Strona 1361 z 2069 PierwszyPierwszy ... 361 861 1261 1311 1351 1359 1360 1361 1362 1363 1371 1411 1461 1861 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 13,601 do 13,610 z 20687

Wątek: 30-stki odchudzające się

  1. #13601
    Awatar sekretareczka
    sekretareczka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    17-06-2005
    Mieszka w
    Grzeszyn
    Posty
    6,059

    Domyślnie

    Asia, mnie się już powoli załącza trąbka to co gramy czy może mam jeszcze moment na Ciebie poczekać
    Na pewno powrócę do właściwej wagi

  2. #13602
    Awatar sekretareczka
    sekretareczka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    17-06-2005
    Mieszka w
    Grzeszyn
    Posty
    6,059

    Domyślnie

    no te baklazany smakowicie są opisane zwłaszcza ten ser na nich
    Na pewno powrócę do właściwej wagi

  3. #13603
    Awatar sekretareczka
    sekretareczka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    17-06-2005
    Mieszka w
    Grzeszyn
    Posty
    6,059

    Domyślnie

    a ja dzisiaj znów cycka w kapuście bo to najszybciej
    Na pewno powrócę do właściwej wagi

  4. #13604
    Awatar Beverly
    Beverly jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    6,889

    Domyślnie

    o rany, dzięki, brzmi niesamowicie, zalałam się śliną, jak pierwotniak....
    Już wiem, co dziś zjem
    NIE DAJMY ANIOŁOM ODLECIEĆ, NIE DAJMY SKRAŚĆ SOBIE SKRZYDEŁ
    do nadwagi:

    sportowo w 2013:


    http://dieta.pl/grupy_wsparcia/pamie...ml#post3019016

  5. #13605
    malagorzata jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-09-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    my tez cycka i do tego w sumie tez kapucha, tyle tylko ze w suroweczce

  6. #13606
    Awatar Beverly
    Beverly jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    6,889

    Domyślnie

    przepis zajefajny. już wdyrukowałam. Pozostało tylko przygotować a wieczorem rozkoszować się smakiem. Powiem jutro, czy było dobre.
    NIE DAJMY ANIOŁOM ODLECIEĆ, NIE DAJMY SKRAŚĆ SOBIE SKRZYDEŁ
    do nadwagi:

    sportowo w 2013:


    http://dieta.pl/grupy_wsparcia/pamie...ml#post3019016

  7. #13607
    Awatar sekretareczka
    sekretareczka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    17-06-2005
    Mieszka w
    Grzeszyn
    Posty
    6,059

    Domyślnie

    15 minut w piekarniku
    a tu kolejny baklażan
    faszerowany przepis Przygotowanie: 30min
    Składniki na 4 porcje
    • 2 bakłażany
    • 1 ząbek czosnku
    • 2 łyżki tartej bułki
    • pieprz, sól,
    • 4 łyżki oliwy,
    • zielona pietruszka,
    • sok z cytryny,
    • rissotto

    Etapy przygotowania

    1. Bakłażany kroimy wzdłuż na pół. Wycinamy miąższ ze środka zostawiając brzeg ok. 1 cm szerokości. Nacinamy delikatnie brzegi w kilku miejscach. Jeśli nie chcemy, by brzegi stały się ciemne - smarujemy je sokiem z cytryny. Skrapiamy oliwą i wkładamy na blasze wysmarowanej oliwą do piekarnika (180 st.C.) na 10 min.

    2. W tym czasie siekamy skropiony cytryną miąższ z bakłażanów i czosnek. Smażymy na patelni z rozgrzaną oliwą kilka minut , następnie dodajemy risotto, posiekaną pietruszkę i mieszamy dobrze. Doprawiamy solą i pieprzem.

    3. Zwiększamy temperaturę piekarnika do ponad 200 st. C. Wyjmujemy z piekarnika bakłażany i napełniamy przygotowaną masą. Posypujemy wierzch tartą bułką i skrapiamy dość obficie oliwą. Zapiekamy ok. 15 min. Podajemy zaraz po przygotowaniu-smacznego!!!!
    Na pewno powrócę do właściwej wagi

  8. #13608
    Awatar sekretareczka
    sekretareczka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    17-06-2005
    Mieszka w
    Grzeszyn
    Posty
    6,059

    Domyślnie

    i jeszcze:::::
    Bakłażany faszerowane
    Składniki
    • 2 bakłażany
    • oliwa z oliwek
    • 20 dag mielonego mięsa
    • 1 cebula
    • 2 jajka
    • 2 łyżki tartej bułki
    • 1 ząbek czosnku
    • przyprawy
    Etapy przygotowania

    1. Bakłażany umyć,osuszyć i przekroić ostrym nożem wdłuż na dwie połowy.Ułozyć w żaroodpornym naczyniu,zalać filiżanką oliwy z olwek i wstawić do gorącego piekarnika na 30 minut.Ostudzić.Ostrą łyżeczką wyjąć miąższ.

    2. Cebulę obrać,posztkować i wrzucić do rondla z rozgrzanym tłuszczem na 5 minut.Dodać mięso i roztarty czosnek i dalej smażyć 10 minut,mieszając.Wymieszać z jajkami,pulpą bakłażanów,przyprawami i tarta bułką.

    3. Przygotowaną masą napełnić bakłażany,pozypać tartą bułką i ułożyć w żaroodpornum naczyniu wysmarowanym masłem.Wstawić do piekarnika na 10 minut.
    Na pewno powrócę do właściwej wagi

  9. #13609
    Awatar sekretareczka
    sekretareczka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    17-06-2005
    Mieszka w
    Grzeszyn
    Posty
    6,059

    Domyślnie

    i jeszcze tym razem z fetą

    Bakłażany z fetą
    Przygotowanie: 35min
    Kaloryczność: 370 kcal/porcja
    Składniki na 8 porcji

    • 1 bakłażan
    • 20 dag makaronu
    • 5 łyżek oliwy
    • 35 dag piersi z kurczaka
    • seler naciowy
    • 1 cukinia i papryka
    • 2 łyżki octu winnego
    • cebula
    • 2 pomidory
    • czosnek, zioła
    • 20 dag sera feta
    • czarne oliwki
    • sól

    Etapy przygotowania
    1. Bakłażany pokroić w kostkę, posypać solą, odstawic na godzinę, ugotować makaron, osączyć, mięso pokroić w paski, usmażyć na połowie oliwy, ostudzić.

    2. Pokroić seler naciowy, obrane ze skórki pomidory, paprykę i cukinię, wszystkie składniki przesmażyć, dodać bakłażany i smażyć jeszcze kilka minut

    3. Resztę oliwy utrzeć z czosnkiem, wymieszać warzywa z makaronem, dodać rozdrobnioną fetę, pokropić sosem, ozdobić oliwkami
    Na pewno powrócę do właściwej wagi

  10. #13610
    Awatar sekretareczka
    sekretareczka jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    17-06-2005
    Mieszka w
    Grzeszyn
    Posty
    6,059

    Domyślnie

    no to jeszcze coś
    Ryba zapiekana z bakłażanem
    Składniki
    • 2 średniej wielkości bakłażany
    • 4 filety rybne (dorsz, sola)
    • oliwa z oliwek
    • drobno posiekana włoszczyzna (np.mrożonka)
    • przyprawy (sól, pieprz, ,kardamon, papryka)
    • czosnek
    Etapy przygotowania
    1. bakłażany przekroic wzdłuż, posypac solą (zniknie goryczka).

    2. przyprawić rybę. rozgrzać piekarnik.

    3. Wydłubac w bakłażanach "łódeczki", wlozyc do nich warzywa (rownież posiekany czosnek) i rybę. Polać leko oliwą. Owinąć folią, ale nie zamykać folii całkowicie. Wstawić do piekarnika.

    4. Piec ok 30-40 minut w temp. 150-180 st.C.
    Na pewno powrócę do właściwej wagi

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •