-
WOŁOWINA PO WIETNAMSKU
Przygotowanie: 25 minut
Gotowanie: ok. 10 minut
Kalorycznoć: 310 kcal/porcja
Składniki na 4 porcje
1/2 kg wołowiny
5 dag fasolki szparagowej
2 papryki
3 cebule
5 dag kiełków soi
4 łyżki sosu sojowego
15 dag pędów bambusa
MARYNATA:
4 łyżki oleju
3 posiekane dymki
2 posiekane zšbki czosnku
1/2 łyżeczki imbiru
szczypta papryki ostrej
Etapy przygotowania
1. Z podanych składników przygotować marynatę. Mięso pokroić w paski, włożyć do marynaty na 10 minut.
2. Papryki oczycić, pokroić w paski. Cebule obrać, pokroić w talarki. Fasolkę gotować 5 minut w osolonym wrzštku, odcedzić, osšczyć. Pędy bambusa pokroić w słupki.
3. Na rozgrzany olej wrzucić mięso (marynatę zachować), smażyć 5 min, włożyć fasolkę, smażyć 2 min, dodać paprykę i kolejno cebulę, bambus, kiełki. Smażyć 2 min, wlać pozostawionš marynatę, sos sojowy i wymieszać. Smażyć jeszcze 2 minuty.
***
gRAŻYNA
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki