Dodano: 2018-07-04

PAM do smażenia – charakterystka produktu, jak używać, gdzie kupić Ocena: 5/5 Ilość głosów: 1

Osoby, które chcą zdrowo się odżywiać lub podejmują się stosowania diety, muszą zwracać uwagę na ilość i jakość przyjmowanych makroskładników. Tłuszcze dostarczają nam ponad dwa razy więcej kilokalorii niż białka czy węglowodany. Właśnie dlatego spożywanie tłuszczów wymaga odpowiedniej kontroli. Coraz częściej szukamy sposobów, dzięki którym możemy ograniczyć spożycie tego składnika w diecie. Należy jednak mieć na uwadze, że to właśnie tłuszcz w dużej mierze decyduje o doskonałym smaku potraw, dlatego tak chętnie zjadamy tłuste posiłki. W odpowiedzi na potrzeby klientów powstał PAM do smażenia. To propozycja, dzięki której świetny smak potraw może zostać zachowany, a ilość zjadanego tłuszczu może być zdecydowanie mniejsza. To doskonała alternatywa dla klasycznych tłuszczów wykorzystywanych w kuchni, dlatego warto zapoznać się z jej właściwościami i działaniem.

PAM do smażenia – charakterystyka

PAM do smażenia to rzeczywiście świetny, praktycznie bezkaloryczny produkt, dzięki któremu spożywanie smażonych czy pieczonych potraw nie musi wiązać się z dużą liczbą przyjmowanych z tłuszczem kilokalorii. Jeśli ktoś zdecyduje się na wykorzystanie tego preparatu w swojej kuchni, nie musi rezygnować ze smażonych potraw ani obawiać się, że nie uda mu się utrzymać założeń diety.

Dzięki formie sprayu dawkowanie preparatu jest niezwykle wygodne. Potrawy nie będą przywierać do patelni, ponieważ już niewielka ilość PAM pozwala na pokrycie całej jej powierzchni. Podczas produkcji preparatu wykorzystano etanol, który umożliwia utrzymanie lotnej formy PAM i jest całkowicie neutralny. W ten sposób powstał tłuszcz, który idealnie sprawdzi się u osób, które stosują restrykcyjną dieta. Co więcej, jest nieszkodliwy i niezwykle prosty w użyciu, dlatego warto zdecydować się na jego stosowanie.

Jak używać PAM do smażenia?

PAM do smażenia można wykorzystywać na dwa sposoby. Można bezpośrednio spryskać nim patelnię lub inne naczynie wykorzystywane do smażenia, lub spryskać surowy produkt, a następnie na przykład obtoczyć go w przyprawach. Dzięki wykorzystywaniu PAM mamy pewność, że smak potraw zostanie zachowany, a nam uda się skutecznie ograniczyć spożycie tłuszczu wykorzystywanego podczas smażenia.

PAM do smażenia – gdzie kupić?

W sprzedaży obecnie znajdują się dietetyczne zamienniki masła, oleju rzepakowego, oliwy, a także produkty sojowe. PAM cieszy się coraz większą popularnością, dlatego producenci cały czas starają się udoskonalać swoją ofertę. Dla osób trenujących na siłowni, podchodzących do treningu profesjonalnie i utrzymujących niskokaloryczną dietę PAM do smażenia będzie świetnym zamiennikiem klasycznych tłuszczów. Tego typu produkty można kupić w stacjonarnych sklepach z odżywkami lub w sklepach internetowych zajmujących się sprzedażą suplementów dla osób aktywnych fizycznie.

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane