-
Witam!
Alishja - kazda z nas musi znaleźć sobie taki sposób na utratę wagi, który nie tylko będzie skuteczny,ale również trwały i PRZYJEMNY - inaczej nic z tego
Takze nie przejmuj sie, trzymaj tysiaka i zaglądaj do nas
A ode mnie kolejna porcja przepisów na SB, ale równiez po prostu smacznych i dietetycznych
SAŁATKA SELEROWA2 porcje
20 dag marynowanego selera
3 orzechy włoskie
łyżka obranych migdałów/ew.płatków migdałów
2 łyżki jogurtu naturalnego
WIEPRZOWINA Z JAJKIEM4 porcje
40 dag chudej wieprzowiny
8 grzybów mun
4 jajka
3 cebule dymki
1 łyżeczka imbiru
1 łyzka białego wytrawnego wina
oliwa
sos sojowy
Jajka ugotować, obrać,moczyć 10 min w sosie sojowym,zrumienić na oliwie,przekroić na połówki. Mięso pokroić,podsmażyć,ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć jajkami.Namoczone wczesniej grzyby pokroić w paseczki i dodac do mięsa,posypać cebulka.Wino wymieszać z imbirem,polać całość.GOTOWAĆ NA PARZE 35 min.
Pycha!!!
BEFSZTYKI WOŁOWE Z PIECZARKAMI4 porcje
50 dag chudej wołowiny
jajako
3 cebule
40 dag małych pieczarek
4 łyżki oliwy
łyżka ostrej musztardy
sól,pieprz
Mięso posiekać,dodac jajko,2-3 łyżki wody mineralnej z gazem,przyprawic musztarda,sola i pieprzem.Cebulę pokroić w krążki, pieczarki oczyścić - 8 odłożyć,resztę pokroić w ćwiartki.Łyzkę oliwy rozgrzać,przesmażyć krązki cebuli - nie rumienić,zdjąć, trzymac w cieple.Włożyć pokrojone pieczarki,popieprzyć i przesmażyć. Z masy mięsnej uformować 8 befsztyków, w każdy wcisnąć po pieczarce.resztę oliwy rozgrzać i obsmażyć befsztyki na ostrym ogniu. Obłożyc cebula i pieczarkami,dosmażyć 5-7 min na małym ogniu.
KAPUSTA PEKIŃSKA Z GRZYBAMI
Kapustę pociąć w paski,zblanszować.Na oliwie udusić grzyby/dowolne/ z posiekaną dymką.Wymieszać ,doprawić.
BOCZNIAKI Z PATELNI ZE SZPINAKIEM4 porcje
50 dag mrożonego szpinaku
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
3 cebule
40 dag boczniaków
2 ząbki czosnku
1/2 pęczka natki
4 łyżki oliwy
1/4 łyżeczki słodkiej papryki,sól,piperz,pieprz cayenne
Na oliwie przesmazyc pokrojąna w kostkę cebulę,dodać pokrojone w paski papryki i boczniaki - smażyć na ostrym ogniu 2-3 min,zmniejszyć płomień i dodać rozmrożony szpinak.Dosmaczyć przyprawami.podawać posypane natką.
PIECZARKI Z PATELNI Z FETĄ
15 dag cukinii
20 dag pomidorów
1 ząbek czosnku
25 dag pieczarek
2 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki tymianku,sol,kolorowy pieprz
10 dag fety light
pokrojone w kostke składniki poddusic na oliwie ok.10 min.Doprawić,posypac pokruszonym serem.
SAŁATKA NA CIEPLO Z SOCZEWICY I PIECZAREK
20 dag soczewicy
30dag pieczarek
cebula
2 łyżki oliwy
sól,pieprz
Soczewicę gotujemy w wywarze z 1/2 kostki.Na patelni smażymy pieczarki z cebula,dodajemy soczewicę,solimy,pieprzymy.Zjadamy póki ciepłe, można posypać startym żółtym serem/odtłuszczonym
/
i to na tyle dzisiaj - oczywiscie wszystkie przepisy na I fazę, a z dodatkiem ryżu czy makaronu na Ii lub dla reszty domowników
pozdrawiam
Grażyna
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki