Strona 21 z 32 PierwszyPierwszy ... 11 19 20 21 22 23 31 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 313

Wątek: PRZEPISY SB:)

  1. #201
    Awatar gayga678
    gayga678 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    19-05-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    149

    Domyślnie

    ups
    do góry



    Link do starego forum: http://forum.dieta.pl/viewtopic.php?t=56238&highlight=
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

  2. #202
    Majra7 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-01-2006
    Mieszka w
    Poręba
    Posty
    0

    Domyślnie

    Hej plażowiczki ,super wątek jakoś go nie dostrzegłam wcześniej
    Sałatka warstwowa II faza/bo z ryżem/bardzo prosta układamy w salaterce warstwami
    ryż
    tuńczyk z puszki
    cebula w kostkę sparzona
    jajko w kostkę
    ryż
    ogórek konserwowy w kostkę
    cebula
    tuńczyk
    jajko
    ryż
    Ryż smarujemy raz ketchupem raz majonezem light pycha

  3. #203
    Anikas9 Guest

    Domyślnie

    uuuuuuups i do góry

  4. #204
    Awatar katson
    katson jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-01-2005
    Posty
    514

    Domyślnie

    Wspanialy watek .Tyle tu przepisow ze nie wiem od czego zaczac

  5. #205
    pysia07 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    23-03-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    PRZEPIS NA PYSZNĄ SAŁATKE =)):

    (z modyfikacjami w nawiasach ode mnie bedzie dobra na I faze)

    Składniki:
    -Pierś z kurczaka
    -przyprawa do gyrosa
    -cabula (dla mnie bez bo nie lubie)
    -ketchup
    -majonez(za miast niego moze byc jog nat)
    -kukurydza(zamiast niej ja preferuje pierczarki- i tak jestem na I wszej fazie wiec nie moge, a zreszta nie lubie)
    -pakińska
    -przyprawa do pekińskiej
    -marchewka(ja bez niej)
    - ogórki konserwowe


    Przygotowanie:

    1. Piers z kurczaka pokroic w kostke, posypac przyprawą do gyrosa, dodac troche oleju (dla mnie oliwa z oliwek), wymieszac, zostawic na noc
    2. Nastepnego dnia piers podsmazyc (ale nie spalic), ostudzic, dac do miski na spód.
    3. na to dac warstwe pokrojonej w kosteczke cebuli
    4. polac ketchupem tą warstwe(hmm zastanawiam sie czy moze przecier bylby tez dobry.. hmm)
    5.na to pokrojone w kosteczke ogorki konserwowe
    6. teraz warstwa kukurydzy
    7.warstwa majonezu z ketchupem, jak wspominalam moze byc jog nat
    8. Pekinska poszatkowac i posypac(!)- nie rozrabiac przyprawy, tylko posypac-przyprawą do pek. Dac do miski jako przed ostatnia wartwe. Wysokosc wg. uznania.
    9. Marchewke potrzec na drobnej tarce- i posypac- to ostatnia wartwa.


    Mam nadzieje ze ktos zrobi i mu zasmakuje..
    Ja robie ja jutro tzn po jutrze bo jutro piersiatko kupie.

  6. #206
    Awatar gayga678
    gayga678 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    19-05-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    149

    Domyślnie

    Ups do góóóóóóóóóry
    A przy okazji:
    Roladki z kapustą włoską EDIPRESSE



    30 min, 6 porcji

    Składniki:
    - 6 pojedynczych piersi z kurczaka
    - sól
    - pieprz
    - 1 róża brokułów
    - kilka liści kapusty włoskiej
    - 1 kostka rosołowa
    - kilka ziaren pieprzu
    - listek laurowy

    Dokładnie opłukać, osuszyć piersi z kurczaka,
    delikatnie rozbić kuchennym młotkiem,
    oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 30 minut,
    liście kapusty opłukać, z każdego ściąć zgrubiałą łodygę,
    różę brokułów opłukać, podzielić na małe różyczki,
    na każdym płacie mięsa ułożyć po 2-3 różyczki brokułów, zwinąć w roladkę, owinąć liściem kapusty, obwiązać bawełnianą nitką,
    w płaskim naczyniu zagotować ok. 1 l wody z kostką rosołową, ziarnami pieprzu i listkiem laurowym,
    do wrzącego rosołu włożyć roladki, gotować na małym ogniu ok. 20 minut.

    Selerowe łódeczki z pastą EDIPRESSE



    Składniki:
    - 6 grubych łodyg selera naciowego
    - 15 dag twarogu chudego
    - 3 łyżki jogurtu nat.
    - sól
    - pieprz
    - pół pęczka natki pietruszki
    - kilka rzodkiewek

    Łodygi selera dokładnie umyć w zimnej wodzie, odciąć końce, każdą przekroić w poprzek na połowę, twarożek zmiksować z jogurtem na jednolitą, kremową masę,
    przyprawić do smaku solą i pieprzem,
    natkę pietruszki dokładnie opłukać, drobno posiekać, wycisnąć z niej sok, wymieszać z połową masy serowej,
    do szprycki nałożyć białą masę, wycisnąć ją do połowy selerowych łódeczek,
    szpryckę napełnić zieloną masą serową, wycisnąć ją do pozostałych selerowych łodyg,
    przekąskę udekorować plasterkami rzodkiewek.




    ***
    Grażyna



    Link do starego forum: http://forum.dieta.pl/viewtopic.php?t=56238&highlight=
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

  7. #207
    Awatar katson
    katson jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-01-2005
    Posty
    514

    Domyślnie

    Ja wlasnie robie bigos z przepisu z pierwszej stronki pierwsza faza sb .Co prawda nie jestem na tej diecie ale przepis jest fajny Pachnie w calym domku

  8. #208
    Grubaska10005 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    27-10-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Staralam sie przeczyttac wszysko, ale moze przegapilam A wiec mam pytanko od jutra zaczynam SB..i sie martwie II sniadaniem, ktora nalezalo by zjesc w szkole..moze macie jakies propozycje na jakies przekaski czy cos..zeby nikt sie nie domyslil ze to dieta..bo za duzo zamieszania sie zrobi xD ... a pieczywka nie mozna, jogurt codziennie tez odpada..co wy jecie w szkole/ pracy ?

  9. #209
    Anikas9 Guest

    Domyślnie

    jako plażowiczka podnoszę wątek do góry

    co by tu jutro zjeść...

  10. #210
    Carmen123 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    Fajna stronka, będę tu częściej zaglądać, jeśli czas pozwoli i korzystać z Waszych przepisów, są super. Przygotowuję się do plażowania. Pozdrawiam

Strona 21 z 32 PierwszyPierwszy ... 11 19 20 21 22 23 31 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •