Strona 3 z 32 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 313

Wątek: PRZEPISY SB:)

  1. #21
    Awatar DAGMARA7
    DAGMARA7 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    08-07-2004
    Posty
    284

    Domyślnie

    Anikas proszę powtórz przepis na Bigosik Pieczarkowy Twojej Mamy .

    Każdy może upaść, ale po co się od razu wylegiwać ?

  2. #22
    Anikas9 Guest

    Domyślnie

    BIGOS Z PIECZAREK MOJEJ MAMUSI specjalnie dla Ciebie Dagmarko
    faza II
    1/2 kg marchewek
    4 ogórki kiszone
    50-60 deczko pieczarek
    1/2 kg cebuli
    1/2 kg kiełbaski (ale można ją zamienić na pewno jakoś bardziej dietetycznie..)
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz, przecier pomidorowy
    Obieramy marchew i trzemy na tarce i dusimy na patelni przez 20 minut (łyzka oleju + woda), jak się poddusi (zmięknie) wrzucamy do garnka. Obieramy pieczarki i kroimy w kostki i też łyżka oleju, woda i dusimy, jak się podduszą to wybieramy z patelki tylko pieczarki (by tłuszcz i woda zostały) i do marchwi rzucamy. Kroimy kiełbaski i na tym co zostało na patelce podsmażamy i do gara, potem cebulkę w większe kostki - smażymy po kiełbasce i do gara. Potem kroimy ogórki kiszone w kwadraty i do gara. Mieszamy, gotujemy jeszcze wszystko niecałą godzinę w garnku, solimy, pieprzymy i dodajemy przecier pomidorowy. MÓWIĘ WAM PRZEPYYYSZNE - podawać najlepiej z kaszą lub ryżem. wg moich obliczeń jedna porcja ma ok 250 kcal!! i to z kiełbasą!!

  3. #23
    Awatar marti
    marti jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Śląsk
    Posty
    120

    Domyślnie

    Aneczko to żeś się namęczyła . Pieknie wszystko opisane, a przepisików też Wam troszkę "wrzucę" jak znajdę chwilkę ... Jak tak sobie poczytałam to.. wracam na SB . Buziole!!!!


    Moje wypociny są głównie tutaj:

    Nie potrafię schudnąć - potrzebuję wsparcia.

  4. #24
    Awatar marti
    marti jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Śląsk
    Posty
    120

    Domyślnie

    Szybki przepis na coś słodkiego - Faza I

    JOGURCIK
    jogurt naturalny bez cukru
    kakao
    słodzik
    aromat ja lubię rumowy

    Wszystko mieszamy i już

    SŁODKA PIANKA

    jogurt naturalny
    słodzik
    aromat cytrynowy lub pomarańczowy
    żelatyna

    Jogurt dosłodzik słodzikiem (wg znania), dodać parę kropel aromatu. Rozrobić żelatynę (przepis podany na opakowaniu), wymieszać z jogurtem, przelać do miseczki i słodzić w lodówce

    faza II deser nawet na imprezę super!!

    KOLOROWE TRIO

    budyń bez cukru
    mleko 0,5%
    puszka brzoskwiń
    pół opak. mrożonych truskawek
    słodzik
    żelatyna

    Gotujemy budyń ewentualnie dosladzając słodzikiem. Wylewamy to kieliszków typu martini, albo innych salaterek (najlepiej z przezroczystego szkła). Następnie miksujemy brzoskwinie, łaczymy z rozrobioną żelatyną, wylewamy wartwę na budyń. Miksujemy truskawki ze słodzikiem, dodajemy żelatynę i yleamy kolejną warstwę na asz deser .
    Przepis zapozyczony z jdnej ze stron kuliarnych i zmodyfikowany przeze mnie




    Zdjęcie zapozyczone od autorki przepisu





    SMACZNEGO!!!


    Moje wypociny są głównie tutaj:

    Nie potrafię schudnąć - potrzebuję wsparcia.

  5. #25
    AgnesLe jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    04-12-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    ojej nie było mnie od wczoraj a tutaj takie zmiany , super zaczynam kopiować przepisy i zaczynamy od jutra, po modyfikacji dietka nie wygląda najgorzej ale postaram się rzeczywiście jeść jak najrzadziej jogurt i kawę pić z mlekiem A znalazłam przepisik na babeczki Quiche zastępujące pieczywo to z gazetki opisującej dietę
    Quiche
    300g mrożonego szpinaku
    3 jajka
    3/4 szklanki startego żółtego sera light
    1/4 szklanki pokrojonej w kostkę zielonej papryki
    1/4 szklanki pokrojonej w kostkę cebuli
    3 krople ostrego sosu paprykowego

    Szpinak włóż na 2,5 min do mikrofalówki, 12 foremek do babeczek wysmaruj tłuszczem. Wymieszaj w misce jajka, ser, paprykę, celulę i dodaj sos. Rozdziel masę do foremek. Piecz w temperaturze 180 st. C około 20 minut.

    Ja biorę się za pieczenie dziś wieczorem pozdrawiam

  6. #26
    shalala jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    24-02-2005
    Posty
    0

    Domyślnie GLYXOWANIE

    "GLYXOWANIE" - METODA MONTIGNACA - maly Index Glikemiczny
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Salatka z soczewicy

    Przepis na dwie porcje.

    100g brazowej soczewicy
    3/8 l wywaru z jarzyn (moze byc zrobiony z mozliwie dobrej jakosci jarzyn w proszku)
    1/2 czerwonej i zoltej papryki
    2 lodygi selera (tego lodygowego naturalnie)
    1/2 peczka natki pietruszki
    1-2 lyzki octu winnego (z czerwonego)
    sol, pieprz, 2 lyzki oliwy z oliwek

    1. soczewice zagotowac w wywarze jarzynowym i potem gotowac 20-30 minut na malym ogniu az do sredniej miekkosci (nie rozgotowac, zeby potem sie nie zrobila papka w po zamieszaniu salatki). Potem odlac 2 lyzki wody z gotowania do kubeczka i soczewice odcedzic z reszty wody.
    2. papryke pokroic w mala kostke. Seler w plasterki. Natke umyc, poodrywac listki i te drobno posiekac.
    3. Dressing. Dodac do kubeczka z woda po gotowaniu: ocet + olej + sol + pieprz. Dobrze wymieszac. Soczewice, warzywa i dressing wymieszac razem - dosolic i dopieprzyc do smaku, jesli trzeba. Odstawic na 30 minut, zeby przeszlo smakami. Podawac mozna z plasterkami lososia (po 30g na talerz).

    Ja musialam dolac pol szklanki gotowanej wody do gotujacej sie soczewicy, bo mi wyparowalo prawie wszystko :P Dressingu nie wlalam calego, bo nie przepadam za ostrym smakiem octowym. Dlatego proponuje tez najpierw sprobowac z polowa, bo naprawde dobrze smakowalo. Soczewica nabrala fajnego smaczui po wygotowaniu w wywarze i to w sumie wystarczalo za przyprawe. Smaczego

  7. #27
    fiolinka jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-11-2004
    Mieszka w
    Wrocław
    Posty
    4

    Domyślnie

    WITAM WSZYSTKICH
    Super, że powstało takie forum, ja jestem na drugiej fazie SB, ale w już w pierwszej miałam problemy, co jeść, zwłaszcza na obiad. Na ogól jadałam pierszi z kurczaka i pieczarki. Jak znajdę tylko chwilkę, to dorzucę tu parę swoich przepisików.

  8. #28
    Kittyk85 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-02-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Eh... Początkujący prawie nic nie dostali Napiszcie dla mnie i dla Binuli co jadłyście w 1 fazie w ramach śniadania Bo jak widać obie nie mamy pojęcia, co zjeść rano I poskarżę się, że nikt nie zwraca na nas tu uwagi

  9. #29
    fiolinka jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-11-2004
    Mieszka w
    Wrocław
    Posty
    4

    Domyślnie

    SAŁATKA ŚNIADANIOWA - I faza

    sałata lub kapusta pekińska
    ogórek zielony
    rzodkiewka
    szczypiorek
    sera feta light
    oliwa
    przyprawy (zioła suszone)
    To wszysko kroimy i mieszamy w miseczce. Do tej naszej bazy sałatkowej dodajemy jeden dodatkowo składnik (lub kilka w zalezności od gustu):
    paryka
    fasola (gotowana lub z puszki)
    ugotowana pierś z kurczaka

    Wymieszać i zajadać. Sałatka ta jest bardzo syta, jadłam ją często na dwie tury i oczywiście pyszna.

  10. #30
    fiolinka jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-11-2004
    Mieszka w
    Wrocław
    Posty
    4

    Domyślnie

    Na śniadanie można jeść jajka pod różnymi postaciami tj. omlet, jajecznica, na miękko lub twardo, sadzone. Ja często jadłam jajecznicę z pieczarkami lub jajko sadzone z pieczrkami, szynką i serem żółtym niskotłuszczowym.
    Na drugie śniadanie lub kolację serek Turek niskotłuszczowy, ryba wędzona lub zdrowa kanapka, tj.

    ZDROWA KANAPKA
    Na liść sałaty kładziemy plasterek chudej szynki lub piersi z kurczaka, ser żółty niskotłuszczowy lub feta, ogórek, rzodkiewka, zwijamy i zajadamy.

Strona 3 z 32 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •