-
Cześć!
Jestem na SB od dziś . Mam takie pytanie o słodziki: czy można ich używać bez ograniczen? (przecież nigdy nie przzekroczę 75 kcal jedząc słodziki). Mój największy problem to gorzka herbata i chciałabym wiedzieć czy mogę sobie każdą posłodzić słodzikiem?
Dzięki i przepraszam jeśli ktoś już o to pytał
-
Możesz, w książce o SB czytałam, że mozna stosować słodzik.
-
hooops do góry
to za fajny wątek, zeby był na 5 stronie
POZDRAWIAM WSZYSTKIE PLAZOWICZKI
-
Przepisy są takie, że paluchy lizać. Całe szczęście już po świętach i gługich weekendach - można ze spokojem zacząć "diecić". Dzięki temu repertuar będzie bardzo urozmaicony. Ciekawe czy wytrzymam? Bo ja uwielbiam chleb - szczególnie świeży, razowy. Martwi mnie również ograniczenie nabiału - jem bardzo dużo jogórtów, serków, twarogów - wędliny moga nie istnieć....Całe szczęście są ogóry, pomidory, rzodkiewka i szczypior - dam rade
-
Hellou
Szukając kaloryczności mozarelli znalazłam coś takiego
ZAPIEKANKA GRECKA
Składniki
• 1 opakowanie sera Feta - DLA NAS LIGHT
• 1 mozarella
• 1 pomidor
• 10 oliwek
• 10 dkg tartego sera żółtego (ostrzejszego) TEŻ LIGHT
• bazylia
• sól, pieprz
Etapy przygotowania
1. Fetę rozkruszamy i wkładamy na sam spód zaroodpornego naczynia (podana ilość wystarczy na wielkość tzw. "keksówki"). Pomidora kroimy na drobne części (połówki plastrów) i część układamy na serze Feta.
2. Potem dodajemy całość startego sera zółtego i na sam koniec pokrojoną w plastry mozarellę.
3. a wierzchu układamy resztkę pomidora, połówki oliwek, posypujemy bazylią i przyprawami... Zapiekamy ok. 15-20 minut.
MYŚLE,ZE W TEJ FORMIE DOSKONALE NADAJE SIĘ NA I FAZĘ
I jeszcze:
CUKINIA Z MOZARELLĄ
Składniki na 2 porcje
• 3-4 male cukinie lub 1 duza
• mozarella
• oliwa z oliwek
• sol, pieprz
Etapy przygotowania
1. Cukinie pokroic w cienkie, podluzne plastry, mozarelle w plasterki
2. Na dobrej oliwie obsmazyc cukinie z obu stron, doprawic sola i pieprzem.
3. Wylozyc do zaroodpornego naczynia, oblozyc mozarella pokrojana w plasterki, wlozyc do rozgrzanego piekarnika na kilka minut do momentu rozpuszczenia sie sera.
COS SZYBKIEGO Z MOZARELLĄ
Składniki na 4 porcje
• 2 pomidory
• 25 dkg mazarelli
• straty parmezan
• pęczek bazylii
• 10 dkg orzeszków arachidowych
• 10 dkg pestek słonecznika
• 2 ząbki czosnku
• oliwa
• kilkanaście kaparów
• natka pietruszki , sól , pieprz
Etapy przygotowania
1. Pomidory myjemy , wycieramy i kroimy w plastry.Mozarellę również kroimy
2. Bazylię myjemy , czosnek obieramy.
3. Orzechy i pestki prażymy na suchej patelni.(Połowę pestek odkładamy)I siekamy na drobne kawałki. Następnie miksujemy razem z bazylią ,czosnkiem , 4 łyżkami oliwy i 5 dkg startego parmezanu.Doprawiamy solą i pieprzem.
4. Na każdym plastrze pomidora układamy plaster mozarelli i nakładamy łyżeczką pastę.
5. Dekorujemy kaparami ,natką i ziarnami słonecznika.
pozdrawiam
***
Grażyna
-
i znów podciągam.. to za fajny wątek by był na 5 stronie
pozdrawiam wszystkie PLAZOWICZKI
-
Witajcie Juz dawno korzystam z tego serwisu i nie wiedzialam ze dziala tu jakies forum Ciesze sie ze znalazlam je. Dzisiaj jest moj pierwszy dzien na SB i mam nadzieje ze wytrzymam b o ostatnio ogolnie zawalam sprawe z dieta. Prosze tylko jezeli Was o pisanie jaki przepis nadaje sie do jakiej fazy, bo jestem poczatkująca i jeszcze cieżko się poruszam (dosłownie i w przenośni ) w tej diecie. Pozdrawiam i czekam na jakies przpisiki, szczególnie z Fazy I
-
ZWRACAM SIĘ Z SERDECZNĄ PROŚBĄ O
WSPARCIE FINANSOWE NA LECZENIE I REHABILITACJĘ DLA ROKSANKI .
www.roksana.pila.pl
TO ROKSANKA PRZED CHOROBĄ
TU ROKSANKA W CZASIE LECZENIA Z SIOSTRĄ.
MA PRZED SOBĄ OKOŁO ROKU LECZENIA
-
podciągam
Tajska tortilla
Składniki dla 4 osób: 50 g makaronu sojowego, 2 dojrzałe pomidory, 1 zielona papryka, 1 czerwona papryka, 2 świeże zielone chili (można zastąpić 1-2 łyżeczkami zielonego sosu tabasco), 4 dymki (biała część), 2 ząbki czosnku, 8 jajek, 1 łyżka oliwy, 2 łyżki sosu rybnego lub sosu sojowego, 2 łyżki posiekanej natki kolendry lub pietruszki, sól, pieprz.
Przygotowanie
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie odcedź. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, usuń nasionka i posiekaj w kostkę. Paprykę pokrój w kostkę. Dymkę posiekaj. Wlej olej na patelnię, przesmaż na nim cebulę, pomidory, paprykę i czosnek. Często mieszaj, zdejmij z ognia po blisko 5 min. Dodaj ugotowany makaron i wymieszaj. Ubij lekko jajka, dodaj sos rybny, 1 łyżeczkę wody, wymieszaj.
Rozgrzej teflonową patelnię i wlej na nią masę z jajek. Mieszaj, dopóki nie zacznie się ścinać. Na wierzchu ułóż warzywa z makaronem, posyp kolendrą. Za pomocą łopatki unieś jedną stronę tortilli i złóż na pół. Podziel na cztery porcje, serwuj na ciepło lub na zimno.
Rada:zamiast natki kolendry możesz użyć natki pietruszki lub melisy.
Porcja: 199 kcal
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 15 min.
Na pierwszą fazę jak znalazł
-
i do góry!
pozdrawiam PLAZOWICZKI
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki