taaaaaaaaa jasne :PZamieszczone przez ago
taaaaaaaaa jasne :PZamieszczone przez ago
na grubym czy cienkim spodzie jak przepyszna to dawaj przepis.....
ojjojojj zebyscie wy wiedzialy jaki agolek chorutki jest ;(
nie moze oddychac, dusi ja, slabiutka taka...
macie pozdrowienia wszystkie wszystkie wszystkie
a pizza jest na super cienkim ciescie..
rozczyn:
2 dkg drozdzy,
1/4 szklanki cieplej wody,
1/2 lyzeczki cukru,
2 lyzki maki
pozostawic w cieplym do wyrosniecia, a jak juz wyrosnie dodac rozczyn do ciasta jeszcze na etapie mieszania skladnikow
ciasto:
1 i 3/4 szklanki maki,
2 lyzki oleju,
1/4 szklanki letniej wody,
1/2 lyzeczki soli
zagniesc az ciasto bedzie odchodzilo od rak, gdyby bylo za rzadkie dodawac maki zgodnie z wlasnym uznaniem
poukladac wszystko to co lubicie, ale dobrze jest posmarowac spod ciasta keczupem, badz sosem do pizzy - jeszcze przed wylozeniem dodatkow
piec w temp 220 C okolo 15-20 minut
czesc Ago!!Wita cię zawsze smutna Anna
zewnetrznie smutna..a wewnetrznie wesolutka jak tralala
ja robie takie samo cisto jak ty i daje do lodowki..i tez rosnie...hehehehehehehehehehehehehe
a na co jestes dziecko drogie chora?????
mam nadzieje ze juz dochodzisz do siebie????
sciskam cie mocno i życzę duuuużo zdrówka
może kiedyś skorzystam z przepisu, bo lubię pizzę ale nie trzeba najpierw go podpiec? bo ja kiedyś zrobiłam bez podpieczenia i mi surowa wyszła ale nie oszukujmy się, talentu do gotowania to ja nie mam więc ostatnio (ale to nie pierwszy raz :P ) stwierdziłam, że zaczynam gotować jak znam życie, skończy się na chęciach, ale przecież nie można od razu z takiego założenia wychodzić
Tobie Słońce dużo zdrowia życzę
ja agassek nigdy nie podpiekam ale podobnie jak Ago sparuje ciasto sosem...sama robie (przecier pomidorowy,oregano,czosnek,sól i pieprz) i nigdy mi jeszcze surowa nie wyszła...ale uwaga..czasami maka moze byc do dupy i wyjdzie i ,,ciastolina''
dalej chorutki
Edytko biedactwo Ty moje jak sie czujesz juz?
pizza fajna a podam wam moj przepis zawsze wychodzi
250g mąki tortowej
150 ml wody ciepłej
15g drożdży
szczypta soli albo dwie :P
zagnieść ciasto odstawić az wyrośnie podzielić na dwie części rozwałkować ,wiecie ja jak rozwałkuje ciasto to kładę je na ten blat wysuwany w piekarniku,ten blat smaruje olejem i posypuje trochę mąką,bo później jak nakładę składników na pizze to ciężko ja przenieść :P
sos do pizzy :
1.5 łyzeczki oregano (ziola zaparzyc w małej ilosci wrzątku)
1.5 lyzeczki bazylii
koncentrat pomidorowy (poł na pół,pol szklanki koncentartu ,na pol szklanki ketchupu)
ketchup
Mysle Edytko z enie jestes zla ze podałam moj przepis? sprobuj ponoc to orginalan wloska pizza
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zakładki