dziękujęZamieszczone przez Muffel
Widzę że u Ciebie rybkowo, to dam tez bardzo dobry przepis, swój własny, zdecydowanie dietkowy.
PSTRĄG FASZEROWANY
Marchewkę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, pieczarki pokroić w drobną kostę, pora drobno pokroić. Zmieszać wszystkie warzywka, lekko posolić.Co do ilości to wszystkich 3 składników ma być mniej więcej po równo.
Pstrąga wypatroszyć, lekko posolić, ale nie odcinać głowy! Farsz warzywny włożyć w dziurę tak żeby tego dużo było i grubo , ma nawet wystawać .
Wkładamy do rękawa do pieczenia, tylko i wyłącznie rę,aw bo inaczej będzie suchy i spieczony.
W piekarniczek na 180st i pieczemy, trudno mi powiedzieć ile bo każdy ppiekarnik inaczej piecze, ja wyjmuję "na oko" , na pewno jak warzywka puszczą sok i musi się on wypiec pod rybką.
Jutro sobie zrobię to moze zrobię kilka fotek i podam czas pieczenia
PSTRĄG JEST NAPRAWDĘ PYSZNY I BEZ TŁUSZCZU WIĘC NA OBIADEK CZY KOLACJĘ SUPEROWY
Zakładki