Obstawiam że jednak się zważysz![]()
![]()
Obstawiam że jednak się zważysz![]()
![]()
no wiesz KasiaZamieszczone przez Kasia Cz.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Swoja droga, to to jest wlasnie czas, kiedy ja na siebie poswiecam szczegolnie duzo czasu...w koncu w czasie urlopu nie ma innych niecierpiacych zwloki obowiazkowPorozpieszaj sie troche
![]()
rozpieszczaj sie Kasieńko ....racja!!
ja od poniedzialku wracam po 2 tyg wolnego i juz mam gesia skorke...parac w banku do niesterujacych nie nalezy...musze znalezc cos przyjemniejszego chybaa jak sie ma jeszcze dyrektorke starą pannę to juz w ogóle do bani....
![]()
odpoczywaj, upiększaj się, porozmawiaj z synema i o mężu też czasami pamiętaj
![]()
Jednak liczę kalorie ... urlop nie urlop, pilnować się trzeba, trudno ... lekko nie jest i nie będzie, już to wiem![]()
![]()
![]()
RAPORCIK JEDZENIOWY
chudy biały ser 0 % wymieszany z jogurtem bez cukru naturalnym + słodzik
filet z pangi w sosie pomidorowym z papryką
małe jajko + 200 g chłodnika
serek wiejski lekki + 5 malutkich precelków
170 g wątróbki z cebulką + 3 małosolniaki
70 g rolady lodowej (tylko 108 kcal
mąż wypatrzył taką w miarę chudą
)
banan + Jogobella light wiśniowa
+ mleko 0 % do kawy
Ok. 1230 kcal
I tak kontrolnie policzyłam dzisiejsze spożycie białka: ok. 105 g :P dobrze :P
==================================================
RAPORCIK RUCHOWY
Spacer: 1,5 godzinki :P
Ćwiczenia na mięśnie brzucha:
A6W: seria x 24 powtórzenia
ABS II ze zwiększoną liczbą powtórzeń--->w ćwiczeniu 3. zamiast 25--->50 powtórzeń, w ćwiczeniu 4. zamiast 10 ---> 20 powtórzeń
Skośne spięcia brzucha (skrętoskłony w leżeniu): 4 x 20
Brzuszki bokserskie: 4 x 10
================================================== =
Jutro do kina, po seansie syn jedzie do koleżanki a ja zostanę w galerii, bo muszę kupić kremy do twarzy, kończą się ...
Idziemy na "Hancocka"![]()
Syn wybierał![]()
![]()
... lubię Willa Smitha, więc może być, choć domyślam się, co to za 'dzieło'![]()
No tak Kasia znowu liczy kcal - a to białko to chyba przeze mnie
Mam pytanie - czy mięsko wazysz w stanie surowym czy po upichceniu?
Bo mi przy pieczeniu się kurczy i chyba przez to zaniżam i kcal i białko![]()
Pozdrawiam
Ewuniu, kiedyś dokładniej liczyłam BTW a teraz już mi się nie chce![]()
wiem, które produkty są wysokobiałkowe, więc je jem
![]()
Co do strat wody z mięska w trakcie pichcenia, to jeśli jem mięsko sama, to nie ma znaczenia, czy policzę przed czy po (bo i tak całość zjem sama) a jeśli robię dla rodzinki, to liczę kalorie z wagi przed gotowaniem, czyli ważę mięsko przed a potem po gotowaniuno żeby wiedzieć, ile jest w 100 g gotowego dania ...
np. waga wątróbki przed to 940 g, po 806 g (dane z dzisiaj) więc żeby wiedzieć, ile ma 1 porcja po upichceniu muszę znać te 2 wartości ... kalorie z 940 g przed to 1128, po gotowaniu mięsko się kurczy i wtedy 100 g po obróbce nie ma już 120 kcal a niecałe 97 kcal w porcji ...
Trochę jest z tym roboty, ale tak jest dokładniej, bo jednak straty wody z mięsa w trakcie obróbki kulinarnej sięgają do 30 %![]()
No już sama nie wiem, czy jasno to opisałam![]()
Zakładki