-
ja nie wierze zeby mialo 800kcal w 100gramach :/ by smakowalo jak czysty olej :/
-
tłuszczu to to pewnie nie ma wcale, za to sporo cukru. napisalam to, co znalazłam na necie, w moich książeczkach nie ma malibu ani passoi
-
Ja tez mam pytanie: ile kalorii ma sushi?
-
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
-
dziękuję dziękuję passoa ponoc ma kolo 180 kcal na 100gram 'ponoc'
a malibu moje ulubione z mlekiem.... bomba kaloryczna
-
dlaczego alkohole mają tyle kcal ? tam jest dużo tyle cukrów ?
-
A czy malibu nie jest z kokosa? A przecież kokos ma baaaardzo dużo kalorii Do tego dochodzą wszelkie obróbki chemiczne, dodają tam cukier itd
-
Tak sobie właśnie myślałam o tej kaloryczności alkoholi i o ich powstawaniu od strony chemicznej. Żeby powstał alkohol musi zajść fermentacj alkoholowa. Żeby otrzymać etanol (vódka) potrzebana jest glukoza (najprostszy cukier) i drożdże. Oba produkty są bardzo kaloryczne. Żeby powstało piwo potrzebny jest chmiel, maltoza (cukier złożony) i również drożdże. Czyli też wszystko kaloryczne. O produkcji likierów nie wiem nic za bardzo. Za to zastanawia mnie, dlaczego wino jest najmniej kaloryczne. Bo przecież, żeby powstało wino potrzebne są owoce, w których jest fruktoza (to samo, co glukoza tylko inna budowa) i drożdze...
-
Doszłam Wykminiłam dlaczego wino jest mniej kaloryczne od vódki Do wyrobu vódki potrzebna jest fermentacja ziemnieków, kukurydzy, ziaren zbóż itd a to są produkty, które zawierają polisacharydy, np. skrobię, czyli dużooo cukrów. A do wyrobu wina potrzebna jest fermentacja owoców, które zawierają monosacharyd - fruktozę, czyli cukier prosty W winie jest mniej cukrów, niż w vódce i są one prostsze do rozłożenia
-
ile ma naleśnik...? wielkosci dużego talerza...? smażony na oleju...?
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki