Strona 5 z 32 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 15 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 313

Wątek: PRZEPISY SB:)

  1. #41
    Awatar gayga678
    gayga678 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    19-05-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    149

    Domyślnie

    Hellou!
    za chwile wyrzucicie mnie z tego forum za okupowanie miejsca
    na początek wariacje na temat menu w I fazie:
    Śniadaniaok.7mej
    omlet z jajka z cebulkąi pieczarkami + pomidor
    2 jajka na miękko+pomidor+sos jogutowo-majonezowy
    serek wiejski z dodatkami / warzywka wg stanu posiadania/
    pasta z makreli wedzonej posmarowana na paprykę lub liść pekinki
    2 parówki fitness z Sokołowa+ ogórek kiszony
    przekąskiok.10tej
    garstka orzeszków lub pistacji - odkryłam orzeszki Light z Aromatu smażone bez tłuszczu i nie solone
    papryka,pomidor,ogórek,kalarepa itp.
    plasterek lub trójkącik serka np.krówka śmieszka light lub hochland czy zott
    lunchok.13tej
    sałatki - baza - dowolna sałata,lub kapusta,ogórek,rzodkiewka,szczypiorek,oliwa
    dodatki do wyboru 3-4 - pomidor,fasola biała lub czerwona,jajako na twardo,papryka,chuda szynka drobiowa lub gotowana lub pieczona pierś z kurczaka lub indyka,odtł.żółty ser,feta light,cebula,tuńczyk w sosie własnym
    obiadokolacjaok.16-17tej
    mięsko/pierś z kurczaka,indyka,schab,polędwica lub ryba/ z warzywami
    bigos
    omlet z warzywkami+sałata z sosem vinegret
    Można wieczorkiem dodać jeszcze ok.19tej przekąskę lub deser na wypadek późniejszego głodu na zasadzie lepiej zapobiegać nix potem się męczyć ale z doświadczenia wiem,że po 3-4 dniach nie odczuwa się głodu,a raczej z łakomstwa lub przyzwyczajenia cos by jeszcze człoweik wszamał
    Na razie tyle
    Grażyna




    [/b]



    Link do starego forum: http://forum.dieta.pl/viewtopic.php?t=56238&highlight=
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

  2. #42
    Awatar gayga678
    gayga678 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    19-05-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    149

    Domyślnie

    NA POCZATEK TROCHĘ OBIADKOW NA I FAZĘ4 porcje
    ryba z czosnkiem i cebulką
    75 dag ryby/dorsz,mintaj/
    2 łyżki oliwy z oliwek
    3 dymki ze szczypiorem
    5 ząbków czosnku
    1/2 cytryny
    sól. biały pieprz
    1. Rybę podziel na nieduże kawałki.Dymke oczyść,opłucz,pokrój.Czosnek posiekaj.
    2. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę, wrzuć dymke i czosnek,podsmaż 3 min.,przypraw
    do smaku.
    3. Włóż rybę,przykryj i dus 10 min.podawaj z plasterkami cytryny.
    Kurczak na ostro1 porcja
    piers z kurczaka
    1 cebula
    1/2 czerwonej papryki
    1/3 papryczki chilli/może być suszona/
    pomidor
    2 ząbki czosnku
    kilka czarnych oliwek
    łyzka oliwy
    sól,pieprz
    1. Piers podziel na duże kawałki,oprósz sola i pieprzem,zrumień na oliwie.
    2. Cebulę pokrój w ćwiartki,paprykę w duże prostokaty,pomidor w ósemkę,czosnek w
    i oliwki w plasterki.
    3. warzywa dodaj do miesa,dopraw i duś pod przykryciem ok.20 min.
    RYBA DUSZONA W POMIDORACH1 porcja
    200g ryby morskiej
    duzy pomidor
    40g pasty pomidorowej
    sok z cytryny
    sól,pieprz,natka pietruszki
    oliwa do posmarowania naczynia
    Rybę oczyscić,skropić sokiem z cytryny lub natrzeć majerankiem z solą.naczynie posmarować oliwą.Rybę obłożytć plsterkami obranego ze skórki pomidora,dusić ok.20 min.lub mikrofalować 3min. na max mocy.przed podaniem posypać natką.

    KLASYCZNE LECZOco najmniej 6 porcji-)))
    1kg malinowych pomidorów
    1kg zielonej papryki
    1 kg cebuli
    0,4 kg drobiowych parówek
    słodka i ostra papryka,chilli,sól
    oliwa z oliwek
    Zaczynamy od przesmażenia parówek, potem dodajemy kolejno rozdrobnione - paprykę,cebulę i pomidory bez skorki - dusimy do miękkości doprawijąc do smaku.
    w wersji bez wedliny nadaje się do pasteryzowania w słoikach
    GULASZ Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ4 porcje
    40 dag polędwicy pokr.w kostke o boku 2 cm
    duża cebula pokrojona w kostke
    mały pomidor lub łyżeczka koncentratu
    mała żółta lub zielona papryka
    łyżka oliwy
    1/2 łyżeczki słodkiej i szczypta ostrej papryki
    1/2 kg fasolki szparagowej w sezonie zółtej lub mrożonej - opcja
    Na oliwie przesmażamy mięsko dodajemy jarzynki, doprawiamy i dusimy do miękkości.
    JEŻELI KOMUS BARDZO BRAKUJE ZIEMNIAKÓW to oprócz laskowego kalafiora może przygotować
    MUS Z SELERA
    obrany seler gotujemy w mleku 0% z solą do miękkości.Miksujemy z posiekanymi orzechami włoskimi i sokiem z cytryny.Ew. dodajemy slodzik do smaku./w oryginalnym przepisie dodaje sie cukier do gotowania/
    Gulasz z orzeszkami ziemnymi
    podsmazyć chude mięsko,dodać pokrojona paprykę,pomidora lub przecier,papryke w proszku,sól,pieprz i orzeszki - zalać bulionem. Dusic do miekkości.
    Pierś w pieczarkowym sosie4 porcje
    60 dag piersi
    20dag pieczarek
    serek topiony light
    przyprawy,cebula,oliwa
    Na oliwie przesmazamy cebule i kawałki kurczaka na rumiano,dodajemy starte pieczarki,przykrywamy i dusimy.Przyprawiamy,dodajemy serek i mieszamy aż sie rozpuści.
    TYLE NA DZISIAJ
    SPADAM DO DOMCIU
    Grazyna



    Link do starego forum: http://forum.dieta.pl/viewtopic.php?t=56238&highlight=
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

  3. #43
    Anikas9 Guest

    Domyślnie

    Grażynko jesteś........ boska! Dzięki!!!!
    Ja tez postaram się cosik dodać od siebie w weekend MIŁEGO DNIA

  4. #44
    AgnesLe jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    04-12-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Grażynko za żadne skarby świata nikt cię stąd nie wyrzuci Anikas prawdę napisała, JESTEŚ BOSKA Na razie siedzę w pracy ale w domku będę studiowała przepisiki

  5. #45
    Madziaa87 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-09-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    tutaj jest dużo przepisów SB [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

  6. #46
    Awatar julcyk
    julcyk jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-08-2004
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    1,289

    Domyślnie

    Grażyna super!
    dzikujemy Ci i jak cos masz to dawaj...
    hm ja postaram sie jutro wpisac jakies fajne przepisy montignacowe ktore beda pasowac do SB... [znalazlam ksiazke z przepisami:D]
    trzymajcie sie
    JA

    JOJO waga około 85 kg.

  7. #47
    Alishja jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    05-02-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Cze Dziewczynki!!!

    Dzieki za ospowiedz Szkoda, ze nie mozna tych fixow uzywac, bo sa przepyszne A co do tego Twojego wlasnej produkcji buliony, Grażyna, to chyba tak zrobie, bo jesli nie mozna uzywac kostek, co zawsze bylo swietnym rozwiazaniem dla mnie, to jakas baze trzeba miec. no coz, jakos przezyje. Chyba
    A swoja droga to faktycznie Twoje przepisy sa swietne!!!

    Ja narazie mam od zawalenia nauki, wrrrr

    Buzka Dziewuszki

  8. #48
    AgnesLe jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    04-12-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    hej, a ja dzisiaj juz po zakupach, kupiłam sobie książkę o dietce SB dzisiejszą nockę poświęcam na czytanie, może jutro będe mogła pochwalić się większą wiedzą i co nieco podrzucić przepisików Pozdrawiam, a teraz siedzę w pracy, więc poczytam naprawde w nocy wtedy kiedy już będzie spokój w hotelu , buziaki

  9. #49
    Awatar gayga678
    gayga678 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    19-05-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    149

    Domyślnie

    Witam plażowiczki!
    Co do tych wszystkich fixów i gotowców to też nie dajmy sie zwariować Generalnie uważam,że ŻADNA przesada nie jest wskazana i na przykład jak mam gotowa mrożonkę Orientalną warzyw na patelnię to nie wydłubuję z niej marchewki, bo jest jej niewiele i myślę,ze jest skutecznie zneutralizowana oliwą i np. dużą ilością pieczarek
    Ale przyznaję,że od czasu stosowania SB, a w czerwcu minie rok jak po raz pierwszy zastosowalam I fazę do sierpnia ubyło mi 10 kg - tak się utrzymywaloo do świąt BN, kiedy to waga zaczęła sie podnosić, bo praktycznie zmowu wróciłam do dawnych nawyków typu kanapki o 23ciej po powrocie z pracy Wtedy stwierdziłam,że należy grzecznie wrócić na SB i na STAŁE zmienić nawyki I dlatego tu jestem i wspieram i jestem wspierana przez Was...
    jutro przepisów c.d./dzisiaj zapomniałam mojego zeszytu.../
    Pozdrawiam
    Grażyna



    Link do starego forum: http://forum.dieta.pl/viewtopic.php?t=56238&highlight=
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

  10. #50
    AgnesLe jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    04-12-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    A ja obsesyjnie wydłubywałam kukurydzę z mojej sałatki którą zrobili mi w pracy , ale jestem w I fazie Sb i nie chciałam niczego popsuć, ale chyba przesadziłam bo jakbym zjadła kilka ziarenek to by się ic nie stało , ale jak nie mam czasu to nie przesadzam i dziś ugotowałam szybką zupkę jarzynową na kostce rozsołowej
    A wczoraj zrobiłam sobie jajka wg mojego widzimisię Ugotowałam jajka na twardo , przekroiłam na pół i wyjęłam żółteczko, które wymieszałam z podsmażonymi na odrobinie oliwy ze startymi na tarce (grube oczka) pieczarkami, ze szpinakiem i czosnkiem, do tego dodałam trójkącik serka light krówka śmieszka i mnóstwo szczypiorku i ziółek (kupuję mrożone mieszanki Frosty- polecam gorąco ) tak sporządzonym nadzieniem wypełniłam jajeczka i posypałam startym orzeszkiem brazylijskim Według mnie było pyszne, a do tego myślę że zgodnie z zasadami diety fazy I
    pozdrawiam

Strona 5 z 32 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7 15 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •