Strona 114 z 506 PierwszyPierwszy ... 14 64 104 112 113 114 115 116 124 164 214 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,131 do 1,140 z 5051

Wątek: Ile to ma kcal? Masz wątpliwości, pytania pisz TUTAJ!

  1. #1131
    juem Guest

    Domyślnie

    Dziewczyny mam pytanie troszeczkę nie w tym kierunku do którego wy dążycie. Otórz chciałabym się dowiedzieć ile spalamy kalorii przy wyrabianiu ciasta na makaron

  2. #1132
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    to żart?

  3. #1133
    Guest

    Domyślnie

    ok. ja juz znalazłam

  4. #1134
    juem Guest

    Domyślnie

    Pytam poważnie!!! Nigdy nie robiłaś klusków? Ja jako panna robiłam co niedziela po ślubie zaczęłam kupować ale ostatnio chciałam zrobić swojskii rosół z makaronem własnej roboty. Żeby się kluski nie sklejały robie ciasto takie dość twarde, potem to trzeba podzielić na części rozwałkować pokroić ugotować i gotowe. W moim przypadku kosztowało mnie zakwasami w ramionach i karku dlatego też pytam czy nie wiecie ile spalamy kalorii skoro ja w ciągu no nie wiem około 15 minut upociłam się bardziej niż przy 6 weidera i 30 minutowym ćwiczeniu na hula - hop razem wziętych.
    Qwerq troche wiary w ludzi!!!

  5. #1135
    laurunia116 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-12-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    ile kalorii ma agar-agar?z moich tabeli wynika ze 0 ale cos mi sie wierzyc nie chce:P

  6. #1136
    Guest

    Domyślnie

    eee...a co to jest
    uswiadomcie mnie

  7. #1137
    juem Guest

    Domyślnie

    Agar-agar – substancja żelująca, której głównym składnikiem jest trudno przyswajalny przez człowieka cukier galaktoza. Agar-agar dobrze rozpuszcza się w wodzie o temperaturze ok. 90-100 °C, a zestala się tworząc rodzaj żelu w 40-50°C. Zestalony żel rozpuszcza się po ponownym podgrzaniu do 90-100 °C.

    Agar-agar wytwarzany jest z krasnorostów (Rhodophyta), wydobywanych głównie u wybrzeży Japonii (często pozyskiwanych z podwodnych plantacji). Obecnie obserwuje się wzrost produkcji agar-agaru ze względu na rosnące zapotrzebowanie.

    Agar-agar jest wykorzystywany jako naturalny, bezsmakowy i bezpieczniejszy od żelatyny środek żelujący przy produkcji słodyczy (np. ptasiego mleczka, galaretek, dżemów) i innych przemysłowych produktów spożywczych, w fotografii (przy produkcji światłoczułej emulsji), chemii, farmacji, kosmetyce. Agar-agar jest też masowo stosowany jako neutralny podkład do pożywek, na których hoduje się bakterie w laboratoriach mikrobiologicznych oraz kultury in vitro w laboratoriach biotechnologicznych.
    Źródło: "http://pl.wikipedia.org/wiki/Agar-agar"

  8. #1138
    laurunia116 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-12-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    a nie pisalo tam przypadkiem ile kalorii??:P ja wlasnie widzialam w skladzuie ulubionych galaretek bananowych mojej mamy w sklad i wlansie tam zobaczylam tam ten agar i polecialam kupic planuje zrobic cos podobnego tylko nie wiem jak:P a wie ktos moze jak sie robi ptasie mleczko?

  9. #1139
    KatieMelua jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    25-03-2008
    Mieszka w
    Breda,Holandia
    Posty
    0

    Domyślnie

    witam! wiecie może ile kcal ma chleb cebulowy ciemny? z góry dzieki za odpowiedź. Pozdrowienia for All
    nic się samo nie wydarzy

  10. #1140
    Aga89 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    04-12-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Wiecie może ile kcal ma kawałek sernika na zimno ?
    Szukałam w necie i jedna strona strona podaje 185 kcal a inna 600 kcal
    Myslałam , że sernik na zimno ma mało kalorii...
    Chyba znów nie zjem ciasta na święta

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •