ale cię ubyło centymetrowo!!!!! SUUUUUUUUUUUUPER!!!!!!!!!!!!!!!
no i gratuluję kolejnego kg!!!!
buźka!
Zamieszczone przez zabiegana
podziwiam naprawdę takich ubytków centymetrowych i jeszcze tego zgubionego kilograma którego nigdy juz nie znajdziesz
pozdrawiam
wooow
hadusiu gratuluje
pozdrawiam
zbiesił się znowu komputer i wklepałam 3 razy
usuwam drugi ten sam post
Kochane dziewczynki
Madziu, Ewunia jesteście niezawodne, niezastąpione, niesamowicie dopingujecie.
Martkae miło mi,że mnie odwiedziłaś.Dziękuję za gratulacje, miłe słowa.
Dziś dietetycznie wcale nie było, chociaż w okolicach tysiąca się znalazlam.
Zresztą świadomie pozwoliłam sobie na taki wyskok, przecież jestem na diecie, na której jem wszystko, prawie wszystko. Były tylko dwa posilki, bez przekąsek, ale dyskomfortu z tego powodu nie mam.
kromka chleba razowego, posmarowany serkiem topionym, pieczarka, cebulka, kawa z mlekiem, kabanos 20g - 224
golonka pieczona z warzywami /chude mięso, jeśli ono chude /ok150g-506
surówka z selera z ananasem i orzechami - 150
wino czerwone, malutki rogalik - 200
razem:1080 kcal
Jutro znowu będzie normalnie.
Ćwiczenia, po kilkudniowej przerwie od jutra.
HaDusiu,wszystkiego naj,naj z okazji Walentynek!!!!!!!
Ha Duś Duuużo miłości i ciepła....i spełnienia marzeń
To obiecane przepisy na ryby.
Ryba pieczona z cytryną
Porcja dla 1 osoby
200g filetów rybnych /gatunek ryby jaką się lubi/
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka masła
sól
świeży koperek
Sposób przygotowania:
1. Opłukaną rybę osuszyć i pokropić sokiem z cytryny.
2. Filety luźno zrolować i ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie żaroodpornej
3. Na wierzchu ułożyć masło, pokropić resztą soku z cytryny i przykryć.
4. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 200 ok. 20 min.
5. Upieczoną rybę posypać koperkiem
Jedna porcja zawiera 286 kcal
Pieczone filety z dorsza
Porcja dla 4 osób
800 g filetów z dorsza
1 łyżka masła
4 pomidory
3 cebule
1 ząbek czosnku
50 g boczku
1 łyżka oleju
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu
łyżka bułki tartej
4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
Sposób przygotowania:
1. opłukaną rybę osuszyć, podzielić na porcje,
porcje układać w wysmarowanej masłem formie do zapiekania
pomidory naciąć na krzyż i ułożyć między kawałkami ryby.
2. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju , na chrupko.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek rozdrobnić i dodać do boczku.
3. Boczek, cebulę i czosnek przyprawić solą, pieprzem, dodać tarta bulkę
I pietruszkę. Wszystkie składniki krótko podsmażyć i rozłożyć na rybie i pomidorach.
4. Naczynie przykryć, wstawić do nagrzanego piekarnika.
5. Piec w temperaturze 200 C ok. 25 minut
6. Zamrożoną rybę rozmrozić tylko częściowo i piec trochę dłużej
Jedna porcja zawiera 302 kcal
Można zrezygnować z boczku, ale ryba traci swój smaczek.
Filet rybny z ziołami
Porcja dla 4 osób
800 g ryby /dorsz, łosoś, pstrąg/
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka cząbru
1 łyżeczka lubczyku
1 łyżka kopru
1 łyżka pietruszki
1 cebula
2 łyżki masła
1/4; łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
1. filet opłukać, pokroić na części, osuszyć, pokropić sokiem z cytryny.
2. Zioła posiekać, suszone wymieszać i dokładnie obtoczyć w nich rybę
3. Obraną cebulę pokroić w kosteczkę i dusić 4 minuty pod przykryciem.
4. Rybę obrócić i ponownie dusić 4 minuty pod przykryciem.
Podawać bezpośrednio po usmażeniu
Jedna porcja zawiera214 kcal
Dla nieodchudzajacych się można dodać do ryby śmietany.
Zakładki