Tak, tak teraz nikt nie nosi brokkulek , a wiecie ile one maja witamin i jak dobrze dzialaja na odchudzanie??? o la l a Ok, to wam przypomne kto tu wypalil z tymi brokkulkami, nasza Baska :Zamieszczone przez zuzanka0312
Tak, tak teraz nikt nie nosi brokkulek , a wiecie ile one maja witamin i jak dobrze dzialaja na odchudzanie??? o la l a Ok, to wam przypomne kto tu wypalil z tymi brokkulkami, nasza Baska :Zamieszczone przez zuzanka0312
No wlasnie, Gosiek, gdyby to chociaz nas za doswiadczenie wyplacali, ale powiedz jakie panstwo dzisiaj nie wola, ze oszczedzac trzeba, a na kim najlepiej sie nie oszczedzi jak na takim uczciwym czlowieku co co dzien do pracy biega i a u nas faktycznie b. ciezko o prace
Mggusia brokułki na obiadek są super ja je uwielbiam ale do pracy nie noszę nie da rady
Maggusiak no co Ty masz zamiar nas opuścić nie ma mowy szukaj pracki z dostępem do komputera żartuję wiem ,ze z pracą cięzko i się nie wybrzydza
Narazie odczekam i zobacze co sie bezie dzialo, chyba ze juz ostatecznie to tak jak Baska mowisz, nie bedzie odwrotu i wybredzac tez nie ma co!!!
A tu troszke madrosci
Brokuły pełne zalet
Zaledwie 100-gramowa porcja gotowanych brokułów, której wartość energetyczna wynosi 24 kcal, zaspokaja ponad połowę dziennego zapotrzebowania organizmu na witaminę C.
Ponadto te zielone różyczki dostarczają sporo beta-karotenu, który przekształcany jest w organizmie na witaminę A, nieco kwasu foliowego. Zasobne są także w wapń, selen, potas i sód. Dzięki zawartym w nich związkom mogą zapobiegać chorobom nowotworowym i chorobom serca.
Jeżeli brokuły ugotujemy na parze albo w kuchence mikrofalowej, to warzywa zachowają więcej tych cennych składników.
A tutaj dla tych odchudzaczek , ktore lubia brokulki
Brokuły zapiekane z ziemniakami EDIPRESSE
20 min, 6 porcji
1 porcja 220 kalorii
Składniki:
- 1,2 kg ziemniaków
- 1 róża brokułów
- sól
- olej
- 2 łyżki tartej bułki
- 2 łyżki masła lub margaryny
- 4 łyżki startego parmezanu lub żółtego sera
- pół kostki bulionu
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w plastry, gotować w posolonej wodzie 15 min, osączyć,
brokuły umyć, podzielić na różyczki, obgotować 5 min w osolonym wrzątku, odcedzić,
naczynie żaroodporne posmarować olejem,
ułożyć podgotowane warzywa, skropić bulionem,
na patelni zrumienić bułkę, dodać masło, polać warzywa, posypać startym serem,
wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st.C, zapiekać ok. 20 min.
No Maggusia ja uwielbiam brokułki zapiekane z żóltym serem choć nie często mogę sobie pozwolić na taką rozpustę częściej są to tylko gotowane bez dodatków jedynym dodatkiem jest pieczona rybka albo pierś z kuraka
Dziewczyny, dziele sie z Wami super stronka, mozna tam nawet znalezsc cos dla nas!!!!!!!!!!!! Ewcia o Tobie przy tym pomyslalam!!!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Stronka super jeszcze poproszę kucharza do kompletu
ale jak sie tak naogladam to mi ślinka normalnie tak ....kap....kap ...kap...na klawiaturę
wlasnie mialam Maggusie pyta, ktory dzial jest dla nas, bo ja wlazlam w przepisy i mi zoladek sie skrecil
nie mowiac o tym, ze poczulam zapach np carbonarry ojej...alez to musi byc pycha
Zakładki