Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 8 9 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 89

Wątek: Przepisy

  1. #61
    Awatar podstolina
    podstolina jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    18-03-2007
    Mieszka w
    Poznan
    Posty
    833

    Domyślnie

    ZUPA CYTRYNOWA Z SOCZEWICY
    1 szkl.i troche kaszy perlowej
    300ml.wody
    1 lyzka koncentratu pomidorowego
    1,5l. wywaru z warzyw
    garsc soczewicy zielonej,sok z cytryny,1 lyzeczka anyzu
    5 cebul w plastry,slodka papryka wproszku
    papryka cayenne szczypta ,sol,pieprz
    Gotujemy kasze ok.20min.dodajemy wywar ,koncentrat pomidorowy,soczewice i anyz-gotujemy okolo 20 min.dodajemy sok z cytryny i pozostale przyprawy-zagotowujemy.Podajemy z plasterkami cytryny. :P :P
    **************
    ZUPA KREM a'la SOCZEWICA
    Do gara woda,gdy sie zagotuje wsypac soczewice zielona ,jak bedzie miekka wrzucic do gara pokrojone w plastry 2 srednie jablka i dusic okolo 10 min.
    Na sam koniec gdy by wody bardzo ubylo mozna jej troche dolac-TO WSZYSTKO ZMIKSOWAC.Mozna do smaku dodac troche soli i cukru /albo jak ktos nie uzywa to fruktozy/.Pyszne z chlebkiem Wasy. :P

  2. #62
    Awatar podstolina
    podstolina jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    18-03-2007
    Mieszka w
    Poznan
    Posty
    833

    Domyślnie

    SOCZEWICA W SOSIE CYTRYNOWYM
    1 SZKL.SOCZEWICY,1 LISTEK LAUROWY,1LYZKA MUSZTARDY DIJON,
    4CEBULKI /DYMKI/,2DUZE ZABKI CZOSNKU,1CYTRYNA,4 POMIDORY
    2 LYZKI NATKI PIETRUCHY,SOL,PIEPRZ-DO SMAKU.
    Soczewice gotujemy z listkiem laurowym.Scieramy skorke z cytryny na drobnej tarcei wyciskamy sok.Cebulke kroimyw cienkie plasterki pomidory w cwiartki.Dgy soczewica jest gotowa -odcedzamy.
    Dusimy cebule i czosnek na kapince oleju przez 1 min.Dodajemy musztarde,skorke oraz sok z cytryny i dobrze mieszamy.
    Dodajemy pomidory,przyprawiamy i delikatnie podsmazamy przez 1-2 min.,zeby pomidory byly cieple,ale sie nie rozpadly.Dodajemy soczewice i podgrzewamy jeszcze 1 min. Posypujemy natka. :P :P
    *****************************
    ZUPA Z SOCZEWICY -2
    1 SZKL.SOCZEWICY,2 CEBULE 2 POMIDORY,2 ZABKI CZOSNKU 1/2 LYZECZKI IMBIRU,SOL,PIEPRZ
    Namoczyc soczewice przez okolo 1 godz. -ugotowac do miekkosci. NA kapce oleju podsmazyc pokrojona w kostke cebule i czosnek,dodac do ugotowanej soczewicy.Dodac pokrojone i oczyszczone ze skory pomidory.Jesli trzeba to uzupelnic woda-chwile pogotowac.Doprawic sola,imbirem i pieprzem.Zupe zmiksowac ,lub przetrzec przez sito.Mozna podawac z pokrojonymi w male kawalki parowkami sojowymi. :P

  3. #63
    Awatar podstolina
    podstolina jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    18-03-2007
    Mieszka w
    Poznan
    Posty
    833

    Domyślnie

    SALATKA Z SOCZEWICY I OGORKOW.
    1 szkl.soczewicy,1 duza cebula,3-4 zabki czosnku ,1 duze jablko,2 kiszone ogorasy,
    1 lyzka szczypiorku 1 lyzeczka musztardy,2 lyzki oliwy z oliwek,1 lyzka soku z cytryny,sol,pieprz
    Soczewice namoczyc na noc .Nastepnego dnia w tej samej wodzie ugotowac.Odcedzic i ostudzic.Wymieszac z pokrojona cebula i posiekanym czosnkiem.Dodac ogorki i jablka pokrojone w drobna kostke i posiekany szczypiorek.
    PRZYGOTOWAC SOS:Oliwe z oliwek dokladnie wymieszac z musztarda,sokiem z cytryny ,sola i pieprzem.Salatke przed podaniem polac sosem. :P :P

    TYLE NARAZIE JAK JESZCZE COS ZNAJDE TO PODESLE.ŻYCZE SMACZNEGO :P :P :P :P
    110/82

  4. #64
    Power jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Dziekuje slicznie, dam znac jak smakowalo.

  5. #65
    BEASTAD jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    13-05-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    MASA DO PRZEKŁADANIA WAFLI


    Puszkę ze slodzonym mlekiem skondensowanym wlożyć do garnka z wodą. Gotoważ 3-4 godziny.
    Ostudzic, otworzyć puszkę i przelożyć wafle. UWAGA: Nie otwierać puszki przed ostudzeniem!!!


    Masa jest pyszna, polecam.

  6. #66
    magda3107 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    23-07-2006
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Posty
    2

    Domyślnie

    Podstolinko
    po pierwsze dziekuje za odwiedzinki.choc Ci powiem,ze juz długi czas czytam Twoje posty :P
    A po drugie ciesze sie,ze to Ty pierwsza do mnie napisałas :P
    Bede Cie napewno czesto odwiedzac Buziaczki i miłego wieczorku :P :P :P

  7. #67
    Gosia65 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    06-09-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    No,to wrzucam moje przepisy na sosy do makaronu,chodzi o pelnoziarniste spagetti,na porcje ok.60g i wtedy z tymi sosami nie przekracza 300 ckal.


  8. #68
    Awatar podstolina
    podstolina jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    18-03-2007
    Mieszka w
    Poznan
    Posty
    833

    Domyślnie

    Surowka z pekinskiej .
    Pol pekinskiej kapusty
    moze byc dynia ze sloiczka
    jablko
    suszona sliwka
    sol,jogurti
    UWAGA szczypta chili
    wszystko to delikatnie wymieszac suroweczka jest bardzo dobra -slodko-ostra.
    Wysmienita do kurczaka .


    Ja jednak najczesciej kroje pekinska scieram na jarzynowej tarce marchewke .Wymieszam z sosem Knora w/g przepiesu i dodaje troche bazyli .

  9. #69
    Guest

    Domyślnie

    Faszerowane pomidory.
    dla 4 osób
    Wersja 1.
    4 duże pomidory ( lub 6 średnich)
    1 opakowanie seka " Twój smak" naturalnego
    10-15 dkg chudej szynki posiekanej
    dkg zółtego sera tartego
    1 jajko, sól, pieprz
    Serek wymieszać z szynką, serem, jajkiem, doprawić solą i pieprzem
    Wydrążone pomidory wypełnić pastą, nakryc wcześniej odkrojonymi czubkami. Zapiekać w gorącym piekarniku ok. 20 min (aż z pomidorów zacznie schodzić skórka.

    wersja 2.
    dla 4 osób
    4 duże pomidory ( lub 6 średnich)
    1opakowanie sera koziego świeżego
    skrawek cebuli, ząbek czosnku, skrawek cukinii (młdej, ze skóra i pestkami), skrawki papryki zielonej, czerwonej, żółtej.
    sól, pieprz.
    oliwa z oliwek, bazylia
    Warzywa pokroic w drobniuteńką kostkę, zeszklić na odrobinie oliwy, doprawić bazylią, solą i pieprzem, przestudzone wymieszać z serem.
    Wydrążone pomidory wypełnić pastą, nakryc wcześniej odkrojonymi czubkami. Zapiekać w gorącym piekarniku ok. 20 min (aż z pomidorów zacznie schodzić skórka.

    smacznego

  10. #70
    ruda67 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    20-11-2007
    Posty
    0

    Domyślnie

    Dziś dopieru tu zajrzałam jestem na forum od 2 tygodni stronka jest super czemu nie piszecie więcej o swoich przepisach- są rewelacyjne. Tak długa przerwa od wrzesnia nie możliwe

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 8 9 OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •