brawo ewa
![]()
Szaszłyki drobiowo-warzywne![]()
20 min, 6 porcjiPorcja 160 kcalSkładniki:- 40 dag piersi z kurczaka - 1 bakłażan - 1 strąk zielonej papryki - 2 pomidory - sól - pieprz - pół szklanki piwa - bazylia
Mięso z piersi kurczaka opłukać pod bieżącą zimną wodą, osączyć, pokroić na niewielkie kawałki,skropić piwem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut, by nabrało aromatu, bakłażan i pomidory umyć, pokroić na dość grube plastry,paprykę umyć, pokroić w dużą kostkę, oddzielić nasionka,na drewniane szpadki lub szpilki do szaszłyków nadziewać na przemian przygotowane kawałki mięsa i warzyw,szaszłyki wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni C, piec około 20 minut,po upieczeniu szaszłyki oprószyć solą, pieprzem i bazylią.
POZDRAWIAM SERDECZNIE![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zakładki