nie raczej nie, nie mam skanera, a niemam czasu latać po miescie i skanowac, za duzo ma na głowie teraz

Sarenko dla ciebie

RISOTTO Z SZYNKą PAPRYą I PIECZARKAMI
(2 porcje, każda 290 kcal)

3/4 torebki ryzu brązowego (75g- masa suchego), 7 grubszych plasterkow szynki zpiersi kurczaka, 1 średnia papryka, 12 małych pieczarek, 1 mala cebula, 2 łyżeczki oliwy z oliwek, 1/2 szklanki bulionu, sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano.

Ryż ugotować na półtwardo. Paprykę pokoić na kwadraty, pieczarki na plasterki, szynkę na małe kawałki, a cebulę w drobną kostkę. Na patelni teflonowej obsmażyć na oliwie cebulą z pieczarkami. do ryżu dodać gorący bulion i pozostałe składniki. gotować namałym ogniu przez kilkanaście minut i doprawić

prosze bardzo , to krótkie przepisy, szybko idzie