Ja robię tak (podobnie jak Panikara ale trochę inaczej)
1. Zalewam pół szklanki płatków owsianych górskich wrzątkiem, tak do 3/4 szklanki.
2. Przykrywam jakims talerzykiem i czekam 10 minut.
3. Po 10 minutach przekladam to do garnuszka i gotuję jakieś 5 minut.
4. Nastepnie dolewam do tego pół szklanki zimnego mleka, czekam aż się zagotuje(mieszająć) i gotuję jeszcze kilka minut(w zależnosci czy chce mi się czekać).
5. Wychodzi pyszna gęsta owsianeczka Przelaewamy do miseczki. I teraz mamy pełne poile do popisu - mozna to wymieszać dosłownie ze wszystkim - owocami, dzemem, kakaem, wiórkami kokosowymi, orzechami... Pyycha
Zapycha na bardzo długo Kaloryczność zależy od mleka. Pół szklanki 1,5% to jakieś 50 kcal + 200 kcal za płatki owsiane + kalorie za owoce.
Zakładki