Strona 14 z 164 PierwszyPierwszy ... 4 12 13 14 15 16 24 64 114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 1633

Wątek: Jado i myśli nieuczesane...

  1. #131
    Awatar siba
    siba jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Sopot
    Posty
    744

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Neszta
    Jado, Joko, mam jeszcze prostszy i szybszy sposób: pomidory pokrojone na czworo, do torebek i do zamrażarki. U mnie już prawie wszystkie półki zapchane, ale czego nie robi się z miłości do pomidorów
    No wlasnie, to jest najwazniejszy powod , dla ktorego musze sobie kupic zamrazarke !!

  2. #132
    Jokojamamokojoto jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    28-05-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Neszta
    Jado, Joko, mam jeszcze prostszy i szybszy sposób: pomidory pokrojone na czworo, do torebek i do zamrażarki. U mnie już prawie wszystkie półki zapchane, ale czego nie robi się z miłości do pomidorów
    I co ja potem z tymi pomidorami mam zrobic?

    Mistrzynia patelni to ja nigdy nie bylam,wiem co zrobic ze swiezymi pomidorami(zjesc z odrobina soli i pieprzu),ale tymi odmrozonymi?

    Czuje kompletny brak pomyslow!

  3. #133
    Awatar Aia
    Aia
    Aia jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Olsztyn
    Posty
    3,056

    Domyślnie

    Krysial, moim zdaniem nie masz racji porównując watróbkę z jabłkami... I to w dodatku na korzyść wątróbki....Czym jest watroba?....Miejscem, w którym zbierają się wszystkie toksyny w organizmie, a karmienie zwierząt trawą zanieczyszciną np. metalami ciężkimi?....A hormony dodawane do pasz?....A środki ochrony roślin?....Każdy ma swoje zdanie na temat tego, co mu szkodzi, a co nie i moim zdaniem nie ma co pisać z wykrzyknikami "zostaw jabłka!!!!", bo z technologiczngeo punktu widzenia są one dalej bombami witaminowymi, a w wątróbce oprócz tego o czym napisałam wyżej, po obróbce termicznej witaminek za wiele nie uświadczysz, jeżeli już to związki mineralne (np. żelazo)...
    Jado, jesteś fajna babka i masz tu super wątek, pozwolę sobie na dość regularne odwiedziny....
    Mocna bużka wszystkim

  4. #134
    Neszta jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    21-06-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Joko, zapytam ciotkę, nasz rodzinny talent kucharski, jak przyrządza takie pomidory. Od niej właśnie ściągnęłam ten pomysł. Ja będę dodawać je do zupy, zmiksowane. Może ciotka robi coś bardziej lotnego

  5. #135
    batory jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    10

    Domyślnie

    Czołem dziewczęta. Ja w kwestii przecieru pomidorowego. Jado, po co tak się męczysz przekręcając pomidory przez maszynkę? Ja kroję je na kilka części, wrzucam do gara, a tam już się same rozlecą. Jak już się całkiem rozgotują przecieram przez durszlak (lubię te pestki w zupie czy czym innym) po czym odparowuję do właściwej konsystencji.
    A świeze pomidorki? 1. sałata + ogórek + pomidor + sos vinegret (tak się chyba pisze?), można dodać fety w kostkę, 2. pomidor + papryka + słodka cebula + oliwa, można dodać ser kaszkawał (ale skąd go wziąć?), albo fetę, 3. pomidor + usiekana cebulka (jak słodka to więcej, jak ostra - mniej) + oliwa. 4. pomidor + mozarella + oliwa + bazylia. 5. pomidor + ogórek + śmietana, 6. pomidor + ogórek małosolny + oliwa
    Numer 1 zamiast sosu - śmietana troszkę osolona i posłodzona (można słodzikiem)
    Pomidory odmrożone moim zdaniem nadają się tylko do uduszenia, albo innej obróbki cieplnej - na surowo są błee.
    Krysiul, niestety moje zdanie o wątróbce pokrywa się ze zdaniem Ai

  6. #136
    Awatar siba
    siba jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Sopot
    Posty
    744

    Domyślnie

    Przecier bez pestek jest nie do przyjecia.
    Jado- czulas dzisiejsze wstrzasy?? Ja w pracy nic nie czulam, ale najpierw slyszalam cos od klientow a potem moja rozentuzjazmowana siostra doniosla mi, ze trzesla sie jej podloga pod krzeslam a regal z ksiazkami i szyby zaczely wydawac nieprzyjemne odglosy , przez chwile myslala , ze to chalupa szykuje sie do zawalenia.

  7. #137
    nova22 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    cZYTAM, ALE O POMIDORACH SIE NIE WYPOWIEM, ,BO NIE ROBIE PRZETWOROW Pomidory dobre sa, ale najwazniejsze zdrowko. Trzymajcie sie cieplutko i nie objadajcie!

  8. #138
    krysial jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Głogów
    Posty
    722

    Domyślnie


    Siba ,a gdzie trzęsło--bo u mnie trzęsło ale jakieś tydzień temu .
    w telewizji nic nie mówili wiec uznałam to za wsztrząsy górnicze??

  9. #139
    Awatar siba
    siba jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Sopot
    Posty
    744

    Domyślnie

    Krysial- a w Trojmiescie trzeslo i jeszcze w rejonach na wschod od nas . Zreszta to wlasciwie odwrotnie, wstrzasy przyszly ze wschodu . Ale dosc duzo o tym mowili w dzienniku i w wiadomosciach, to moze juz cos slyszalas .

    Kurcze a ja nic w tej mojej piwnicy nic nie czulam Taka okazja , przezyc takie niegrozne trzesienie i nic nie poczuc

  10. #140
    Jokojamamokojoto jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    28-05-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Hmmm...jakos dziwnie mi sie ekran byl rozciagnal....od ten podanej linki

    Tutaj tyz o tym pisza...ino ta linka jest krotsza [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Strona 14 z 164 PierwszyPierwszy ... 4 12 13 14 15 16 24 64 114 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •