Strona 4 z 162 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 14 54 104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 1618

Wątek: walczę o siebie poraz kolejny...

  1. #31
    chusteczka Guest

    Domyślnie

    Jeszcze jedno kłeszczyn, czy warto kupowac stepper?

  2. #32
    pipuchna Guest

    Domyślnie

    Wiesz ostatnio nie smaze tylko robie w piekarniku :P smaruje ją troszke oliwą,doprawiam i do naczynia żaroodpornego i do piekarnika :P pychotka :P i mało kcal :P

  3. #33
    chusteczka Guest

    Domyślnie

    ile pieczesz i na ile stopni?


    Ja niestety nie próbowałam takiej jeszcze, ale gotowana mi przez gardło nie przechodzi wiec jak smak pieczonej jest zblizony do gotowanej bo ja tego nie chce

  4. #34
    pipuchna Guest

    Domyślnie

    nie jest zbliżony jest smaczniejsza wiesz ja jadę na czuja jak widzę ze jest już ładnie przypieczona to ją wyjmuje a najlepiej jak włożysz ja do folii aluminiowej lub rękawa do pieczenia

  5. #35
    Awatar Misio
    Misio jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    05-02-2008
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    299

    Domyślnie

    Dziewczyny, ja na tym forum ciągle gdzieś powtarzam, że nie powinno się jeść pangi. Teraz aż wkleję skopiowany artukuł, przeczytajcie uważnie:

    Panga, którą w coraz większych ilościach sprowadza się do Europy pochodzi z Wietnamu, a dokładnie z Mekongu. Jeśli żyje w stanie naturalnym, samice rok w rok płyną w górę rzeki, aby tam złożyć ikrę. Niestety, ta "góra rzeki" leży poza granicami Wietnamu, więc z ekonomicznego punktu widzenia, to dla Wietnamczyków cios. Dlatego zakładają masowo sztuczne hodowle - na mniejszą skalę (interesy rodzinne) lub na większą (hodowle i przetwórnie zatrudniają tysiące osób, a będą jeszcze większe). Aby zmusić ryby do rozmnażania w zamknięciu, samicom robi się zastrzyk hormonalny. Używa się do tego importowanych z Chin fiolek zawierających hormon pobierany z moczu kobiet w zaawansowanej ciąży - hormon, który u ludzi wyzwala akcję porodową. Umieszczone w niewielkich basenach pangi rosną w potwornym ścisku - wyglądało to tak, jakby w zamkniętych basenach było więcej ryb niż wody. Podobno żaden inny gatunek nie wytrzymałby takiej koncentracji.
    Aby w ciągu 6 miesięcy ryby zyskiwały 1,5 kg mięsa karmi się je specjalnymi granulkami - składa się na nie mączka rybna (importowana z Peru), witaminy, ekstrakt soi i manioku. Podrośnięte ryby łowi się ręcznie, przekłada do ażurowych koszy i na małych motorkach, jak tylko szybko się da, przewozi na stateczki ze zbiornikami wody, skąd ryby płyną, już nie o własnych siłach, do przetwórni. Dalej następuje standardowa droga - filetowanie, mrożenie, pakowanie, transport do Europy.
    [url=http://straznik.dieta.pl/index.php]



    Stary, ale jary wątek Misia

  6. #36
    pipuchna Guest

    Domyślnie

    To dlatego panga zajeżdża mi mułem ja nie lubię pangi wole rybę o nazwie miruna albo dorsza :P

  7. #37
    Awatar Misio
    Misio jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    05-02-2008
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    299

    Domyślnie

    No i słusznie, karmazyny też są pyszne, morszczuki. No i dorsze oczywiście, przy okazji są też chude, ale za to drogie. A ja jeszcze lubię karpie, ale to cholerstwo strasznie tłuste jest. No i tak nieładnie w Wigilię wszyscy je zabijają....

    [url=http://straznik.dieta.pl/index.php]



    Stary, ale jary wątek Misia

  8. #38
    pipuchna Guest

    Domyślnie

    Ja karpia nie lubie bo to draństwo ma pełno ości ale bardzo lubie dorsza :P jadłam kiedyś pstrąga smażonego ale jest bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee do potęgi n-tej ale węgorza jesczze lubie :P i śledzia ale w occie :P

  9. #39
    chusteczka Guest

    Domyślnie

    wróciłam ogarnęłam wszystko to co miałam ogarnac

  10. #40
    pipuchna Guest

    Domyślnie

    I co kupilas ile dalas?

Strona 4 z 162 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 14 54 104 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •