a pozatym gorace kubki sa strasznie neizdrowe:/
a pozatym gorace kubki sa strasznie neizdrowe:/
http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/s...?p=154#post154
waga 55 ;(
wzrost: 163
BMI : 20.7
łydka: 35cm
kolano: 38cm
udo: 53cm
biodra: 86cm
przed pępkiem: 79cm
talia: 65cm
kolejne ważenie 31.07
ooo ! krotko zwiezle i na temat
D- doskonałosc zawsze daleka..
..::})i({::..
no tak mają,makaron,cukier,sól i inne pierdoły no ale to tylko jakieś 50kCl prawda? chyba nie kłamią?
cholibka nie moge odszukac tego postu ale ktos niedawno tutaj napisal ze zywiac sie przez 2 tyg praktycznie samymi kubkami zupkami itd przytyl 3 kg
od 1 razu nic sie nie stanie, ale ogolenie to one sa niezdrowe
D- doskonałosc zawsze daleka..
..::})i({::..
napiszę tak, jedna porcja raz na jakiś czas nie zrujnuje ci diety. Ja np. żywię się zupami brokułowymi z błonnikiem (winiary) też są z paczki Chodzi o to żeby nie przesadzać i jeśli masz możliwość - zastap to czymś innym.
U mnie leciało dziennie 10 paczek ( no bo to w końcu "tylko" 500 kca) a jednak zamiast zgubić przybrałam 3 kg. Może zmiana klimatu też tak na mnie podziałała...nie wiem. Pisze tylko jak było
ja już 3 dni jem je ;/ po 1 na dzień! ok.koniec z tymi zupkami !!! kurcze! dzienki dziewczyny!
Alis, może spróbuj tych z błonnikiem winiary? Są pycha no i bez cukru. Wogóle skaład mają lepszy No i bez makaronu.
dzięki najlepiej to już nie będe tych zupek jeść! ;]
czasami lepiej zjesc cos bardziej odzywczego ale przynajmniej wiadomo ze to jest zdrowe :P np orzeszki
D- doskonałosc zawsze daleka..
..::})i({::..
Orzechy zmniejszają ryzyko zawału serca
Częste jedzenie orzechów redukuje ryzyko zawału serca oraz śmierci z tego powodu, sugerują naukowcy z Harvardu w Bostonie. Przeprowadzono badania 86 000 kobiet w wieku 30-59 lat, które były objęte programem "Badanie Zdrowia Pielęgniarek", realizowanego ponad 20 lat. Opublikowano je w "British Medical Journal".
Stwierdzono, że kobiety, które regularnie jadły orzechy, miały o 32% mniejsze ryzyko zawału serca, zaś prawdopodobieństwo śmierci z powodu zawału było u nich o 39% mniejsze niż u tych kobiet, które orzechy jadły rzadko lub nigdy. W badaniu wzięto pod uwagę takie czynniki ryzyka, jak styl życia, palenie tytoniu, spożywanie alkoholu, brak ruchu, otyłość, dietę (a szczególnie: spożywanie owoców, warzyw, błonnika i tłuszczu). Wstępne badania wpływu częstego jedzenia orzechów na zachorowalność na choroby serca przeprowadzono również w grupie 22 000 mężczyzn. Próba ta była prezentowana na spotkaniu American Heart Association w Dallas.
Stwierdzono, że kwas alfa-linoleinowy (nienasycony kwas tłuszczowy o silnym działaniu przeciwmiażdżycowym) zawarty w orzechach redukuje ryzyko nagłej śmierci z powodu chorób serca. Tłuszcz zawarty w orzechach składa się przede wszystkim z nienasyconego kwasu tłuszczowego, a więc ma korzystne działanie na poziom cholesterolu we krwi. Inne składniki orzechów, które mogą zapobiegać chorobie wieńcowej serca, to: potas, magnez, błonnik, witamina E i białko roślinne.
Opisane badania sugerują więc, że zarówno w przypadku kobiet, jak i mężczyzn jedzenie orzechów ma korzystny wpływ na zdrowie i zapobiega chorobie naczyń wieńcowych serca.
D- doskonałosc zawsze daleka..
..::})i({::..
Zakładki