-
jarominek, dokładnei, po co konserwanty jeść skoro można swoje, ja uwielbiam takie pomidorki ze słoika, ale do tej pory zawsze robili je moi rodzice,ale ileż można im pustoszyć piwnicę ?? A tata nie zgodził się żebym dała im kase na pomidory a oni mi zrobią. To naprawde dużo zabawy z tym. Ich jest pięciu w domu, to dla siebie tez maja co robić. MOj tata robi jeszcze taki pyszny "ketchup" zmielone pomidory, papryczki chili, trochę musztardy i coś tam jeszcze. Ale mi się nie chce tego robić. Na bieżąco będę sobie doprawiać te moje przeciery, bo bez soli je zrobiłam.
Teraz zjadłam sobie troche, bo zostało mi w garnku i szkoda było brudzić słoik na tą odrobinkę. No pyszne, taka zupka z pomidorkami, dodałam bazylii , czosnku, tabasco. Mniam mniam
A magi to robi kompociki ze sliweczek i moreleczek
-
Wiesz co ja bardzo nie lubie zupy pomidorowej z pomidorow prawdziwych, zwyczajnie przez gardlo mi nie przjdzie, za to z koncentratu uwielbiam jeszcze do tego 30% jakaś taka moja glupota.
Zrazilam sie kiedys do takiej zupy jak zobaczylam miąsz pomidorowy plywajacy w talerzu. za to leczo uwielbiam i gdzie tu logika?
-
No co ty , , nie spodobał ci sie pomidorek w zupie ??
oj to moje pomidorki by ci do gustu nie przypadły
Ja znowu nie cierpie ryżu zapiekanego z jabłkami. No nie przełknę. Kazdy jest inny i kazdy ma swoje smaki.
Kuba sie obudził. Na szczęscie fajny. Zaraz pomoże mi upiec ciasto
-
lubie ryz taki na pol twardo bo ciapy tez nie lubie
-
Ja ostatnio pieklam rafaello nawt sie udalo. Przepis znalazlam w internecie, tyle tylko, ze pieklam w prodizu, bo mam beznadziejny piec. Wzięłam pol skladnikow i juz. Wyszedl pycha, a na prazone platki migdalowe dalam jeszcze wisnie nasaczone spirytusem, bo mialam z wisniowki Pycha bylo
-
To faktycznie musiało być psyzne, ale takiej wisnióweczki to bym się napiła jak alkoholiczka gadam
Potem ci napiszę ten przepis co dostałam do Magulka, na placek z owocami, łatwy aż wstyd,a tak pyszny ze hej
-
kostka masła, 2 szklanki mąki, szklanka cukru, 1 torebka budyniu smietankowego, 3 jajka, owoce, 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Magi (13-09-2006 21:07)
masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę i dodawać po jednym jajku wsypac proszek, budyń i mąkę. Wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i obsypana bułką tartą i ułożyć na wierzch owoce skórką na ciasto
Magi (13-09-2006 21:07)
piec 40 minut w temperaturze 180-200 stopni aż się zarumieni
skopiowałam to z gg, dlatego są daty i godziny
-
Dzieki za przepis, pewnie upieke, moze ze sliwkami?
-
Jarominek, ja to ciasto upiekłam w wersji ze sliwkami na moje urodziny. Pyszniaste było.
-
Jarominek polecam moje ciasto jest pyszniuteńkie :P :P :P cieszę się bardzo że będziesz miała neta w domku suuuuuuper bedziemy mogły w końcu sobie pogadać a nie sie mijać codziennie :P straszliwie się cieszę :P trzymaj dietkę słonko papapa :P :P :P
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki