Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: ryż czy makaron??

  1. #41
    omega83 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    13-01-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    kuskus jest świetna. szybko się ją przygotowuje i jest naprawdę smaczna. szczerze polecam

  2. #42
    Guest

    Domyślnie

    [quote="MILAK"]Makaron bezjajeczny 100 g białko 10g. Tłuszcze 1.6 Weglowodany (strawne) 75.8
    363kcal na 100g suchego produktu jak juz pewniewiadomo moze zwiekszyc swoja objetosc 3 krotnie podczas gotowania nie bede wymieniac zawartosci wszystkich witamin i minerałow ale np potas to az 149mg na 100 g

    Makaron czterojajeczny Białko 12 Tłuszcz 3.4 Weglowodany 73.4 (strawne)
    377kcal/100g
    Makaron dwujajeczny Białko11.5 Tłuszcz 2.6 Weglowodany 74.7 373kcal/100g



    a ja znalazlam cos takiego
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

    no wiec jak to w końcu jest z makaronem bezjajecznym???

  3. #43
    omega83 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    13-01-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    hmmm ciekawy ten link, Klusiu...
    a czy makaron bezjajeczny to ten z pszenicy durum?

  4. #44
    nmf
    nmf jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    20-01-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Ja tez jestem za makaronem i ryzem!!Sa bardzo sycace i jak zjem makaron na obiad o 15 to do konca dnia nic mi sie nie chce jesc!!!

    Gdzies czytalam ze makaron wcale nie jest tuczacy tylko sosy z ktorymi go jemy!!

  5. #45
    Awatar swieta666
    swieta666 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    3,991

    Domyślnie

    a mi po makaronie chce sie szybko jesc

  6. #46
    sztolwerka jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    10-02-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Ja znalazłam że ryż na sypko ma 135 kc (100 gram) to znaczy że to są kalorie po ugotowaniu go czy jak to jest?

  7. #47
    omega83 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    13-01-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    100 g surowego ma tyle kc.
    ale jak ugotujesz te 100 g, to calosc ryżu po ugotowaniu bedzie mialo tyle samo kc.

  8. #48
    Awatar swieta666
    swieta666 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    3,991

    Domyślnie

    a czy jak na opakowaniu jest napisane ze torebka ma 100g to to jest na surowo prawda? to po ugotowaniu torebka w takim razie nie bedzie miala 100g tylko wiecej?? jesli tak to wychodzi ze ryz jest kaloryczny...

  9. #49
    omega83 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    13-01-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    torebka będzie ważyć więcej, ale kaloryczność się nie zmieni. czyli jak zjesz całą torebkę ryżu to będzie to miało ok. 350 kc (tzn tyle ile podano na opakowaniu, a mi sie nie chce teraz sprawdzać )
    to nie jest tak tragicznie dużo, szczególnie, że całą torebką ryżu można się zapchać na długo, tak samo jak makaronem
    no, przynajmniej ja się zapycham...

  10. #50
    rafka jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    11-01-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    wiecie na co ostatnio trafilam w sklepie ze zdrowa zywnoscia? na makaron sojowy! wyglada podobnie jak ryzowy, takie bialo-przezroczyste nitki. po ugotowaniu (tylko 3 min) przypominal mi troche silikon i nie mial wyrazistego smaku, wiec jadlam go z ostrym sosem. bylo pycha. ale najlepsze w tym wszystkim bylo to, ze 100 g tego makaronu mialo tylko 180 kcal i bylo tego tak duzo, ze zjadlam zaledwie polowe i bylam pelna. czyli 50 g makaronu 90 kcal plus sos z warzywami jakies 200 kcal - niecale 300 kcal a jaka wyzerka!

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •