-
Pozdrawiam i jak tam pojawią sie zdjęcia jeszcze jakiś smakowitych dań??
Ty jestem: z 116 chcę mieć 64 - zaczynamy
36 lat – 164 cm wzrostu
Start 03.07.2006 – 116 kg – BMI 43,13 – otyłość (STRASZNA)
Planowana meta 03.09.2007 – 64 kg (oby – mniej też może być)
Ostatnie ważenie: 24.07.2006 – 114 kg
-
Pieknie Ci idzie!!! A juz szczególnie Cie podziwiam za ten ruch!!! Ze mnie to okropny leń!!!
Gratuluje i czekamy na więcej zdjęć!!!
-
annaise: nie zawsze mi się chce ale jak juz sie ruszam to lubie pomyśleć że właśnie wyparowywuje jakis maly grzeszek zywieniowy (dzisiaj np byly to 2 male galeczki lodów cytrynowych)
TAKIJA: pojawią sie nawet dzisiaj, wlasnie zjadlem pyszną sałatke ziemiaczano-sledziową z koperkiem, marynowana papryką i oliwkami. Jutro będe robił cukinie zapiekaną ze szpinakiem
kasiakasz: korzystaj do woli - mam nadzieje ze będa smakowaly
magpru : z dzieciakami czasami jest fajnie a czasami malo fajnie ale fajnych chwil jest więcej a czasami jeden ich uśmiech czy przytulenie wystarczy za nagrode.
luna64 : dzieki za wpadanie będe staral sie zawsze coś ciekawego dla Ciebie zostawić Patisony juz przyrządzone??
polly9pozadrawiam Twoje kciuki
emkr przeczytalas i nie usnelaś?? jestem pod wrazeniem dzieki za pochwale mojego dietkowania, narazie idzie mi dobrze ale coraz czesciej kusi mnie aby zjesc cos zakazanego
agggniecha witaj w klubie oczekujących na zdjecie :P dzieki za odwiedziny
Poszalalem dzisiaj na rowerku, prawie godzinke po naszych bielskich górkach, zrobilem tez jedna serie brzuszków (20 wiecej nie daje rady) zrobie przed spaniem jeszcze jedną a moze i dwie bo dzisiaj coś duzo mi wyszlo tych kalorii 1630 - to chyba przez ta pyszną salatke ziemiaczano-sledziową
Pozdrawiam wszystkie dzielne kobitki bardzo serdecznie, dobrze ze jestescie !!
-
Sałatka śledziowo-ziemiaczana z marynowaną papryką i oliwkami.
Robie ją zawsze gdy nachodzi mie ochota na śledzia a ostatnio bywa to dosyc często
Produkty na 2-3 porcje
- 2 płaty sledziowe (marynowane lub solone ala matias
- 2 kiszone ogórki
- 2 male ugotowane ziemniaki
- 2 kawalki marynowanej czerwonej papryki
- 6 zielonych oliwek i 4 czarne
- łyżka oliwy z oliwek
- pęczek koperku,szczypiorek i natka pietruszki
-
o jaaaaa jak ja lubie śledzie
-
Ty ostatnio masz coraz częściej ochotkę na śledzia? może jesteś w ciąży?? :P
albo zapytaj żonkę, bo czasem mężowie też odczuwają objawy ciąży partnerki - taką jedność tworzą z nią, czytałam coś o tym, że mogą mieć nawet mdłości
wiem, że dzieci to nie tylko wieczna radość, ale i utrapienie.. ale kto je ma, to nie chciałby już go nie mieć, co?
-
Witam!
Ale mi narobiłeś smaka ta salatka sledziowa :P Ja tak uwielbiam sledzie, ale niestety sa teraz na czarnej liście - moze koło świąt Bozego Narodzenia spróbuje mały kawałeczek tak zeby watroba to wytrzymała.
pewnie że nie usnełam czytając wąteczek A dzieciaczki masz super. Sami z mężem planujemy trójeczkę tylko coś nas bociany ostatnio omijały - pewnie wiedziały że w tym roku nic z tego bo bede miala kłopoty ze zdrowiem, ale już złożyliśmy zamówienie na kolejny sezon bocianowy Ciekawe czy nam przyślą potwierdzenie
Pozdrawiam i czekam na kolejne pyszne zdjęcie - może w końcu trafie na coś co będę mogła i sobie przyrządzić
-
Witam
Znowu fotka aż slinka leci A ja dzisiaj tak glodna jestem,ze aż szok Zjadlam tylko kilka wafli ryżowych i gotowana pierś z kurczaka Cos mi zaszkodzilo i cały dzień bolal mnie woreczek,bylam wiec zmuszona sie przepościć
Patisony sobie czekaja.Znalazlam taki przepis w necie:
Składniki:
Po dwa patisony na osobę. Farsz prponuję w/g gustu oraz składników aktualnie dostępnych w lodówce. Ja nadziewam farszem mięsno-ryżowym /jak do goląbków/ lub farszem pieczarkowo-ryżowym.
Jak przyrządzić?
Płuczemy patisony,ścinamy wierzch i wydrążamy środek.
Napełniamy patisony farszem i przykrywamy ściętym wierzchem,dla bezpieczeństwa spinamy wykałaczka. Na dnie szerokiego a niskiego garnka układamy patisony,podlewamy wodą i dusimy do miękości. Wyjmujemy patisony,na bazie tej wody z duszenia przyrządzamy sos.W przypadku nadzienia mięsno-ryżowego sos pomidorowowy-powinień być w miarę ostry,a w przypadku nadzienia z pieczarkami ja przyżądzam sos pieczarkowy.
Jak podawać?
Podawać z pieczywem. Można też podać z ziemniakami jako drugie danie.
Uwagi:
Farsz do nadzienia patisonów można wymyślać w/g własnych upodobań i pomysłów.Zapewniam,że smakują zawsze.
Czas przygotowania:
Jeśli mamy przygotowany farsz to około godz. Wraz z przygotowaniem warzyw /patisona/.
-
Hej
Ile ta sałatka śledziowa ma kalorii ????
Ja bardzo lubię śledzie
I czasem robię sobie zapiekankę śledziową w piekarniku albo z ziemniaczkami albo z kalafiorem
Bielskie górki sa naprawdę super
Pozdrawiam
-
Kasiu a podzielisz się przepisem na zapiekanke śledziową?? Brzmi równie pysznie jak sałatka Kardloza też jestem ciekawa tak na oko ile to "waży"
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki