-
Czwartek
To jak tam ludzie? Jakies nowe plotki przy czwartku?
-
Re: Re: Re: Czwartek
czesc czatgirl
z tym serkiem topionym to roznie bywa czesto dodaja tam cukru( glukozy) poprawiaczy smakow itp wiec przedtem czytaj sklad jak tylko tluszcz i bialko mozna
montifan
-
Re: Re: Re: Czwartek
Witam,
to tak na początek...
czytam Was moje drogie od dawna. Osobiście na ścisłym M jestem od 18 stycznia i średnio mi idzie. Nie to że łamie zasady - ale brak widocznych jest efektów(może Monti na mnie nie działa???)- nic.... z podejmowaniem decyzji zwrotnej poczekam do końca lutego.
Na weekend wymyśliłam taki obiad: gołąbki...(bez ryżu!!)
no bo tak: mieso z jajkiem moge łączyć i np z pietruszką a owiniete będzie kapustą -czyli wszystko w porządku jak myślicie???
do tego sos koncentrat pomidorowy (30%Pudliszki nie zawiera śr konserwujących ani cukru) wymieszany z jog naturalnym 0% bez cukru (ja kupuje Leader Price) i myślę że będzie dobrze.
Jeśli sie mylę to mnie poprawcie proszę.Jak będzie ok to chyba Ice się ucieszy - ona gołąbkowa jest....
Pozdrawiam
-
Re: Re: Re: Re: Czwartek
Hej,
Głownie chciałam Was pozdrowić w nowym miejscu. U mnie na razie OK ale postanowiłam ważyć się tylko raz w tygodniu więc w sobotę zobaczę czy dalej ubywa (ubył 2 kg a chciałabym z 8!).
Co do błędów to chyba ich nie robię. No właśnie chyba. Na forum gazety cały czas toczą się boje o to co można a czego nie. Ostatnio twierdzą, ze nie można fasolki zielonej a ja w "Jeść aby schudnąć" czytam że jest polecana więc co ?
Pozdrawiam,
Ania
-
Fasolka szparagowa
AnniaP, na ktorym forum gazety tocza sie te zawziete dyskusje?
Moim skromnym zdaniem, fasolka szparagowa jest jaknajbardziej dostepna dla nas. Moze mylona jest z groszkiem cukrowym, albo z zielonym swierzym groszkiem? Podobnie jak szparagi, zaliczam to warzywo do zielonych.
Ciekawa jestem dziewczyny i chlopaki jaki jest Wasz wskaznik BMI? Bo kto chce sie odchudzic z kosci na osci, to raczej nie z Montim
Moj: BMI: 26.22
Pozdrawiam i czekam na wskazniki)
-
Re: Re: Re: Fasolka szparagowa
Hejeczka)))
Jeszcze raz ja, hehehe przypływ weny twórczej, ale jak już jest to trzeba korzystać.
Ice - jesteś z Krakowa o ile dobrze pamiętam, więc wybierz się do Sklepiku Naturalnego i zrób solidne zakupu. Parę dni temu kupiłam tam mieszankę podobna do Vegety tylko bez żadnych okropności, pod postacią ulepszaczy, cukrów i innych cudów, świetnie się nadaje do zup, mięs, do bigosu też będzie super. Zamiast maggi możesz używać sosu sojowego, do nabycia ww. sklepie porządny sos sojowy bez cukru)) Kostki drobiowe do bigosu??? Hmmm nie znam tej szkoły gotowania... Można je zastąpić robiąc wywar z kurczaka, a potem mrożąc w woreczkach do lodu. Wywar powinien być mocny, czyli nie za dużo wody, możesz przed wlaniem zdjąć tłuszczyk z wierzchu, będzie lżejszy. Poza tym dużo przypraw i ziółek możesz używać, IMHO nadają smaczku potrawom)))
Jeżeli chodzi o białko to nie tylko ser żółty, ale wszelkie mleczne przetwory powinnaś jeść (heheh chyba bardziej się rośnie po żółtym niż białym), na śniadanko można zjeść taką pastę z sera białego i makreli, dorzucić do tego warzywa i rewelacja. Mięcho na śniadanie to dla mnie za ciężkie, ale co kto lubi))))))))))))
Pozdrawiam, Kaliope
-
Re: Re: Re: Fasolka szparagowa
Hejeczka)))
Jeszcze raz ja, hehehe przypływ weny twórczej, ale jak już jest to trzeba korzystać.
Ice - jesteś z Krakowa o ile dobrze pamiętam, więc wybierz się do Sklepiku Naturalnego i zrób solidne zakupu. Parę dni temu kupiłam tam mieszankę podobna do Vegety tylko bez żadnych okropności, pod postacią ulepszaczy, cukrów i innych cudów, świetnie się nadaje do zup, mięs, do bigosu też będzie super. Zamiast maggi możesz używać sosu sojowego, do nabycia ww. sklepie porządny sos sojowy bez cukru)) Kostki drobiowe do bigosu??? Hmmm nie znam tej szkoły gotowania... Można je zastąpić robiąc wywar z kurczaka, a potem mrożąc w woreczkach do lodu. Wywar powinien być mocny, czyli nie za dużo wody, możesz przed wlaniem zdjąć tłuszczyk z wierzchu, będzie lżejszy. Poza tym dużo przypraw i ziółek możesz używać, IMHO nadają smaczku potrawom)))
Jeżeli chodzi o białko to nie tylko ser żółty, ale wszelkie mleczne przetwory powinnaś jeść (heheh chyba bardziej się rośnie po żółtym niż białym), na śniadanko można zjeść taką pastę z sera białego i makreli, dorzucić do tego warzywa i rewelacja. Mięcho na śniadanie to dla mnie za ciężkie, ale co kto lubi))))))))))))
Pozdrawiam, Kaliope
-
Re: Re: Re: Re: Fasolka szparagowa
Heeelooooo! Is anybody here?
Gdzieśta som ???- post nam się tragicznie obsunął!!!
Hopsnę go w górę i lecę, bo muszę sobie kupić jakąś kieckę na bal karnawałowy (to już jutro!!!)
Pa1
-
Re: Re: Re: Re: Re: Fasolka szparagowa
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fasolka szparagowa
Pewnie mi nie uwierzycie ale zakupy zajęły mi tylko około godziny! Sukienkę kupiłam w pierwszym sklepie do jakiego weszłam! Niestety musiałam dokupić też buty i stanik bez ramiączek- ale poszło mi nadspodziewanie gładko ) Jestem w szoku! (również finansowym- ale to już inna sprawa...)
Ania pytała o BMI. Mój wynosi teraz 27.55 (liczony u nas na forum trochę się różni od liczonych gdzieindziej, bo uwzględnia też wiek- przynajmniej tak myślę...) Trochę mi się zmniejszył- ostatnio miałam powyżej 28
Ciekawam gdzie jesteście, bo oprócz Miki nikogo tu dzisiaj nie było...
CZYŻO
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki