-
pozwole sobie wkleic salatki Waszki
sałatka z kurczaka 1
ananas
pierś
ryż gotowany z kurkumą
kukurydza
rodzynki
curry
sos majonezowo-jogurtowy
sałatka z kurczaka 2
słoiczek selera
puszka kukurydzy
ananas
por
pierś
sos majonezowo-jogurtowy
jeszcze tu salatki
tuńczyk w sosie własnym
brzoskwinia z puszki
kukurydza
kapka oliwki lub odrobinka majonezu niskotłuszczowego
Pycha!!!
A z kurczaka wędzonego, to ta z ananasem i ryżem - klasyka.
Albo seler konserwowy+czerwona fasola z puszki+ananas+papryka czerwona ..... i tu albo rybka albu kurak
Sałatka z kurczaka Very Happy
ja lubię taka:
pierś ( lub inna część może być wędzona pieczona itp)
ananas
fasola czerwona
jajko
cebulka
kukurydza
sos; majonez ,jogurt i curry
Wzupełności zastępuje jeden posiłek ,można wszamac z chlebkiem pełnoziarnistym lub chrupkim i też dodać coś jeszcze co ktoś lub
Sałatka zielona, którą jem na śniadanie
pół brokuła wielkiego (jeden mały, lub torebka mrożonego) - gotowany tak, żeby był twardawy
puszka groszku
4 jajka na twardo
5 ogórków kiszonych (ja mam małe, swoje)
pół pora ( to do smaku)
kwaśne jabłko
koperek
łyżka majonezu
jogurt 0%
sól, pieprz, odrobina magi
wszystko posiekać, wymieszać, dodać magi, pois popieprzyć. Dodać łyzke majonezu i tyle jogurtu ile trzeba
majonezu nie jest dużo, bo tego wychodzi micha dla całej sporej rodziny
To przekopiowalam
-
Fajne sałatki Bewiczku
Mam małą prośbe-jesli jest taka możliwość proszę o podawanie wartości kalorycznych
Sałatka z jajkiem i szynką z indyka
1 jajko,50 gr. szynki z indyka,kilka listków zielonej sałaty,1 średnia cebula,łyżeczka sosu vinegret,średni pomidor, mały świeży ogórek(lub pół dużego)
Jajko ugotować na twardo,wszystko pokroić w kostkę,wymieszać i połączyć z sosem.Posypać natką pietruszki.Około 250 kcal.
-
Popieram Luna
jak jest kaloryczność to łatwiej to opanować,a tak wydaje się chudziutkie,a może tak nie jest.Jeżeli znacie to wpisujcie.
-
JAJECZNICA Z PIECZARKAMI-POS.TLUSZCZOWY.
kilka pieczarek
szczypior lub cebulka
jajka
twardy zolty ser
lyzka smietany
Pieczarki udusic na odrobinie oliwy,dodac szczypiorek-chwile dusic pod przykryciem.Jajka lekko ubic widelcem,dodac starty ser,smietane,pieprz.
Zalac masą jajeczna pieczarki,wymieszac i przykryc.
powstanie omlet z pieczarkami,ktory mozna w calosci przelozyc na talerz. :P :P :P :P
-
LECZO-pos.weglowodanowy
2 papryki
4cebule
2zabki czosnku
1 cukinia lub 2 male
pare dojrzaych pomidorow lub pomidory z puszki bez skory
oliwa,sol ,pieprz
Cebule pokroic w talarki i podsmazyc,dorzucic czosnek pokrojony w plasterki,papryke pokroic w paski i lekko podsmazyc,dodac do reszty i wymieszac.Nastepnie podsmazyc cukinie pokrojona w kostke-dodac do cebuli i reszty i papryki(nie smazyc za dlugo),pomidory/bez skory,albo z puszki/pokroic w cwiartki rozprazyc na patelni i dorzucic do reszty-wymieszac wszystko razem,a nastepnie chwile poddusic,dodac przyprawy do smaku. :P :P :P
-
luna dzieki,znalazlam czego szukalam na tym linku co podalas
-
Nie ma za co Misialko-służę pomocą na przyszłość
-
Sałatka z tuńczyka
(4 porcje) puszka tuńczyka w oleju, 3 jajka na twardo lub 8 ugotowanych jajek przepiórczych, 3 pomidory, szczypiorek, sól, pieprz, łyżka ketchupu, majonez
1. Tuńczyka wyjąć z oleju i włożyć do salaterki. 2. Dodać jajka pokrojone w kostkę, a jeszcze lepiej kilka całych jajek przepiórczych, drobno usiekany szczypiorek, pomidory pokrojone w kostkę, doprawić solą i pieprzem. 3. Majonez połączyć z ketchupem. 4. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki.
POTRAWKA Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH
Ze smażonymi pieczarkami
Przygotowanie: 15 minut
Gotowanie: 50 minut
Porcja: 170 kcal
Składniki na 4 porcje
1/2 kg żołądków drobiowych
20 dag pieczarek
2 cebule
1/2 szklanki bulionu warzywnego
2 łyżki posiekanej natki
łyżka mąki
olej
sól, pieprz
Żołądki oczyścić, umyć, pokroić na plasterki. Włożyć do rondla, zalać szklanką osolonego wrzątku, obgotować 10 minut. Odcedzić na sicie, lekko przestudzić.
Cebule obrać, posiekać. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić cebulę i żołądki, przesmażyć. Podlać bulionem, dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 30 minut.
Dodać pieczarki, wymieszać, dusić jeszcze 10 min. Oprószyć mąką, mieszając podgrzać, przyprawić, posypać natką. Podawać z kaszą.
-
Pstrąg z miętą
Dla 2 osób
1 porcja - ok. 300 kcal
Składniki:
- 2 pstrągi,
- kilka orzechów włoskich,
- kilka gałązek świeżej mięty,
- sól, pieprz, 2 łyżki miodu, 2 łyżki oliwy z oliwek.
Sprawione ryby lekko oprószyć solą, odstawić. Pieprz, miętę i orzechy utłuc w moździerzu, zmieszać z miodem. Napełnić tym rybę, zszyć. Folię skropić oliwą, włożyć rybę i upiec. Przed podaniem ponownie skropić oliwą.
-
Duszone jarzyny
Składniki:
50 dag papryki
40 dag pomidorów
1 większa cebula
1 łyżeczka cukru
4 łyżki oleju
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanym na patelni oleju podsmaż cebulę pokrojoną na listki. Dodaj cukier, paprykę pokrojoną na małe kawałki i duś, dopóki nie będzie prawie miękka. Następnie włóż na patelnię obrane i pokrojone w kostkę pomidory, łyżkę Vegety. Duś w dalszym ciągu dopóki woda nie wyparuje. Dodaj soli i pieprzu do smaku.
(Wartość energetyczna 1 porcji 133/559 kcal/J
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki