Strona 7 z 21 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 8 9 17 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 209

Wątek: Dietkowa Książka Kucharska

  1. #61
    Awatar katson
    katson jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-01-2005
    Posty
    514

    Domyślnie

    Zupa z ogórka zielonego (37 kcal)
    Składniki na 4 porcje:
    • 300 g świeżego ogórka zielonego
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 litr rosołu z bulionu warzywnego ( 2 kostki )
    • 100 ml kefiru
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • 1 łyżka koperku
    • 1 łyżka natki pietruszki

    Obrane ogórki i czosnek opłukać, pokroić, zmiksować z bulionem, zagotować. Kefir zmieszać z sokiem z cytryny, pokrojoną pietruszką i koperkiem i wlać do zupy.

    Jedna porcja ( 200 ml ) zawiera 37 kcal [img][/img]

  2. #62
    Awatar katson
    katson jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    03-01-2005
    Posty
    514

    Domyślnie

    Koktajl malinowo-gruszkowy (70 kcal)
    • 200 g malin
    • 100 ml nektaru gruszkowego
    • 200 ml łagodnego odtłuszczonego kefiru
    • 1/3 szklanki gazowanej wody mineralnej
    Do dekoracji:
    • trawa cytrynowa (można dostać w sklepach z żywnością orientalną)
    • maliny

    Maliny przebrać, przełożyć do malaksera. Dodać nektar gruszkowy, kefir i wodę mineralną, zmiksować na najwyższych obrotach. Napój schłodzić w lodówce, wlać do szklaneczek. Udekorować trawą cytrynową i malinami.

  3. #63
    Awatar skierka187
    skierka187 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    21-07-2005
    Posty
    51

    Domyślnie

    Sznycelek na ostro

    - 1 duży sznycel
    - pół papryki czerwonej
    - ogórek kiszony
    - łyżeczka musztardy
    - oliwa z oliwek
    - przyprawy

    Sznycel rozbić młotkiem, posmarować musztardą, posypać przyprawami, ułożyć na środku pokrojoną w paski paprykę i ogórka, zawinąć i spiąć wykałaczką, posmarować oliwką z oliwek, przyprawić, zawinąć w folię aluminiową i włożyć na blachę do pieczenia, dodać wody i piec ok. 45 minut, podawać z surówkami

  4. #64
    Guest

    Domyślnie

    hej dziewczyny!!

    Postanowilam wstawic przepis moze niezbyt dietetyczny ale z umiarem chyba wszystko jest dla ludzi a po prostu nie moglam sie oprzec

    CIASTO CYNAMONOWE

    4 jajka
    1 szklanka cukru
    2 szklanki mąki
    2/3 szklanki oleju (moze byc nawet 3/4)
    1 szklanka posiekanych orzechow (jak ktos lubi to polecam nawet wiecej)
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    ze 2 kopiaste łyżeczki cynamonu
    5 dużych winnych jabłek

    Ubijamy jajka z cukrem. Gdy masa bedzie gładka i jednolita powoli wlewamy olej nie przerywając miksowania, ubijamy dalej dodając mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem.Wsypujemy orzechy wkładamy obrane i pokrojone w plasterki jabłka delikatnie mieszamy i pieczemy godzinę w 170 stopniach.

    Teraz kilka moich uwag mi to ciasto wychodzi na dużą tortownicę którą przed pieczeniem dobrze jest posmarowc tłuszczem i posypac bułką tartą lub wyłożyc pergaminem. zawsze wychodzi Jak robiłam pierwszy raz myślałam że będzie wielka klapa bo proporcje wydały mi się nieprawidłowe (za gęste) i rzeczywiście żeby wymieszac orzechy i jabłka można dodac łyżke lub 2 wody. I TERAZ NAJWAŻNIEJSZE: POLECAM PIEC WIECZOREM I JEŚC WYSTUDZONE RANO BO DOPIERO MNIEJ WIĘCEJ PO TYM CZASIE ORZECHY JABŁKA I CIASTO SIĘ "PRZEGRYZĄ". wykonanie łatwe i szybkie a ciacho niebo w gębie

    SMACZNEGO[/b]

  5. #65
    jeni16 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Poznań
    Posty
    912

    Domyślnie

    Chirashisushi (dla 2-3 osób) - jedna porcja to około 350kcal

    Składniki:
    -japoński ocet 135ml
    -Mirin- słodka sake do gotowania 15ml
    -cukier 90g
    -sól 15g
    Wymieszać je, wlać do garnka i zagotować aż wszystko się roztopi.
    Jest to tzw sushi vinegar, który zastąpić można gotową przyprawą do sushi.

    3 łyżki sushivinegar dodać do 200g ugotowanego ryżu (sushi rice) i dobrze wymieszać.
    Można dodać warzywa (np marchew, cobo - cokolwiek by to było , renkon- ta sama uwaga), zamiast surowej ryby dodać tuńczyka w sosie własnym (puszka). Na wierzch można położyć pocięte usmażone jajka (roztrzepane jajka smażymy na patelni tak jak omlet i kroimi w cienkie paski) i fasolkę szparagową (jak na zdjęciu).

    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

    Pyyycha

  6. #66
    luna64 Guest

    Domyślnie

    [b]Oto dalszy ciąg przepisów z Super Linii

    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

    CDN

  7. #67
    luna64 Guest

    Domyślnie

    Przepisy ciąg dalszy

    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

  8. #68
    Awatar DAGMARA7
    DAGMARA7 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    08-07-2004
    Posty
    284

    Domyślnie

    NAPÓJ ZIELONY

    Miksujemy kawałek jabłka , sok z cytryny , zieloną pietruszkę ( składnik główny ) z kostkami lodu i wodą mineralną .
    PYSZNE , ZDROWE I NIEKALORYCZNE I SB .

    Każdy może upaść, ale po co się od razu wylegiwać ?

  9. #69
    olcieek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    29-01-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    Niesamowite sa te przepisy .. :P

  10. #70
    Awatar Rewolucja
    Rewolucja jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    13-07-2005
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    321

    Domyślnie

    Dawno mnie tu nie było Jestem i nadrabiam zaległości

    Sałatka z brokułów

    Składniki:
    - Duży brokuł,
    - 3/4 szklanki łuskanych włoskich orzechów,
    - 5 plastrów ananasa,
    - pół szklanki jogurtu naturalnego

    Z brokułu odciąć gałązki, a różyczki gotować 5 min na parze. Ostudzić. Orzechy bardzo drobno posiekać, ananas pokroić w kostkę. Składniki wymieszać i polać jogurtem.





    Podziel się z nami swoimi przepisami - Dietkowa Książka Kucharska







    Tu byłam Tu jestem
    PODZIEL SIE Z NAMI SWOIMI PRZEPISAMI
    Pamiętaj że ciacho to tylko minuta w ustach, godzina w żołądku, a całe życie w biodrach...

Strona 7 z 21 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 8 9 17 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •