-
Ja robię bigosik z cukini daje ok. 500g cukini, 100g. cebuli, 200g pomidorów, łyżkę przecieru, 1 łyżka oleju.
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju dodac cukinię pokrojoną w większą kostkę (ja kupuję takie małe, nie obieram ze skórki, ale wiem że w Poslce hodują giganty więc trzeba obrać i wydrążyć środek) wrzucam i chwilkę podsamżam razem z cebulką wlewam wody doadaję przyprawy wg gustu i dusze do miękkoci, w miedzy czasie pomidorki obieram ze skórki jak mi sie chce kroję w kostkę i wrzucam do środka i tyle.
Jak chce zwiększyć kaloryczność to dodaję podsmażonej 100g zwyczajnej mozna też dodac paprykę lub pieczarki nie są kaloryczne ale smak jest lepszy.
Porcja ok. 250ml bez zwyczajnej wychodzi 131 kcl
Porcja ze zwyczajną o. 218 kcl
-
dziewczyny bardzo prosze o odpowiedz jesli ktos wie: ile wazy galaretka owocowa w miseczce o pojemnosci 250 ml? tez 250 g czy wiecej? to dla mnie bardzo wazne
-
kofane w sobote pnanujemy grila w gorach,i ja wymyslilam ze zamiast kielbaski zejm sobie:miesko np piers z kurczaka jakies 150g i tera zpytanko czy kaloriem mam policzyc jako piers surowa?czy pieczona?bo to w sumie bez dodatkow bedzie
i 2 sprawa pieczerki czy one maja tyle samo kalorii po ugrilowaniu jak przed??jesli macie jakies dietetyczne pomyslunki na grila bardzo bym prosila :P
-
Dziewczyny dziękuje za te przepisy na cukinie ) napewno skorzystam
-
NIKT NIE WIE???
A JAK LICZYCIE MIESKO Z GRILA???????????????
JAKO PIECZONE CZY JAKO SUROWE???POWIEDZCIE MI PROSZE TO BARDZO WAZNE DLA MNIE JEST GDYZ NIEWIEM NA ILE SOBIE JUTRO POZWOLIC
-
To jest tak: zważ mięso po zdjęciu z grilla, bo na pewno będzie ważyło mniej (woda) i może z niego ściec ewentualny tłuszcz, więc możesz potem odcisnąć je w serwetkę; będzie miało troszkę mniej kcal niż surowe.
OBRóBKA TERMICZNA BEZ UżYCIE TłUSZCZU NIGDY NIE WPłYWA NA KALORYCZNOść POTRAWY! Zapamiętajcie wreszcie, no!
-
DZIEKI CI ANIU KOCHANA ZA ODPOWIEDZ
CZYLI WAZE PO UGRILOWANIU A KALORYCZNOSC BIORE JAKO MIESKO SUROWE TAK??
I OSWIEC MNIE EJSZCZE Z JEDNA RZECZA JESLI MOZESZ :CZY MIESO DUSZONE TO TAKIE NA WODZIE SMAZONE CZY JAKIE????JAK TO ZROBIC?
-
Dokładnie tak jak napisałaś
Co do duszenia również Tak jak byś hm, gotowała na malutkiej ilości wody
-
Po przykryciem
-
jak liczyc mieso z grila???surowe?czy pieczone?
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki