Strona 63 z 220 PierwszyPierwszy ... 13 53 61 62 63 64 65 73 113 163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 2194

Wątek: Problem tkwi w główce

  1. #621
    ralinka88 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-10-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    wiki to tylko jedniodniowy grzeszek!!!
    może dzis poćwicz żeby wyrównać ale nie zapominaj sie na drugi raz!!!
    buziaki

  2. #622
    cerise jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    No Wiki, wracaj na tysiaczka, wracaj o mnie...
    bo ze mna tez cos nie tak :/ w głowie juz mi sie chyba poprzewracalo...
    ehh... powodzenia silna babko:*

  3. #623
    Guest

    Domyślnie

    Nie mozna wszytskiego przekreslac, ja mialam 3dniowa zalamke i jakos sie podnioslam i ide dalej. Tobie tez sie uda!

  4. #624
    Motyleq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-06-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    No Wiki jak tam ?:P

  5. #625
    Wikingos jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    27-04-2004
    Posty
    10

    Domyślnie

    jestem do dupy...moja załamka trwa juz 3 dzień....już zawsze będę gruba...byłam dzis u kumpeli...Boże jaka laska....Nigdy taka nie będę....

    Oglądałam dzis program o anorektyczkach......Chciałabym być taka wytrwała jak one....
    Nażarłam się dzis jak świnia....Już zawsze będę gruba....

  6. #626
    Motyleq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-06-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Wiki bierz sie w /garść !! weż od jutra pomyśl sobie " od jutra żelazna dieta - nic mnie nie zgubi - słodycze i jedzenie sa beeee!!!! ja nie cche byc gruba!! bede superlaska !! musze wytrzymac!!!" ja jak sobie tak duzo powtarzam razy to od razu mi lepiej !! trzeba cwiczyc silna wole!!!!! a jutro jak tylko zobacyzsz cos dobrego i poczujesz slinke naplywajaca do ust - to zrob szybko 5 przysiadow - to odrazu ci przypomni o tym ze na ladna sylwetke trzeba duzo zapracowac!!!

  7. #627
    noemcia jest nieaktywny Sławny na Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    10,707

    Domyślnie

    ale się użalasz nad sobą - zamiast narzekać, że Twoja kumpela to jest laska, bierz się żeby też taka być :P Do brzuszków marsz :P

  8. #628
    noemcia jest nieaktywny Sławny na Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    10,707

    Domyślnie

    no Wiki, nowy dzień, nowe możliwości - bierz się dzisiaj :P

  9. #629
    Wikingos jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    27-04-2004
    Posty
    10

    Domyślnie

    Przepraszam
    Macie rację...
    No to dzis nowy dzień - zobaczymy...
    Na śniadanko - 200 kcal

  10. #630
    Wikingos jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    27-04-2004
    Posty
    10

    Domyślnie

    10 dietetycznych hitów

    W Twojej diecie nie powinno być miejsca na przypadkowe produkty. Staraj się wybierać te najbogatsze w witaminy, minerały i błonnik. Poniżej przedstawiamy prawdziwe gwiazdy zdrowego odżywiania, według amerykańskiego tygodnika TIME:

    1. BROKUŁYBrokuły są jednym z najlepszych źródeł fitozwiązków chroniących przed nowotworami. Mają wiele cennych witamin i minerałów, które nie tylko bronią przed chorobami, ale dbają o skórę, włosy i paznokcie. Szczególnie dużo w nich beta - karotenu i witaminy C ( cztery spore różyczki brokułów mają jej więcej niż pomarańcza). Są również bogate w błonnik, zapewniający na długo poczucie sytości. Dlatego pomaga zachować zgrabną sylwetkę. Same brokuły nie zagrożą twojej linii, ale usmażone na tłuszczu, z dodatkiem bułki tartej przestają być dietetyczne. Dlatego najlepiej gotować je na parze i zawsze na półtwardo.

    2. CZERWONE WINOStwierdzenie, że alkohol to wyłącznie puste kalorie, nie dotyczy czerwonego wina. Rozpuszczone w nim polifenole są dla naszego organizmu niezwykle wartościowe. Działają jak antyoksydanty i wymiatają z organizmu groźne wolne rodniki. Najcenniejszym składnikiem wina jest resweratrol, który obniża poziom złego cholesterolu (LDL). W ten sposób chroni nas przed miażdżycą, zawałem serca i udarem mózgu. Potrafi również hamować powstawanie nowych komórek tłuszczowych i przyspiesza spalanie tłuszczów. Ważna jest jednak ilość wypitego wina. Kieliszek dziennie może wspomóc odchudzanie, pół butelki dla osoby odchudzającej się to zdecydowanie za dużo.

    3. CZOSNEK
    Czosnek obniża ciśnienie i zmniejsza lepkość krwi lepiej niż aspiryna. Obecne w nim związki: allicyna i siarczek allilu obniżają poziom złego cholesterolu (LDL) i podwyższają stężenie frakcji dobrej (HDL). Czosnek redukuje również zbyt wysoki poziom trójglicerydów we krwi. Dlatego jest najlepszym lekarstwem dla naszego serca, a równocześnie wspomaga odporność organizmu. Chroni przed przeziębieniami, a nawet zmniejsza ryzyko raka.

    4. JAGODYŻaden owoc nie zawiera tyle przeciwutleniaczy co jagody. Najcenniejsze wśród nich są antocyjany. Walczą z wolnymi rodnikami oskarżanymi o wywoływanie raka i chorób serca. Jagody znalazły się nawet w diecie kosmonautów i pilotów odrzutowców, bo poprawiają wzrok i wzmacniają intelekt. Mają mało kalorii i potrafią normalizować rozregulowany układ trawienia.

    5. ŁOSOŚ
    To prawda, że łosoś jest tłusty, ale zawiera tłuszcz najlepszego gatunku - kwasy tłuszczowe omega -3. To one dbają o kondycję serca, regulują jego pracę i chronią przed zawałem. Walczą ze złym cholesterolem (LDL) i trójglicerydami, dzięki temu chronią nas przed miażdżycą. Na łososia warto się skusić, nawet gdy się jest na diecie, bo omega - 3 zmniejszają apetyt i przyspieszają spalanie tłuszczu - najbardziej dietetyczny jest z rusztu lub grilla. Tak przyrządzony pozwoli zaoszczędzić zbędnych kalorii z tłuszczu dodanego i panierki.

    6. ORZECHYJeśli istniałaby pigułka młodości, skład jej musiałby być podobny do tego, co kryje się pod skorupką orzecha. Około 30 g orzechów pokrywa połowę zapotrzebowania organizmu na witaminę E, która hamuje procesy starzenia. Są również najlepszym źródłem miedzi, manganu, selenu i cynku, minerałów stanowiących ochronną tarczę przeciwko inwazji wolnych rodników. Dzięki dużej zawartości witamin z grupy B orzechy poprawiają koncentrację i chronią przed depresją. Dlatego są dużo lepszą przekąską niż czekoladowy baton, który pozwala poprawić humor tylko na parę minut. To prawda, że zawierają dużo tłuszczu, ale to bardzo zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe omega -3, niezbędne do prawidłowej pracy mózgu. Najlepiej kupować orzechy w łupinkach, które chronią cenne tłuszcze przed zjełczeniem, a nas zmuszają do wolniejszego jedzenia.

    7. POMIDORY
    Czerwony kolor pomidor zawdzięcza likopenowi. Barwnik ten okazał się cenny również dla nas. Wychwytuje i neutralizuje wolne rodniki dwa razy lepiej niż beta - karoten, np. z marchewki. Dzięki temu opóźnia starzenie się komórek i zmniejsza ryzyko chorób serca i pojawienia się nowotworów. Więcej likopenu niż świeże pomidory zawierają tylko ich przetwory, np. ketchup czy sosy do makaronu. Wysoka temperatura podczas ich przygotowania sprawia, że likopen staje się łatwiej przyswajalny dla organizmu, zwłaszcza w towarzystwie kilku kropli oliwy z oliwek.

    8. SZPINAKTo nieprawda, że szpinak może zastąpić w naszej diecie mięso. Wprawdzie zawiera dużo żelaza, ale nasz organizm potrafi je przyswoić w bardzo małym procencie. Ale i tak szpinak działa krwiotwórczo, a to dzięki wysokiej zawartości kwasu foliowego, który jest niezbędny do produkcji czerwonych krwinek. Kwas foliowy jest szczególnie ważny dla kobiet, które chcą zajść w ciążę. Jego niedobór może powodować poważne uszkodzenia płodu. Szpinak można jeść nie tylko jako puree, jest również doskonałym dodatkiem na surowo do sałatek i sosów do makaronu.

    9. ZIARNA ZBÓŻ
    Spośród produktów zbożowych najlepiej wybierać te, które zawierają mało przetworzone węglowodany złożone. Ich przyswajanie zajmuje organizmowi dużo czasu i dlatego nie odczuwamy głodu. Takich węglowodanów jest najwięcej, np. w razowym chlebie, gruboziarnistych kaszach czy dzikim ryżu. Te produkty zawierają też dużo błonnika, Twojego sojusznika w odchudzaniu. Daje on poczucie sytości i pozwala zapomnieć o głodzie. Zmniejsza przyswajanie tłuszczu, w tym cholesterolu, z jedzenia i usprawnia pracę układu pokarmowego. Białe pieczywo zastąp razowym lub wzbogacanym o całe ziarna zbóż. Zrezygnuj z oczyszczonego ryżu. Spróbuj natomiast ryżu basmati lub brunatnego. Kasze i makaron najlepiej gotować na półtwardo, czyli al dente, są dłużej trawione w organizmie i przez to mniej tuczące. Nie jedz makaronu ani kaszy z tłustymi sosami, na przykład carbonare. To właśnie od nich możesz utyć najbardziej. Zastąp je aromatycznymi sosami z grzybów, ziół i warzyw, świetnym dodatkiem będzie także gotowana ryba.

    10. ZIELONA HERBATA
    Napar z zielonej herbaty to filiżanka pełna polifenoli, których przeciwutleniająca siła stukrotnie przewyższa ochronę, jaką może dać witamina C. Japończycy, którzy wypijają 10 takich filiżanek mają zdrowsze serca. Zielona herbata zmniejsza również ryzyko nowotworu przełyku, żołądka, wątroby, a także piersi. Nie zapominaj o piciu jej również, gdy jesteś na diecie. Zielona herbata ogranicza przyswajanie tłuszczów i w ten sposób zmniejsza kaloryczność zjedzonych posiłków

Strona 63 z 220 PierwszyPierwszy ... 13 53 61 62 63 64 65 73 113 163 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •