-
PIURE Z KALAFIORA jest na FAZĘ I
-
mmm.... dzieki za przepis... az mnie ochota na to naszla
-
PIZZA Z PATELNI super smaczna II FAZA
Składniki na 2 porcje:
3-4 łyżki mąki PP
2 jaja
szklanka pokrojonej wędliny
2 pieczarki
pół szklanki startego żółtego sera
duży pomidor
po łyżeczce posiekanej natki pietruszki i szczypiorku
zioła prowansalskie
sól, pieprz
oliwa do smażenia
Jaja zagnieć (rozmieszać) z mąką. Jeśli ciasto będzie miało zbyt gęstą konsystencję, dolej nieco wody. Teraz zagnieć ciasto razem z pokrojoną wędliną szczypiorkiem, solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej, wylej przygotowane ciasto. Kiedy omlet podsmaży się z jednej strony, przewróć go i ułóż na wierzchu plasterki pomidora, posyp startym serem i ziołami. Przykryj i dosmaż. Kiedy ser się stopi, pizza jest gotowa.
Inna wesja jest taka.. wczesniej smaze na patelni pieczrki, cebule i miesko.. Póżniej smażę same jajka z maka i sola - jak sie zetną przerzucam na druga strone, na wierchu układam moje pieczaeki z cebula i szyneczką, dokładam ogorek kiszony, może byc tez pomidor wszystko zasypuje serem. na wierzsz oregono itp - pokrywka - i jak ser sie rozpuścii na talerz - keczup - i smacznego
Załączam foto
-
szkoda, że ta piza jest na II faze
-
ja robiłam sobie pizzę na cieście z cieciorki - tzn. robiłam placek {smażyłam w sensie} z ugotowanej i zmielonej cieciorki z jajkiem, potem na to kładłam sobie różne dodatki {szynka, ser żółty, papryka, cebula itd. - do wyboru, do koloru! } i na 3 minutki do mikrofalówki {piekarnika wtedy chwilowo nie miałam :P }. pyszota, a jakie sycące!
-
ekhm... a co to jest cieciorka? bo nie za bardzo wiem... jakieś warzywo? dobre?
-
warzywko takie, smakuje jak połączeniu groszku z fasolą i kukurydzą, bardzo dobre. :]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
-
dzięki ;* musze wypróbować
-
baaardzo fajny watek baaardzo mi sie podoba.
fajnie ze jest dzieki.
fajnie sie go czyta tylko te wieeelkie obrazki od unhappy91 tyle miejsca zajmuja niepotrzebnie. moze by cosa z tym zrobic???
-
obrazki niech sobie będą tylko szkoda że ideałek jest kościotrupek uhahahaha...czy ta Pani nie jest oby za chuda??
Bardzo fajny wątek
Dodaję przepisik który jest też w moim pamiętniku
Fasolka po brtonśku
Składniki:
Fasola - ja robię z pięknego jasia
Kilka plasterków dozwolonej wędlinki (ja dodaję filet z indyka)
cebula
pieczarki
Fasolę zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na noc
Następnego dnia wstawiamy na gaz w rondelku i gotujemy na małym ogniu.
Jak fasolka sobie pyka kroimy w kosteczkę cebulę, pieczarki i wędlinkę.
Wszystkie te składniki podsmażamy.
Do fasolki (kiedy zmięknie...tak około 1,5h) dodajemy spażone i obrane pomidory (ja dodaję pomidory ze słoiczka własnej roboty...bez dodatków). Wrzucamy do tego zawartość patelni. Doprawiamy - ja dodaję sól, pieprz, paprykę słodką i ostrą, bazylię i czosnek,
Mówię wam mniam mniam, że fasolka prawie nie odbiega od takiej z boczkiem i innymi cudami
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki