Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 89

Wątek: Przepisy

  1. #31
    siringa Guest

    Domyślnie

    Link do
    Piernikowego szaleństwa.

    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

  2. #32
    Awatar waszka
    waszka jest nieaktywny Sławny na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Ursynów / Kołbiel
    Posty
    20,842

    Domyślnie

    "flaki" z boczniaków - czyli grzybowa inaczej
    40 dag boczniaków
    2 kostki rosołowe (ja używam drobiowych)
    dwie marchewki
    łyżka margaryny
    łyżka mąki
    woda
    sól, pieprz ziarnisty, listek, ziele angielskie, majeranek, pieprz mielony

    Kostki rosołowe wrzucić do wody, dodać pieprz ziarnisty, listek, ziele angielskie. machewki pokroić w drobną kostkę (albo na zapałkę) i ugotować. Boczniaki pokroić w paski grubości ok. 0,5 cm w poprzek blaszek - koniecznie w poprzek, wygladają jak faki grzyby wrzuciś do wrżacego wywaru, chwilę pogotować (szybko miękną) z masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać do "flaków: zagotować. doprawić solą, pieprzem mielonym, ew. magii i majerankiem - sporo. :P
    Etap I start 2-01-2014 koniec......- odchudzanie SEZON NA ODCHUDZANIE ......
    Etap II ..... wychodzenie z diety
    Etap III ..... stabilizacja wagi i pilnowanie się do końca życia

  3. #33
    Awatar waszka
    waszka jest nieaktywny Sławny na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Ursynów / Kołbiel
    Posty
    20,842

    Domyślnie

    TORCIK Z KASZKI MANNY

    2 łyżki kaszki manny
    1 szklanka mleka
    1 masło roślinne (250g, to małe okrągłe)
    2 żółtka
    Szklanka cukru pudru
    3 łyżeczki kakao
    bakalie, owoce kandyzowane, owoce dowolne, galaretka

    Kaszkę z mlekiem ugotować, mieszając i wystudzić ale w temperaturze pokojowej
    Masło roślinne wystawić z lodówki żeby się zagrzało
    masło utrzeć dodać kaszkę 2 żółtka, szklankę pudru, zapach migdałowy i bakalie masę podzielić na dwie części do jednej dodać 3 łyżeczki kakao dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, nasączyć je herbatą (może być z alkoholem) (około szklanki na torcik)
    ułożyć warstwę kakaową, znowu biszkopty, białą warstwę kremu, owoce do ozdoby, polać galaretką
    Etap I start 2-01-2014 koniec......- odchudzanie SEZON NA ODCHUDZANIE ......
    Etap II ..... wychodzenie z diety
    Etap III ..... stabilizacja wagi i pilnowanie się do końca życia

  4. #34
    Awatar psotulka
    psotulka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    30-11-2004
    Mieszka w
    Babice gm. Oświęcim
    Posty
    531

    Domyślnie

    Warzywa z sosem pieczarkowo-drobiowym
    Przygotowanie: 40 minut
    Porcja: 230 kcal

    [color=green]Składniki na 4 porcje:

  5. #35
    Awatar waszka
    waszka jest nieaktywny Sławny na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Ursynów / Kołbiel
    Posty
    20,842

    Domyślnie

    Bewiczku, coś dla Ciebie

    Surówka z pekińskiej
    pół kapusty pekińskiej
    dynia ze słoiczka
    jabłko
    suszone śliwki
    sól
    jogurt
    i uwaga
    szczypta chillli


    Suróweczka wychodzi boska - słodko ostra do kurczaka idealna
    Etap I start 2-01-2014 koniec......- odchudzanie SEZON NA ODCHUDZANIE ......
    Etap II ..... wychodzenie z diety
    Etap III ..... stabilizacja wagi i pilnowanie się do końca życia

  6. #36
    Awatar waszka
    waszka jest nieaktywny Sławny na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Ursynów / Kołbiel
    Posty
    20,842

    Domyślnie

    Kotleciki z jajek
    4 jajka na twardo
    2 jajka surowe
    1 cebula
    bułka tarta ( ja sama trę suche grahamki)
    łyżka czubata otrębów przennych
    sól, pieprz ziołowy
    łyżka mustardy (lub chrzan, co wolimy)
    olej

    jajka na twardo i cebulkę zmielić. Dodać jajka surowe, łyżkę mustardy, bułkę i otręby (tyle ile wyjdzie, żeby dały się zrobić kotleciki) przyprawy. Mieszamy, formujemy kotleciki i obsmażamy na oleju.
    Etap I start 2-01-2014 koniec......- odchudzanie SEZON NA ODCHUDZANIE ......
    Etap II ..... wychodzenie z diety
    Etap III ..... stabilizacja wagi i pilnowanie się do końca życia

  7. #37
    luna64 Guest

    Domyślnie

    Sałatka Z Selera Z Jabłkiem I Marchewką

    1 duży seler
    2 jabłka
    3 marchewki
    sok z jednej cytryny
    sól, cukier, pieprz
    1 pojemnik jogurtu

    Seler, jabłka i marchew ucieramy na tarce o dużych oczkach, skrapiamy z sokiem z cytryny. Jogurt mieszamy z cukrem, solą i pieprzem i polewamy sałatkę.


    Sałatka porowa

    Składniki:
    2 duże pory
    1 puszka kukurydzy
    1/2 szklanki rodzynek
    2 łyżki majonezu

    Wykonanie:
    Pora należy pokroić w plasterki, rodzynki sparzyć i osączyć, wymieszać razem z porem, dodać kukurydzę i doprawić majonezem. Sałatka gotowa!

  8. #38
    bozena666 Guest

    Domyślnie

    Pozdrowienia

  9. #39
    bewik jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Bielawa
    Posty
    2

    Domyślnie

    Znalazlam w gazetce, wiec wpisze, bo zrobie na wigilie

    KARP WIGILIJNY W SOSIE

    skladniki:
    1 kg karpia,3 marchewki,2 pietruszki, por,pol selera,2 cebule,pol szklanki miodu naturalnego,lyzka utartego piernika,pol szklanki wytrawnego bialego wina,lyzka drobno krojonych migdalow,garsc rodzynek,szczypta cynamonu,2 gozdziki, pol cytryny,listek laurowy,ziele angielskie, sol

    Przygotowanie
    Karpia oplukac, posolic i pokroic w dzwonka.Ugotowac wywar z warzyw z dodatkiem liscia laurowgo,ziela angielskiego i gozdzika.Ugotowane warzywa odcedzic, a do wywaru klozyc karpia.Wody powinno byc tyle, by przykryla rybe.Gotowac na malym ogniu pod przykryciem,tak by nie rozgotowac ryby.
    Sos
    podgrzac miod,dodac starty piernik i szklanke wywaru z ryby.
    Dodac gozdzik,cynamon i starta skorke z polowy cytryny.
    Odcedzic. Dodac rodzynki i migdaly , posolic do smaku.
    Goracego karpia ulozyc na polmisku i polac sosem

  10. #40
    ewace jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    05-09-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    Keks z bakaliami.

    Składniki

    Po 10 dag suszonych jabłek , moreli, fig, gruszek, śliwek, kandyzowanych ananasów, skórki pomarańczowej , skórki cytrynowej, orzechów laskowych lub włoskich,( suszone owoce zalać przegotowaną wodą i odstawić na noc)
    25 dag rodzynek,
    pół szklanki mleka,
    2 dag drożdży
    25 dag mąki,
    6 dag cukru,
    szczypta soli,
    łyżeczka cynamonu,
    pół łyżeczki kardamonu,
    szczypta mielonych goździków - można dać gotowe przyprawy do ciast,


    Sposób przygotowania

    Mleko lekko podgrzać i wymieszać z pokruszonymi drożdżami. Mąkę i sól wymieszać w misce, zrobić w środku dołek, wlać mleko z drożdżami, dodać cukier i przyprawy. Posypać mąką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut.
    Ciasto zagnieść i dobrze wyrobić. ponownie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ( na 40 minut).
    Drobno pokroić bakalie, śliwki i namoczone owoce. Wymieszać je z rumem. Odłożyć 4 łyżki bakalii a pozostałe dodać do ciasta i jeszcze raz dobrze wyrobić.
    Z ciasta uformować podłużny bochenek, naciąć go na całej długości i posypać odłożonymi bakaliami. Przenieść na blachę wyłożoną pergaminem.
    Piec godzinę i 45 minut w temperaturze 175 stopni C. Po 45 minutach pieczenia ciasto nakryć papierem, żeby się nie przypaliło.
    Gdy ciasto ostygnie polać lukrem albo polewą czekoladową.


    Do keksu można dodać bakalie i owoce takie jakie akurat mamy w domu

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •