5g)
    • Sól morska, pieprz czarny świeżo zmielony, kminek, kolendra
    Opłukaną soczewicę zalać wrzątkiem i pozostawić do ostygnięcia. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć kminek do momentu kiedy nasiona zaczną pękać, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i papryczkę chili – smażyć przez ok. 10min. Dodać starty imbir i kolendrę. Połączyć wszystko z soczewicą. Przyprawić solą morską i świeżo zmielonym pieprzem, zalać wodą i dusić przez ok. 15-20min. Następnie wbić jajko, wymieszać i zdjąć z ognia. Przygotowaną paprykę (usunięte gniazdo nasienne) nadziać farszem z soczewicy i zapiec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez ok. 15 min. do momentu kiedy papryka zmięknie.
    DZIEŃ 4
    Owsianka z gruszką, migdałami i suszoną żurawiną
    • 4 łyżki płatków owsianych
    • 1 szklanka mleka 2% tł.
    • ½ średniej gruszki
    • 1 łyżka płatków migdałowych
    • 1 łyżka suszonej żurawiny bez cukru
    Płatki ugotować na mleku. Dodać gruszkę pokrojoną w kostkę, płatki migdałowe i suszoną żurawinę.
    Kanapka z pastą jajeczno-tuńczykową z warzywami
    • 1 jajko
    • 1 łyżka tuńczyka w sosie własnym
    • ½ łyżeczki musztardy
    • 1 łyżka jogurtu naturalnego
    • ½ średniego pomidora
    • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
    • 4 zielone oliwki
    • Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
    • 1 kromka chleba pełnoziarnistego
    Jajko ugotować na twardo, następnie rozdrobnić widelcem i wymieszać z odsączonym tuńczykiem, musztardą, jogurtem naturalnym i posiekanym szczypiorkiem. Doprawić solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Pieczywo posmarować pastą. Na wierzch położyć plastry pomidora i oliwki.
    Kasza gryczana z warzywami
    • ½ średniej marchewki
    • ½ średniej pietruszki
    • ¼ średniego selera
    • ½ średniego pora
    • 1 szklanka posiekanej kapusty
    • 1 łyżka przecieru pomidorowego
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • liść laurowy, gałka muszkatołowa, majeranek, papryka słodka
    • sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
    • 3 łyżki kaszy gryczanej
    Wszystkie warzywa, umyte i oczyszczone pokroić w drobne słupki. Kapustę poszatkować. Rozdrobnione warzywa krótko podsmażyć na oliwie, dodać ok. 1 szklanki wody i poszatkowaną kapustę, przykryć i dusić ok. 25 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy. Gotowy gulasz podawać z kaszą gryczaną.
    Smooothie pomarańczowo-bananowe
    • ½ średniego banana
    • 1 średnia pomarańcza
    • Woda mineralna
    Owoce obrać, pokroić i zmiksować razem z wodą mineralną do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Szaszłyki z indyka w ziołach prowansalskich z warzywami
    • ½ porcji mięsa z indyka (60g)
    • 1 średni pomidor
    • ½ średniej papryki
    • ½ małej cukinii
    • 1 mała cebula
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka musztardy
    • Zioła prowansalskie
    Oliwę wymieszać z ziołami prowansalskimi i musztardą. Mięso z indyka pokroić w kostkę i obtoczyć w przygotowanej marynacie. Warzywa umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Na patyki do szaszłyków ponadziewać naprzemiennie indyka z warzywami. Szaszłyki piec przez ok. minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.
    66,8----> 57kg


  3. #203
    Awatar Pynia80
    Pynia80 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    26-09-2008
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    1,591

    Domyślnie Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies

    A tu od 5 dnia, bo tamten tekst był za długi


    DZIEŃ 5
    Twarożek rzodkiewką i szczypiorkiem
    • 2 plastry sera twarogowego półtłustego (80g)
    • 3 łyżki jogurtu naturalnego
    • 6 rzodkiewek
    • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
    • 2 kromki chleba żytniego razowego
    • Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
    Warzywa umyć i osuszyć. Ser twarogowy wymieszać z jogurtem naturalnym, dodać pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i posiekany szczypiorek. Całość oprószyć świeżo mielonym pieprzem i doprawić solą morską. Gotowy twarożek podawać z pieczywem żytnim razowym.
    Cytrusowa sałatka z rodzynkami
    • ½ średniej pomarańczy
    • ¼ średniego grejpfruta
    • 1 średnie kiwi
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego
    • 1 łyżka rodzynek
    Owoce umyć, obrać i pokroić na kawałki. Wymieszać z jogurtem naturalnym i posypać rodzynkami.
    Mintaj w sosie pomidorowo-paprykowym z komosą ryżową
    • 1 średni filet z mintaja (150g)
    • 2 średnie pomidory
    • ½ średnie cebuli
    • 1 średnia papryka czerwona
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 ząbek czosnku
    • 3 łyżki komosy ryżowej
    • Sól morska, pieprz zdatny świeżo mielony, chili
    Filet z mintaja gotować w wodzie przez ok. 10 min. pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na rozgrzanej oliwie, dodać pokrojone pomidory i paprykę. Doprawić solą, chili i świeżo mielonym pieprzem, dusić do odparowania płynu. W naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę i polać przygotowanym sosem pomidorowo-paprykowym. Piec przez ok. 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni. Gotowe danie podawać z ugotowaną komosą ryżową.
    Krem z zielonego groszku
    • 200 g mrożonego zielonego groszku
    • 100 g mrożonej włoszczyzny
    • 1/2 średniej cebuli
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
    • 1 łyżka jogurtu naturalnego
    • 1 szklanka wody
    • Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
    • Sos sojowy

    Na łyżeczce oliwy zeszklić drobno pokrojoną cebulkę. Dodać groszek, włoszczyznę i zalać wodą. Gotować aż warzywa zmiękną, następnie zmiksować zupę na krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Na talerzu dodać łyżkę jogurtu naturalnego do zabielenia.
    Sałatka z jajkiem, brokułami i pomidorem
    • 2 jajka
    • 6 różyczek brokuła
    • 2 średnie pomidory
    • 4 łyżki jogurtu naturalnego
    • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
    • Świeżo mielony czarny pieprz
    Jajka ugotować na twardo, następnie pokroić w ósemki. Brokuła ugotować i podzielić na mniejsze kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Sałatkę polać jogurtem naturalnym wymieszanym z posiekanym szczypiorkiem i doprawionym świeżo zmielonym pieprzem.

    DZIEŃ 6
    Jogurtowa owsianka z kiwi i suszonymi morelami
    • 4 łyżki płatków owsianych
    • 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego 2% tłuszczu (175g)
    • 1 średnie kiwi
    • 4 suszone morele
    • 1 łyżka posiekanych migdałów
    Płatki zalać jogurtem i wstawiać na noc do lodówki. Rano dodać pokrojone w kostkę kiwi, posiekane morele i migdały. Całość wymieszać.
    Kanapka z pastą paprykową i serem twarogowym
    • 2 plastry sera twarogowego półtłustego
    • ½ średniej papryki czerwonej
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
    • ½ ząbka czosnku
    • 2 plastry cebuli
    • 1 kromka chleba żytniego razowego
    • Bazylia, chili
    Paprykę upiec w piekarniku do ściemnienia skórki. Następnie pokroić i zmiksować razem z cebulą, czosnkiem i oliwą. Doprawić bazylią i chili. Pieczywo posmarować przygotowaną pastą, a na wierzch ułożyć plastry sera twarogowego.
    Kasza jęczmienna z zieloną soczewicą, pomidorami i oliwkami
    • 4 łyżki kaszy jęczmiennej perłowej (60g)
    • 1/3 szklanki zielonej soczewicy
    • 1 średni pomidor
    • ½ ząbka czosnku
    • 2 łyżki zielonych oliwek
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • kilka listków świeżej bazylii
    • sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
    Kaszę jęczmienną i soczewicę ugotować. Pomidory pokroić w kostkę, dusić razem z rozgniecionym czosnkiem, pokrojonymi oliwkami, posiekaną bazylią, oliwą z oliwek i przyprawami, aż odparuje większość wody. Dodać kaszę i soczewicę, dokładnie wymieszać. Gotowe danie udekorować świeżą bazylią.
    Sałatka z marchewki i pomarańczy
    • 1 duża marchewka
    • 1 średnia pomarańcza
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
    Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Pomarańczę obrać, drobno pokroić i dodać do marchewki. Całość polać oliwą z oliwek i wymieszać.
    Sałatka z kozim serem, wędzonym łososiem i kaparami
    • 1 garść mieszanki sałat z rukolą
    • 6 pomidorków koktajlowych
    • 2 plastry wędzonego łososia
    • 2 plastry sera koziego
    • 10 kaparów
    • 2 łyżki płatków migdałów
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • Sól morska, pieprz czarny świeżo zmielony
    Wędzonego łososia pokroić w cienkie paski, zwinąć je w ruloniki i ułożyć na sałacie. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i kapary. Plasterki sera koziego ułożyć pomiędzy łososiem. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Sałatkę polać przygotowanym sosem i posypać prażonymi płatkami migdałów.
    DZIEŃ 7
    Jajka faszerowane pastą z tuńczyka z koperkiem
    • 2 jajka
    • 2 łyżki tuńczyka w sosie własnym
    • 1 łyżka jogurtu naturalnego
    • 1 płaska łyżeczka musztardy
    • 1 łyżeczka posiekanego koperku
    • 1 kromka chleba pełnoziarnistego
    • Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
    Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki i wyjąć żółtka. Odsączonego tuńczyka wymieszać z jogurtem naturalnym, musztardą, posiekanym koperkiem i żółtkami. Doprawić solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Przygotowaną pastą wypełnić białka jaj. Podać z pieczywem pełnoziarnistym.
    Kefir z gruszką i cynamonem
    • 1 szklanka kefiru
    • 1 średnia gruszka
    • 1 łyżeczka cynamonu
    • 1 łyżka otrębów żytnich
    • 1 łyżeczka płatków migdałowych
    Gruszkę zmiksować razem z kefirem, otrębami i cynamonem. Gotowy koktajl posypać płatkami migdałowymi i oprószyć cynamonem.
    Kurczak z cukinią, pomidorami i dzikim ryżem
    • 1 średni filet z piersi kurczaka (120g)
    • ½ małej cukinii
    • 1 średni pomidor
    • ½ małej cebuli
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 3 łyżki ryżu dzikiego (45g)
    • Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
    Warzywa umyć i osuszyć. Pomidora i cukinię pokroić w plastry, a cebulę drobno posiekać. Na folii aluminiowej wysmarowanej oliwą ułożyć pomidory i cebulę. Następnie dodać kurczaka oprószonego solą i świeżo mielonym pieprzem. Całość przykryć plastrami cukinii i zawinąć w folię aluminiową. Piec przez ok. 30 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Gotowe danie podawać z ugotowanym dzikim ryżem.
    Zupa krem z awokado
    • ½ dojrzałego awokado
    • ½ średniego ogórka
    • 1 łodyga selera naciowego
    • 1/5 cebuli
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego
    • ½ szklanki maślanki
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 łyżka soku z limonki
    • Kilka listków świeżej kolendry
    • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
    • 1 ząbek czosnku
    • Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
    Awokado umyć, przekroić na pół i wyjąć pestkę. Miąższ awokado pokroić w kostkę. Ogórka i cebulę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Jogurt wymieszać z maślanką i zmiksować z kolendrą. Dodać awokado, ogórka, umytą i posiekaną łodygę selera naciowego, cebulę, oliwę i sok z limonki. Całość zmiksować. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz świeżo rozgniecionym ząbkiem czosnku. Przed podaniem posypać szczypiorem.
    Sałata z serem feta, kiełkami i suszonymi pomidorami
    • 3 liście sałaty lodowej
    • ½ czerwonej papryki
    • 2 suszone pomidory
    • 2 plastry sera feta
    • 1 garść kiełków słonecznika
    • 5 oliwek czarnych
    Sos:
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka octu jabłkowego
    • ½ ząbka czosnku
    • 1 łyżka pestek dyni
    • sól morska
    Sałatę lodową porwać na mniejsze kawałki i ułożyć na talerzu. Paprykę pokroić na cienkie paski i ułożyć na sałacie. Następnie dodać odsączone z zalewy i pokrojone na pół suszone pomidory i pokrojony w kostkę ser feta. Dodać oliwki i kiełki słonecznika. Na suchej patelni uprażyć pestki dyni. W tym czasie przygotować sos - wymieszać oliwę z oliwek, ocet jabłkowy, rozgnieciony czosnek i sól. Gotowym sosem polać sałatkę i posypać prażonymi pestkami dyni.
    66,8----> 57kg


  4. #204
    Awatar retsina
    retsina jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    29-09-2012
    Posty
    883

    Domyślnie Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies

    Pynia kettle ostatnio widziałam w t kmaxx w domach centrum
    Waga 59,0
    Bieganie kwiecień -100 km


  5. #205
    Awatar Pynia80
    Pynia80 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    26-09-2008
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    1,591

    Domyślnie Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies

    Ale kiedy ostatnio? Bo ja też widziałam, ze dwa m-ce temu, a jak się zdecydowałam jakieś 2 tygodnie temu, to już nie było .....
    66,8----> 57kg


  6. #206
    Mrowek82 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    22-03-2015
    Posty
    519

    Domyślnie Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies

    Hej to teraz moja kolej:
    1. Waga dzisiejsza 56kg za miesiac pragnelabym zobaczyc 54 za trzy miesiace chcialabym osiagnac zamierzony cel 50
    2. przynajmniej dwa razy w tyg poswiecic czas na cwiczenia biustu a codziennie stosowac serum ujedrniajace
    3. dwa razy w ciagu miesiac chcialabym pojsc na aquaareobik
    4. raz w tyg dzien domowego spa
    5. dieta taka jak dotychczas czyli przepisy z tej stronki, ktora Wam podawalam
    Dobra jesli jeszcze cos powinnam napisac czy zalozyc to mowcie

  7. #207
    Awatar gaja81
    gaja81 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    26-12-2013
    Posty
    1,981

    Domyślnie Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies

    witam,
    u mnie waga skoczyła w górę choć weekend niezwykle aktywny i dietetyczny był - hmmmm - 30 km rowerem, 5 km biegu i 10 km spaceru. No cóz waga na dziś to 65,5 cel m-czny to 64 kg A docelowy 62 kg Niby nic a tak trudno na obecnym etapie Zwłaszcza, że wymiarowo czy przytyję czy schudnę jetem taka sama.
    Dieta ? Ograniczam cukier, dodaje białka Ruch? No same wiecie , nie narzekam hehe :P

  8. #208
    malaalewielka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    26-02-2015
    Posty
    670

    Domyślnie Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies

    Hej jak wszyscy to i ja napiszę co i jak
    1. Waga dzisiejsza 75,3
    2. Cel na ten miesiąc to 72 (mam nadzieję), cel na 3-ms 68kg
    3. Po sesji ćwiczenia codziennie minimum pół godz.
    4. 5 małych posiłków, wody minimum 2 l wody, przynajmniej raz dziennie jakieś owoce.
    Zobaczymy jak to pójdzie, a ważymy się w każdy poniedziałek tak? Ja lecę zaraz do lekarza może powie mi co mi dolega.
    Miłego dnia i ładne wagi na początek akcji


    Faza I schudnąć poniżej 75

  9. #209
    Awatar bernii
    bernii jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    01-03-2014
    Posty
    443

    Domyślnie Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies

    Hej Dziewczyny, ale się wczoraj wkurzyłam, napisałam wszystko ładnie moje założenia, cele i mi kurka post wcięło, nie mam pojęcia jak to się stało teraz nie mam czasu, wiec napisze drugi raz wieczorkiem, miłego...

  10. #210
    Awatar awersja
    awersja jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    28-03-2008
    Posty
    1,093

    Domyślnie Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies

    Mrówek, nie wybrałam miejsca spotkania bo tylko Ty podałaś gdzie mieszkasz mi na priv Cały czas czekam no...

    Małaalewielka tak wagę podajemy w poniedziałek.

    Słuchajcie, ja wieczorem wrzucę Wam linka do tabelki, najpóźniej jutro rano, sama wagę też podam później, bo kupy nie robiłam jeszcze

    Ja generalnie na te 3 miesiące mam cel docelowy 55 kg, cel miesięczny 62 kg, choć miło by było 60.... no ale i tak sporo chcę schudnąć zważając na ostatnia wagę jaką miałam, a czuje, ze jeszcze w górę skoczyło...

    Jeśli chodzi o dietę: Odstawiam słodycze i pieczywo, ogólnie unikam węgli, ale owoce jeść będę, choć z umiarem. No generalnie będę opierać się na warzywach i zupach, plus ryby i mięso gotowane, z folii ewentualnie na oleju kokosowym. Generalnie redukcja taka fest. Mam mało czasu :P

    Jeśli chodzi o ruch to u mnie z tym opornie, więc będę chodzić. Obiecuje sobie wstawać wcześniej i dużo chodzić plus rolki raz w tygodniu min. to tak na wstępie

    Jeśli chodzi o zabiegi i coś dla siebie. To raz w tygodniu peeling całego ciała plus maseczka itd., ale to u mnie standard. Nad pozostałymi przyjemnościami pomyślę

    Biorę się za tabelki i pędzę się szykować. Miłego dnia

Strona 21 z 51 PierwszyPierwszy ... 11 19 20 21 22 23 31 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •