ja nie liczę nigdy ile jest białek itd... nie miałabym do tego cierpliwości :P
Wersja do druku
ja nie liczę nigdy ile jest białek itd... nie miałabym do tego cierpliwości :P
Aniu Jestem na profilu bilogicznym..
To chyba jasne że największy udział muszą mieć węglowodany i witaminy :)
Cukry i tłuszcze jak najmniej...
A białka tak pomiędzy chyba... w sumie komórki nie trawią białka jedynie w sytuacjach extremalnych, nie pamiętam czy ono się gdzieś odkładało i czy miało to duże znaczenie na wagę :)
Jeśli tłuszcze to najlepiej roślinne. !
Jak wiadać jednak moja wiedza podręcznikowa jest niewłaściwa:
Nie wiem co o tym mysleć...Cytat:
Podstawą zachowania jędrnego i atrakcyjnego ciała są mięśnie, a mięśnie zbudowane są z białka.
Ponieważ większość kobiet w celu uatrakcyjnienia swojej sylwetki stosuje zarówno diety odchudzające jak różnego rodzaju ćwiczenia, ważne jest, aby podaż białka była utrzymana na odpowiednio zwiększonym poziomie, który zapewni nie tylko utrzymanie tkanOwoce i słodkie soki owocowe (najczęściej dodatkowo dosładzane), chociaż nie zawierają zbyt wielu kalorii są jednak bogatym źródłem fruktozy i sacharozy - cukrów najintensywniej potęgujących proces tycia. To właśnie węglowodany proste, a nie kalorie są zasadniczym czynnikiem wpływającym m.in. na rozrost tkanki tłuszczowej udowo-pośladkowej oraz powstawanie szpecącego cellulitu. Zbyt niska podaż kalorii oraz nadkonsumpcja węglowodanów w stosunku do białek i tłuszczów prowadzi nie tylko do rozrostu tkanki tłuszczowej podskórnej i zaburzeń w strukturze skóry, ale także obniżenia poziomu tkanki mięśniowej i pogorszenia jędrności ciała. Należy pamiętać, że produkty takie jak mięso, mleko, produkty mleczne, jaja, ryby - to przede wszystkim najważniejsze źródło białka - składnika niezbędnego dla utrzymania prawidłowej struktury włókien mięśniowych. Zwiększone spożycia białka ma szczególne znaczenie dla kobiet angażujących się w zajęcia sportoweki mięśniowej w nienaruszonym stanie, ale także pobudzi ją do delikatnego wzrostu.
Białko jest potrzebne ! Bo właśnie na nim budują się mięśnie znam się troche na tym mój brat ćwiczył na siłowni 3 lata i jadł białga by mięśnie się utrzymały.Ale nie przesadzajmy ;)
Trzeba się ograniczać po prostu i tyle, białka sporo, węglowodanów oczywiście najwięcej i najlepiej dużo głównie niezbyt późno i ograniczać te proste. I spożywać duużo błonnika bo poprawia przyswajanie węglowodanów^^.
Courtizzle - zaraziłaś mnie właśnie serek wiejski i to z syropem xDD, bo znalazłam ukryty w szafeczce;P
hehe ;P ja pocinam serek wiejski i jogurtem ;p pycha xD i zapycha xD
A w czym jest np. błonnik?
Alis ja jem to samo często i jeszcze otrębów dosypuję :D heheh
Aneurysm - no przede wszystkim sporo błonnika mają otręby, fasola.. i różne, trzeba by było poszukać w jakichś tabelach;]
jabłka tez maja błonnik :) ale do czego on sie przyczynia ?? :)
Jabuszko? Przeczyszcza jelita xD i jest bardzo zdrowe ;) a błonnik jest w :jabkach,tłuszczach,fasoli,ziemniakach itd.
http://www-users.mat.uni.torun.pl/~t...i.html#blonnik prosze warto poczytać ;)