Strona 28 z 32 PierwszyPierwszy ... 18 26 27 28 29 30 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 313

Wątek: PRZEPISY SB:)

  1. #271
    jurewiczka jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    PIURE Z KALAFIORA jest na FAZĘ I

  2. #272
    unhappy91 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    19-07-2006
    Posty
    981

    Domyślnie

    mmm.... dzieki za przepis... az mnie ochota na to naszla

  3. #273
    jurewiczka jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    PIZZA Z PATELNI super smaczna II FAZA

    Składniki na 2 porcje:
    3-4 łyżki mąki PP
    2 jaja
    szklanka pokrojonej wędliny
    2 pieczarki
    pół szklanki startego żółtego sera
    duży pomidor
    po łyżeczce posiekanej natki pietruszki i szczypiorku
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz
    oliwa do smażenia

    Jaja zagnieć (rozmieszać) z mąką. Jeśli ciasto będzie miało zbyt gęstą konsystencję, dolej nieco wody. Teraz zagnieć ciasto razem z pokrojoną wędliną szczypiorkiem, solą i pieprzem.
    Na patelni rozgrzej olej, wylej przygotowane ciasto. Kiedy omlet podsmaży się z jednej strony, przewróć go i ułóż na wierzchu plasterki pomidora, posyp startym serem i ziołami. Przykryj i dosmaż. Kiedy ser się stopi, pizza jest gotowa.

    Inna wesja jest taka.. wczesniej smaze na patelni pieczrki, cebule i miesko.. Póżniej smażę same jajka z maka i sola - jak sie zetną przerzucam na druga strone, na wierchu układam moje pieczaeki z cebula i szyneczką, dokładam ogorek kiszony, może byc tez pomidor wszystko zasypuje serem. na wierzsz oregono itp - pokrywka - i jak ser sie rozpuścii na talerz - keczup - i smacznego

    Załączam foto


  4. #274
    unhappy91 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    19-07-2006
    Posty
    981

    Domyślnie

    szkoda, że ta piza jest na II faze

  5. #275
    Guest

    Domyślnie

    ja robiłam sobie pizzę na cieście z cieciorki - tzn. robiłam placek {smażyłam w sensie} z ugotowanej i zmielonej cieciorki z jajkiem, potem na to kładłam sobie różne dodatki {szynka, ser żółty, papryka, cebula itd. - do wyboru, do koloru! } i na 3 minutki do mikrofalówki {piekarnika wtedy chwilowo nie miałam :P }. pyszota, a jakie sycące!

  6. #276
    unhappy91 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    19-07-2006
    Posty
    981

    Domyślnie

    ekhm... a co to jest cieciorka? bo nie za bardzo wiem... jakieś warzywo? dobre?

  7. #277
    Guest

    Domyślnie

    warzywko takie, smakuje jak połączeniu groszku z fasolą i kukurydzą, bardzo dobre. :]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

  8. #278
    unhappy91 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    19-07-2006
    Posty
    981

    Domyślnie

    dzięki ;* musze wypróbować

  9. #279
    Awatar ainoh7
    ainoh7 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    11-07-2005
    Mieszka w
    Orzesze
    Posty
    10

    Domyślnie

    baaardzo fajny watek baaardzo mi sie podoba.
    fajnie ze jest dzieki.
    fajnie sie go czyta tylko te wieeelkie obrazki od unhappy91 tyle miejsca zajmuja niepotrzebnie. moze by cosa z tym zrobic???

  10. #280
    chcebycchuda jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-04-2007
    Posty
    0

    Domyślnie

    obrazki niech sobie będą tylko szkoda że ideałek jest kościotrupek uhahahaha...czy ta Pani nie jest oby za chuda??

    Bardzo fajny wątek

    Dodaję przepisik który jest też w moim pamiętniku

    Fasolka po brtonśku

    Składniki:
    Fasola - ja robię z pięknego jasia
    Kilka plasterków dozwolonej wędlinki (ja dodaję filet z indyka)
    cebula
    pieczarki

    Fasolę zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na noc
    Następnego dnia wstawiamy na gaz w rondelku i gotujemy na małym ogniu.
    Jak fasolka sobie pyka kroimy w kosteczkę cebulę, pieczarki i wędlinkę.
    Wszystkie te składniki podsmażamy.
    Do fasolki (kiedy zmięknie...tak około 1,5h) dodajemy spażone i obrane pomidory (ja dodaję pomidory ze słoiczka własnej roboty...bez dodatków). Wrzucamy do tego zawartość patelni. Doprawiamy - ja dodaję sól, pieprz, paprykę słodką i ostrą, bazylię i czosnek,
    Mówię wam mniam mniam, że fasolka prawie nie odbiega od takiej z boczkiem i innymi cudami

Strona 28 z 32 PierwszyPierwszy ... 18 26 27 28 29 30 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •