Strona 31 z 506 PierwszyPierwszy ... 21 29 30 31 32 33 41 81 131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 5051

Wątek: Ile to ma kcal? Masz wątpliwości, pytania pisz TUTAJ!

  1. #301
    Motyleq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-06-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    ja nie wierze zeby mialo 800kcal w 100gramach :/ by smakowalo jak czysty olej :/

  2. #302
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    tłuszczu to to pewnie nie ma wcale, za to sporo cukru. napisalam to, co znalazłam na necie, w moich książeczkach nie ma malibu ani passoi

  3. #303
    Awatar orzechowa
    orzechowa jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    12-08-2007
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    369

    Domyślnie

    Ja tez mam pytanie: ile kalorii ma sushi?

  4. #304
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

  5. #305
    nastirock Guest

    Domyślnie

    dziękuję dziękuję passoa ponoc ma kolo 180 kcal na 100gram 'ponoc'



    a malibu moje ulubione z mlekiem.... bomba kaloryczna

  6. #306
    niezagruba jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    30-01-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    dlaczego alkohole mają tyle kcal ? tam jest dużo tyle cukrów ?

  7. #307
    Awatar natalka86
    natalka86 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    22-09-2004
    Mieszka w
    okolice Warszawy
    Posty
    66

    Domyślnie

    A czy malibu nie jest z kokosa? A przecież kokos ma baaaardzo dużo kalorii Do tego dochodzą wszelkie obróbki chemiczne, dodają tam cukier itd

  8. #308
    Awatar natalka86
    natalka86 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    22-09-2004
    Mieszka w
    okolice Warszawy
    Posty
    66

    Domyślnie

    Tak sobie właśnie myślałam o tej kaloryczności alkoholi i o ich powstawaniu od strony chemicznej. Żeby powstał alkohol musi zajść fermentacj alkoholowa. Żeby otrzymać etanol (vódka) potrzebana jest glukoza (najprostszy cukier) i drożdże. Oba produkty są bardzo kaloryczne. Żeby powstało piwo potrzebny jest chmiel, maltoza (cukier złożony) i również drożdże. Czyli też wszystko kaloryczne. O produkcji likierów nie wiem nic za bardzo. Za to zastanawia mnie, dlaczego wino jest najmniej kaloryczne. Bo przecież, żeby powstało wino potrzebne są owoce, w których jest fruktoza (to samo, co glukoza tylko inna budowa) i drożdze...

  9. #309
    Awatar natalka86
    natalka86 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    22-09-2004
    Mieszka w
    okolice Warszawy
    Posty
    66

    Domyślnie

    Doszłam Wykminiłam dlaczego wino jest mniej kaloryczne od vódki Do wyrobu vódki potrzebna jest fermentacja ziemnieków, kukurydzy, ziaren zbóż itd a to są produkty, które zawierają polisacharydy, np. skrobię, czyli dużooo cukrów. A do wyrobu wina potrzebna jest fermentacja owoców, które zawierają monosacharyd - fruktozę, czyli cukier prosty W winie jest mniej cukrów, niż w vódce i są one prostsze do rozłożenia

  10. #310
    hypnotic jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-03-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    ile ma naleśnik...? wielkosci dużego talerza...? smażony na oleju...?

Strona 31 z 506 PierwszyPierwszy ... 21 29 30 31 32 33 41 81 131 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •