-
Zależy ile dajesz maki mleka itp. Napisz to jakos sie obliczy. Czytalam gdzies ze ok.120 w sztuce ale to zalezy od proporcji przede wszystkim od ilosci tluszczu na ktorym sie smazylo
-
juz tu bylo o nalesnikach. taki ktory nie jest ani spuer dietewtyczny, ani ekstra oplywajacy w tluszczu i gruby ma 140 kcal. wielkosc talerza plaskiego do obiadu
-
A JAK LICZYCIE KALORYCZNOSC ZUPY JARZYNOWEJ LUB POMIDOROWEJ GOTOWANEJ NA DROBIU??/DODAJECIE WSZYSTKO I POTYEM NA PORCJE???
ILE MOZE MIAC KALORII 250 ML ZUPY POMIDOROWEJ,LUB JARZYNOWEJ ALBO KAPUSNOAKU??OCZYWISCIE PO ODJECIU MIESKA ALE GOTOWANIU NA NIM??POWIEDZCIE JAK TO ZROBIC
-
wszystkie zupy takie z warzyw, niezabielane smietana, czyli pomodorowa z makaronem/ryzem, ogorkowa, barszcz z buraczkami, jarzynowa, brokulowa, kalafiorowa itd maja ok 100 kcal/250 ml. roznia sie doslownie kilkoma kaloriami w ta alob druga strone. radze zajrzec do tabel
-
zagladalam agladalam,ale te zupy co tam podaja to podaja napewno bez mieska nie??a ja gotuje zawsze na malej ilosci kurczaka dlatego pytalam.Nie sadze zeby pomidorowa z ryzem mala iloscia gotowana np na 2 skrzydelkach miala tak malo kalorii a moze sie myle??
-
przeciez zupy przewaznie sa gotowane na miesie, albo na masle. ja zawsze licze 100 za 250 ml, jak bylam na diecie tez tak robilam i nie przytylam. nie warto sie tak rozdrabniac nad wszystkim bo mozna zwariowac. wybierz jedna tabele kalorycznosci i nia sie zawsze kieruj i bedzie ok
-
dzieki
czyli liczyc wg tabel nawet jak sa na kurczaku z ziemniakami???
mi ciezko skapowac jak policzyc jkalorycznosc czegos zlozonego,dodawac skladniki i wazyc a potem dzielic?jejku jakie to jest meczace i przez to mi sie nie chche dietkowac
-
tak wlasnie zrob nie dodawaj skladnikow, nie dziel, bo w ten sposob faktycznie przechodzi ochota do diety. Osobno skaldniki licz tylko wtedy, kiedy robisz sobie jakies wlasne, wymyslone przez siebie danie, albo takie, ktore jest charakterystyczne dla Twojej rodziny - jesli np. Twoja mam robi jakies ciasto specjalne, albo cos podobnego. w innym przypadku polegaj na tabelach. i wierz mi, ze ta zupka bedzie miala te 100 kcal, bo kurczak(i wolowina) to bardzo chude mieso i wlasnie na nim robi sie zupki ,wiec te podane w tabelach tez pewnie sa robione na nim. powodzenia
-
Poawiam pytanie: moze ktos wie ile ma 100 g sniezki czyli tej bitej smietay, ale chodzi mi o sam proszek a nie już gotowa rozrobiona z mlekiem.
-
hej ja osobiście zupy przeliczam inaczej. najczęściej w tabelach np zupa pomidorowa ma około 11 kcal/100ml, ale prawde mówiąc cięzko zorientować się jaka ta zupa. Ja swoje gotuje na kostkach rosołowych, dlatego ich kaloryczność wychodzi mniej i to sporo, bo np moje pomidorowa na 330 ml, ma jakieś 50 kcal, ale wkońcu każdy robi po swojemu a tak wracając do balesników.. niedało by się zrobic takiego, który miałby jakieś 50 kcal ? Czy niedałoby się zamienić mleka na wode i poprostu zrobić nalesnika bez mleka ? wiecie może coś na ten temat ? byłabym wdzięczna za odpowiedz, bo uwielbiam naleśniki, a od pół roku nie jadłam... a tak bardzo 'chodzi za mną' chęć na takie daaanie, że ahhh ...
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki